Warme Yin Yang Chocolademelk

Warme Yin Yang chocolademelk

Koude temperaturen en warme chocolademelk gaan hand in hand samen. Ik drink niet zo vaak chocolademelk, maar als ik er maak is hij helemaal zelfgemaakt met echte chocolade. Want echte chocolademelk maak je met echte chocolade en niet met cacaopoeder. De chocolade mannetjes voor Sinterklaas staan intussen reeds rijkelijk uitgestald in de supermarkten en ik kan niet voorbij lopen zonder telkens een zakje mee te nemen. Het kost me soms echt moeite om niet elke avond zo’n chocolade mannetje naar binnen te werken. Ideaal om te verwerken in een chocolademelk. Al gaat er niets boven pure chocolade met een zo hoog mogelijk cacaogehalte natuurlijk. Yin Yang is een zwarte thee met koffiebonen en een aroma van karamel, perfect om te verwerken in een warme chocolamelk. Met dit recept breng ik dus het beste van drie werelden bij elkaar: thee, koffie en chocolade.

Warme Yin Yang Chocolademelk   Warme Yin Yang Chocolademelk

Wat heb je nodig?

  • 300 ml amandelmelk
  • 1 volle theelepel Yin Yang Or Tea?
  • 50 gram pure chocolade
  • Snufje kaneel
  • Snufje gemberpoeder
  • Snufje zeezout

Warme Yin Yang Chocolademelk   Warme Yin Yang Chocolademelk

Wat moet je doen?

Giet de melk in een steelpannetje en voeg een theelepel van de Yin Yang melange toe. Verwarm gedurende 10 à 15 minuten op een middelhoog vuur, zodat de aroma’s van de Yin Yang melange kunnen vrijkomen. Zorg dat de melk zeker niet kookt! Voeg vervolgens de pure chocolade, specerijen en grof zeezout toe.  Roer tussendoor geregeld met een garde. Neem vervolgens een zeef en giet de chocolademelk door de zeef. Serveer warm en werk af met wat cacaopoeder of kaneel. Smakelijk!

Warme Yin Yang Chocolademelk   Warme Yin Yang Chocolademelk

*** Nieuwsbrief ***

Wil jij ook graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief (1 x per maand). Tot binnenkort!

 

Warme Yin Yang Chocolademelk

Virginie
Door Virginie

Laat je bericht na