Chocolade amandelbrownie

Chocolade amandelbrownie, op basis van restjes amandelpulp

Vandaag mag ik 31 kaarsjes uitblazen en daarom trakteer ik op chocolade amandelbrownies! Praise the lord! I’m in chocolate heaven! Wat doe je met de amandelpulp die overblijft wanneer je zelf amandelmelk gemaakt hebt? Juist, dat vroeg ik me dus ook af. Ik kon het niet over mijn hart krijgen om de amandelpulp in de vuilbak te gooien. Daar moet zeker en vast iets lekker met te maken zijn. Het perfecte excuus om wat rondneuzen op Pinterest tijdens een druilige zaterdagnamiddag. En jawel, genoeg inspiratie om aan de slag te gaan.
Ik vond een recept voor een chocolade amandelbrownie, tjokvol kilo’s geraffineerde suikers. Bij de gedachte alleen al zag ik mijn kiezen één voor één uitvallen. Dus ging ik aan de slag om een gezonder alternatief op tafel te toveren. Natuurlijke suikers zijn nog steeds suikers. Overdaad schaadt, dat is met alles zo. Maar uit natuurlijke suikers kan je lichaam tenminste nog wat energie halen en hé, het hoeft niet altijd super healthy skinny food te zijn. Dat hou ik toch voor geen meter vol.

Chocolade amandelcake   Chocolade amandelcake

Wat heb je nodig?

 • 150 gram donkere chocolade
 • 70 gram kokosolie
 • een snufje zout
 • 25 gram cacaopoeder
 • 100 gram honing
 • 125 gram amandelpulp, zie recept amandelmelk
 • 3 eieren, lichtjes opgeklopt

Chocolade amandelcake   Chocolade amandelcake

Wat moet je doen?

Verwarm de oven op 190 graden. Smelt de kokosolie op een middelhoog vuur en voeg vervolgens de pure chocolade toe. Roer los met een garde tot alles opgelost is. Draai het vuur uit en giet het chocolademengsel in een kom. Doe tot slot alle overige ingrediënten in de kom. Roer telkens goed met de garde na elk ingrediënt dat je toevoegt zodat er een smeuïge massa ontstaat. Neem een springvorm van ongeveer 20 cm diameter en bekleed met bakpapier. Giet het chocoladedeeg in de springvorm en plaats in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten, tot de chocolade amandelbrownie klaar is. Smakelijk!

Chocolade amandelcake   Chocolade amandelcake

Chocolade amandelcake   Chocolade amandelcake

Virginie
Door Virginie

  2 reacties

 1. Anne 28 februari 2017 at 09:24 Beantwoorden

  Ah, ze zien er waanzinnig goed uit!

  • Virginie
   Virginie 28 februari 2017 at 21:28 Beantwoorden

   Bedankt Anne!
   Groetjes,
   Virginie

Laat je bericht na