Chocolade Granola

Chocolade Granola

Op 28 april 2016 publiceerde ik voor het eerst dit recept. Vandaag, 15 november 2017, heeft het recept kleine wijzigingen ondergaan. Iedere twee weken maak ik een voorraad granola en ik merk dat ik intussen andere verhoudingen en ingrediënten gebruik dan het oorspronkelijke recept op de blog. Uiteraard nog steeds even lekker, maar deze variant geniet toch mijn voorkeur. Al twee jaar lang eet ik bijna iedere ochtend ritueel granola, vers fruit en plantaardige yoghurt. Het is mijn verwenmomentje om de dag te beginnen. In het weekend zal ik al sneller eens pannenkoekjes of fruit uit de oven eten, maar op weekdagen? Neen, dan kan enkel granola mij op gang krijgen. De Five Spice Granola verscheen deze zomer ook op de blog, zonder chocolade maar wel met heerlijke warme specerijen zoals gember, kaneel en kruidnagel. Als je net zoals mij een liefhebber van granola bent dan zal de Five Spice Granola jou zeker ook kunnen bekoren.

Binnenkort staan er heel wat veranderingen op til, waaronder een compleet nieuwe huisstijl. Zowel de website als het logo zullen een ware transformatie ondergaan. Na bijna 3 jaar bloggen merk ik dat de huidige huisstijl niet meer bij me past. De paarse kleuren, het logo, het begint allemaal wat kinderlijk aan te voelen moet ik bekennen. Ik heb geleerd en ik ben gegroeid. Daarom wordt het tijd voor een stijl die meer tijdloos, luchtiger en strakker is. Als alles loopt volgens plan zal A Spoonful of Happiness 2018 starten in een compleet nieuw jasje. En intussen blijf ik gewoon lekker verder experimenteren in de keuken. Tot binnenkort!

Chocolade Granola    Chocolade Granola

Wat heb je nodig?

  • 300 gram havermout
  • 250 gram noten/zaden naar keuze
    • Ik gebruik meestal volgende samenstelling
    • 50 gram gehakte walnoten
    • 50 gram zonnebloempitten
    • 50 gram pompoenpitten
    • 50 gram pecannoten
    • 10 gram gepofte quinoa
    • 20 gram pinda’s
    • 20 gram sesamzaad
  • 100 gram kokosolie, gesmolten
  • 100 gram honing
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels extra cacaopoeder
  • een snufje zout
  • een snufje kaneel
  • 50 gram rozijnen
  • 100 gram pure chocolade

Chocolade Granola    Chocolade Granola

Wat moet je doen?

Smelt in een pannetje de kokosolie, honing en 3 eetlepels cacaopoeder. Roer los met een garde en haal van het vuur van zodra het geheel gesmolten is.

Neem een kom en voeg de havermout, jouw favoriete mix van noten/zaden en zout toe. Giet het gesmolten mengsel erbij en meng alles goed onder elkaar. Voeg tot slot de extra cacaopoeder en kaneel toe en meng alles nog één keer goed onder elkaar.

Verwarm de oven op 160 graden en gebruik de stand onder- en bovenwarmte. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat. Druk aan met een spatel. Plaats de bakplaat in het midden van de oven gedurende 25 à 30 minuten. De baktijd is afhankelijk van de grootte van jouw oven en de grootte van jouw bakplaat. Ik bak de chocolade granola eerst 15 minuten zonder de oven te openen. Vervolgens roer ik alles om en laat ik de granola nog eens 10 minuten in de oven zitten. Nadien controleer ik iedere 5 minuten want het kan opeens heel snel gaan.

Zet de oven uit en laat de deur op een kiertje staan zodat de granola kan afkoelen. Voeg tot slot de rozijnen en gehakte chocolade toe van zodra de granola is afgekoeld en bewaar in een leuke bokaal. Ik bewaar de granola gemiddeld twee weken in een afgesloten bokaal. Geen idee of het ook langer kan aangezien de voorraad granola ten huize Virginie iedere twee weken aangevuld wordt 🙂 Eet smakelijk!

*** Nieuwsbrief ***

Wil jij ook graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief (1 x per maand). Tot binnenkort!

 

Chocolade granola Pinterest

Virginie
Door Virginie

Laat je bericht na