Aubergine rolletjes

Aubergine rolletjes

Het recept van de aubergine rolletjes gevuld met geroosterde groenten, smaakvolle quinoa en feta is een echt smaakbommetje! Een overload aan veggies om U tegen te zeggen. Ik vind het persoonlijk heerlijk om zo’n kleurrijk bord op tafel te toveren, dat wekt de appetijt onmiddellijk op. Sedert ik de kruiden en specerijen van Mill & Mortar ontdekt heb kan ik mijn gerechten nog meer diepgang geven. En neen, ik word niet betaald om Mill & Mortar te promoten, ik ben gewoon reuze fan van het merk. Naar mijn mening zou iedereen op zijn minst enkele blikjes kruiden en specerijen van Mill & Mortar in huis moeten hebben. Voor de aubergine rolletjes heb ik gekozen voor de melange Asani Bahrat. Asani Bahrat is een kruiden- en specerijenmengeling van koriander, kaneel, komijn, gember, chili, rozemarijn en oregano en is perfect als marinade voor deze heerlijke aubergine rolletjes.

Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, het lijk op het eerste zicht veel werk maar dat valt best wel goed mee!

Pssssst: de eerste maandelijkse nieuwsbrief ging vorig weekend de deur uit! En deze werd met veel enthousiasme onthaald, wat leuk! Wil jij voortaan ook maandelijks de laatste nieuwe recepten, tips, nieuwtjes en zoveel meer in jouw mailbox? Schrijf je dan onderaan het blogbericht in op de nieuwsbrief!

Aubergine rolletjes   Aubergine rolletjes

Wat heb je nodig?

Recept goed voor twee personen

  • 2 medium aubergines, in de lengte gesneden 0,5 cm dik
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel Asani Bahrat van Mill & Mortar
  • 100 gram quinoa
  • 1 eetlepel olijfolie
  • een snufje kurkuma
  • een snufje currypoeder
  • een snufje paprikapoeder
  • 1/4 limoen, het sap
  • 1 wortel
  • 1 lente ui
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 courgette
  • een koffielepel zwart sesamzaad
  • enkele takjes verse oregano
  • enkele takjes verse basilicum
  • twee handjes vol veldsla
  • enkele amandelennoten
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 100 gram feta

Aubergine rolletjes   Aubergine rolletjes

Wat moet je doen?

Spoel de quinoa en kook zoals op de verpakking. Terwijl de quinoa kookt kan je de groenten reeds voorbereiden. Snijd de aubergine in de lengte in plakjes van 0,5 cm dikte, snijd de courgette in plakjes van 0,5 cm dikte, snijd de gele en rode paprika in vier, verwijder de zaadlijsten en druk plat en rasp tot slot te wortel. Zet alles aan de kant en verwarm intussen de grill.

Neem een kommetje en meng 5 eetlepels olijfolie met de Asani kruiden. Bestrijk de aubergine plakjes langs beide kanten in met het olijfoliemengsel en grill ze tot ze gaat zijn. Leg apart en grill eveneens de courgette, gele en rode paprika.

Giet de quinoa af en laat uitlekken. Breng de quinoa vervolgens op smaak met de eetlepel olijfolie, kurkuma, currypoeder en paprikapoeder.

Snijd de courgette, gele en rode paprika in reepjes. Leg de plakjes aubergine op een bord en leg in het midden enkele reepjes courgette, gele en rode paprika, wortel en een koffielepel quinoa. Rol de aubergine dicht en herhaal voor de overige plakjes aubergine.

Verdeel de aubergine rolletjes samen met de veldsla, overgebleven quinoa en feta over de borden. Werk af met de verse kruiden, amandelen, zwart sesamzaad, fijngehakte lente ui en yoghurt. Eet smakelijk!

 

*** Nieuwsbrief ***

Wil jij ook graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief (1 x per maand). Tot binnenkort!

 

Aubergine rolletjes

Virginie
Door Virginie

Laat je bericht na