cacao pindakaas pannenkoeken

Cacao pindakaas pannenkoeken

Pannenkoeken eten is altijd een beetje feest vind ik. De geur die jouw woning vult, het gezellig samen zijn aan de ontbijttafel, het beleg die overvloedig uitgestald staat op tafel, I love it! Zoals de titel het al doet vermoeden spelen cacao, pindakaas en speltbloem de hoofdrol in dit recept, samen met havermoutmelk, een vleugje kaneel en enkele druppeltjes ahornsiroop. Ik laat de ahornsiroop voor mezelf vaak achterwege omdat ik de pannenkoeken vaak afwerk met warme chocoladesaus en vers fruit. Hierdoor voeg ik automatisch al extra zoetigheid toe. We krijgen zo al genoeg verborgen suikers binnen waardoor ik zelf zelden met suikers werk in de keuken. En euh, elk pondje gaat door het mondje natuurlijk 🙂

Speltpannenkoeken   Speltpannenkoeken

Wat heb je nodig?

Goed voor 6 à 7 cacao pindakaas pannenkoeken

  • 100 gram speltbloem
  • 300 ml havermoutmelk (of andere plantaardige melk)
  • 30 gram pindakaas (1 volle eetlepel)
  • 1 volle eetlepel cacaopoeder
  • 1/2 koffielepel kaneel
  • 1 koffielepel ahornsiroop (optioneel)
  • vetstof om te bakken

Speltpannenkoeken   Speltpannenkoeken

Speltpannenkoeken   Speltpannenkoeken

Wat moet je doen?

Voeg de speltbloem en havermoutmelk toe aan de blender en mix tot een gladde massa. Voeg vervolgens de cacaopoeder en pindakaas toe en mix opnieuw. Verhit een pan met wat kokosolie of andere vetstof en bak de pannenkoeken. Serveer de cacao pindakaas pannenkoeken met vers fruit. Ook heel lekker met nog wat zelfgemaakte warme chocoladesaus 🙂 Smakelijk!

 

Speltpannenkoeken   Speltpannenkoeken

*** Nieuwsbrief ***

Wil jij ook graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief (1 x per maand). Tot binnenkort!

Virginie
Door Virginie

Laat je bericht na