Chili sin carne

Chili sin carne

De beroemde Mexicaanse stoofschotel chili con carne kent iedereen ongetwijfeld wel. Vandaag staat er chili sin carne op het menu, zonder vlees dus. Dit recept is helemaal veganistisch en 100% guilt-free want dit stoofpotje zit tjokvol groenten. Eigenlijk heb ik nooit eerder chili con/sin carne zelf klaargemaakt. Vreemd, want ik vind dit nochtans een heerlijk gerecht. Geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver begon ik vol ongeduld aan deze heerlijke pittige stoofschotel en het resultaat is meer dan geslaagd. De komende maanden zal dit hartverwarmend gerecht hier ongetwijfeld vaak op tafel verschijnen.

Chili sin carne   Chili sin carne

Wat heb je nodig?

Recept goed voor 3 personen

  • 1 grote witte ui, fijngehakt
  • 2 teentjes look, geperst
  • Kokosolie of andere vetstof om te bakken
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 2 grote wortels, in blokjes gesneden
  • 3 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 1/2 koffielepel piment d’espelette
  • 1/2 koffielepel kaneel
  • 1/2 koffielepel komijn
  • 1/2 koffielepel gerookte chilipoeder
  • Zout naar smaak
  • 1 bokaal kikkererwten, uitgelekt (400gram)
  • 1 blik rode kidneybonen, uitgelekt (400gram)
  • 1 blik tomatenblokjes (400gram)
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 limoen
  • 70 gram rijst per persoon (ongekookt gewogen)
  • Enkele eetlepels (plantaardige) yoghurt

Chili sin carne   Chili sin carne

Wat moet je doen?

Verhit de vetstof en stoof de ui en knoflook. Voeg vervolgens piment d’espelette, kaneel, komijn, gerookte chilipoeder en zout toe en bak even mee zodat de kruiden hun smaken kunnen vrijgeven. Voeg vervolgens de blokjes paprika, wortel en bleekselderij toe en roer alles goed om. Stoof de groenten tot ze wat zachter worden. Voeg de kikkererwten en rode kidneybonen samen met de tomatenblokjes toe aan de groenten. Vul het blik van de tomatenblokjes tot de helft met water en voeg toe aan de ingrediënten. Voeg tot slot nog 1 eetlepel balsamicoazijn toe aan het geheel en laat het geheel 45 min pruttelen op een laag vuurtje.

Verwijder intussen de blaadjes van de koriander en leg apart. Hak de steeltjes van de koriander fijn en voeg toe aan de chili sin carne. Kook intussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Verdeel de rijst en chili sin carne over de borden en werk af met de blaadjes koriander, enkele partjes limoen en een toefje natuur yoghurt. Eet smakelijk!

*** Nieuwsbrief ***

Wil jij ook graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief (1 x per maand). Tot binnenkort!

 

Chili Sin Carne

Virginie
Door Virginie

Laat je bericht na