Buddha Bowl

Buddha Bowl

Een kleurrijke en hartverwarmende Buddha Bowl die jouw huis vult met kruidige geuren. Het is een nieuwe gezonde food trend die eigenlijk al lang bestond, enkel krijgt het beestje nu een hippe naam. En geef toe, een Buddha Bowl klinkt wel lekker gezellig.

Say what? Een Buddha Bowl is een “bowl” die een beetje lijkt op de bolle buik van Boeddha omdat die overvol en hartverwarmend is, gevuld met heerlijke en gezonde ingrediënten. Het is een gebalanceerde maaltijd die meestal heel kleurrijk maar vooral gezond en vullend is. Je kan perfect allemaal restjes verwerken in jouw Buddha Bowl, er bestaat geen vast recept. Vandaag deel ik met veel plezier één van mijn favoriete Buddha Bowls met jullie.

Buddha Bowl   Buddha Bowl

Wat heb je nodig?

Voor de rode biet couscous

  • 1 zakje (100 gram) couscous, of quinoa
  • 2 kleine rauwe rode bieten
  • het sap van 1/2 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje gemalen komijn
  • snufje gemalen garam masala

Voor de geroosterde jonge worteltjes

  • 1 pak jonge worteltjes
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • grof zeezout
  • peper

Voor de geroosterde kikkererwten

  • 1 bokaal kikkererwten, uitgelekt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • paprikapoeder
  • gemalen garam masala
  • grof zeeout

en verder nog

  • winterpostelein
  • granaatappelpitten
  • pompoenpitten
  • sesamzaadjes

Buddha Bowl   Buddha Bowl

Wat moet je doen?

Voor de geroosterde jonge worteltjes

Schil de jonge worteltjes met een dunschiller en verwijder het groen. Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Verdeel de jonge worteltjes over de bakplaat en besprenkel met olijfolie, paprikapoeder, grof zeezout en peper. Meng alles goed onder elkaar en zet apart.

Voor de geroosterde kikkererwten

Spoel de kikkererwten onder koud stromend water. Verwijder de vliesjes en spoel nog eens grondig. Neem een kom en leg de kikkererwten hierin. Besprenkel met de olijfolie en kruid met paprikapoeder, garam masala en zeezout. Meng alles goed onder elkaar. Neem een bakplaat, bekleed met bakpapier en verspreid de kikkererwten.

Verwarm de oven op 200 graden. Plaats de jonge worteltjes en kikkererwten in de oven wanneer de oven voorverwarmd is. De baktijd varieert tussen 20 en 30 minuten, afhankelijk hoe dik/groot de jonge worteltjes zijn. De kikkererwten hebben ongeveer 20 minuten baktijd nodig. Roer tussendoor eens zodat alle kanten mooi goudbruin kunnen bakken.

Voor de rode biet couscous

Kook de couscous of quinoa zoals op de verpakking. Maak de rode bieten schoon terwijl de couscous kookt. Rasp de rode biet en hou apart. Giet de couscous af en leg in een ruime kom. Voeg de geraspte rode biet, citroensap, olijfolie, komijn en garam masala toe. Meng alles goed onder elkaar.

Afwerking

Verdeel de geroosterde jonge worteltjes, geroosterde kikkererwten en rode biet couscous over het bord. Werk tot slot af met de sesamzaadjes, pompoenpitten, granaatappelpitten en winterpostelein. Eet smakelijk!

Buddha Bowl   Buddha Bowl

Buddha Bowl   Buddha Bowl

Virginie
Door Virginie

Laat je bericht na