Appelcake met kokosmeel

Appelcake op basis van haver- en kokosmeel.

Melk is een dankbaar product. Je kan het drinken, schenken bij een kommetje granola en fruit, verwerken in heerlijk gebak, lekkere sauzen met maken, … Het is een veelzijdig product en vandaag bestaat mijn melkmoment uit een appelcake op basis van haver- en kokosmeel. Eigenlijk is het geen “normale” cake. Een normale cake is voor mij luchtig en “fluffy”. Deze appelcake eet je eerder bij het ontbijt, met een laagje boter. Want hij is heerlijk vast en door de dadels en rozijnen net zoet genoeg. Oh ja, het water komt me spontaan in de mond! Ik heb bewust gekozen om uitsluitend natuurlijke suikers  gebruiken. Voor de melkmoment campagne heb ik deze appelcake gecreëerd. Uiteraard op basis van melk 🙂 Het recept kan je hieronder terugvinden.

 

Appelcake met kokosmeel   Appelcake met kokosmeel

Wat heb je nodig?

  • 180 gram havermeel (havermout fijngemalen)
  • 100 gram kokosmeel
  • 3 medjoul dadels (ongeveer 75 gram, met pit gewogen)
  • 20 gram rozijnen
  • 250ml melk
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 4 eieren
  • kaneel, naar smaak
  • 2 kleine appels (ik heb boskoop appels gebruikt, want die waren bijna dood 🙂 )

Appelcake met kokosmeel   Appelcake met kokosmeel

Appelcake met kokosmeel   Appelcake met kokosmeel

Wat moet je doen?

Verwarm de oven op 200 graden. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Snijd enkele schijfjes en leg opzij, deze gaan we gebruiken om de cake af te werken. Ontpit de dadels en snijd in kleine stukjes. Weeg alle overige ingrediënten af en zet alles klaar.

Meng de havermeel, kokosmeel, eieren en melk in een kom en mix tot een glad beslag. Voeg vervolgens het bakpoeder, de dadels en kaneel toe en roer alles nog eens goed onder elkaar. Voeg tot slot de blokjes appel toe en meng.

Neem een bakblik en bekleed met bakpapier. Verdeel het deeg over het bakblik en verdeel tot slot de schijfjes appel over de cake. Plaats de cake in het midden van de oven gedurende 40 minuten, de duurtijd verschilt per oven. Ik heb de stand onder- en bovenwarmte gebruikt. Controleer met een houten prikker of de cake gaar is. Haal uit de oven en laat afkoelen. Eet een schijfje appelcake als tussendoortje of bij het ontbijt! Smakelijk!

Appelcake met kokosmeel   Appelcake met kokosmeel

Appelcake met kokosmeel   Appelcake met kokosmeel

Virginie
Door Virginie

Laat je bericht na