Aubergine salade

Aubergine salade met sumak, tomaatjes, granaatappelpitten, feta en verse kruiden.

De kruiden en specerijen van Mill & Mortar hebben mijn hart gestolen. Dat konden jullie reeds lezen in de review die ik vorige week publiceerde. Niet alleen in koffie, thee of wijn heb je veel verschillende soorten kwaliteit. Ook bij kruiden en specerijen valt of staat de smaak bij kwaliteit. En dat merk je. Vandaag staat een aubergine salade op het menu waarbij ik Sumak en Citrus Salt Flakes van Mill & Mortar gebruikt heb. Ik kan je nu al vertellen dat jouw keuken gevuld zal worden met heerlijke geuren. Sumak poeder is een donker rode specerij met een pittige citroen smaak die jouw gerecht van meer diepgang voorziet. De Citrus Salt Flakes zijn zoutvlokken geïnfuseerd met citrusolie en citroentijm, perfect bij groenten en vis. Tot enkele weken geleden nog was ik eigenlijk helemaal geen fan van aubergine. Maar enkele dagen in Griekenland deed me toch van mening veranderen. We kregen een TO-DIE-FOR gerechtje voorgeschoteld op basis van aubergine waardoor ik deze paarse groente toch heb leren appreciëren.

Probeer zeker ook het recept van de pittige tomatenpasta met burrata en verse oregano waarbij ik Chipotle Chili en Rasta Pasta van Mill & Mortar gebruikt heb.

Aubergine salade   Aubergine salade

Wat heb je nodig?

Recept voor 2 personen

  • 1 grote aubergine
  • 1 theelepel sumak van Mill & Mortar
  • 1 koffielepel komijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 10 kleine tomaatjes
  • een snufje citrus salt flakes van Mill & Mortar
  • het sap van 1/2 sinaasappel
  • een handvol verse munt
  • een handvol verse basilicum
  • een handvol granaatappelpitjes
  • 100 gram feta
  • een handje amandelschilfers

Aubergine salade   Aubergine salade

Aubergine salade   Aubergine salade

Wat moet je doen?

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de aubergine in blokjes en leg in de ovenschaal. Voeg de olijfolie, grof zeezout, komijn en sumak toe aan de aubergine en roer alles goed om. Neem een tweede ovenschaal en leg hier de tomaatjes in. Besprenkel met wat olijfolie en strooi er wat citrus salt flakes over. Plaats beide ovenschalen 20 minuten in de oven.

Haal de aubergine en de tomaten uit de oven wanneer deze gaar zijn. Knijp het sap van een halve sinaasappel uit over de aubergineblokjes en voeg de granaatappelpitten, amandelschilfers, feta en fijngesnipperde verse kruiden toe. Meng alles goed onder elkaar. Dit gerecht kan zowel warm als koud geserveerd worden. Tip: Deze aubergine salade is lekker in combinatie met een stukje versgebakken brood, wat rucola of quinoa. Eet smakelijk!

Aubergine salade   Aubergine salade

Virginie
Door Virginie

Laat je bericht na