Five Spice Granola

Five Spice Granola zonder olie.

Granola, daar krijg ik geen genoeg van. En al zeker niet van deze Five Spice Granola. Five Spice of vijfkruidenpoeder is een combinatie van kaneel, steranijs, venkel, kruidnagel en piment. Het is een melange waarbij de vijf basissmaken zoet, zuur, zout, bitter en umami bij elkaar komen.
De Five Spice van Mill & Mortar bevat ook nog eens gember. De perfecte combinatie als je het mij vraagt. Ik ben een grote fan van warme kruiden en specerijen en durf wel eens wat van deze kruiden en specerijen toevoegen aan het recept van de chocolade granola. Deze keer wou ik een granola recept ontwikkelen zonder toegevoegde olie en een pak minder honing om het allemaal toch wat slanker te houden. Want natuurlijke suikers zijn nog steeds suikers. En het resultaat is meer dan geslaagd. Hieronder lees je hoe je zelf deze five spive granola maakt. Je kan natuurlijk jouw eigen five spive melange maken maar tja, ik kan het niet wegsteken dat ik helemaal weg ben van de kwalitatieve kruiden van Mill & Mortar 🙂
En ooooh ja, de leuke kommetjes op de foto zijn van de nieuwe Colourful Life Collection van Villeroy & Boch.

Five Spice Granola   Five Spice Granola

Wat heb je nodig?

  • 160 gram havermout
  • 25 gram walnoten
  • 25 gram pecannoten
  • 25 gram zonnebloempitten
  • 25 gram pompoenpitten
  • 20 gram sesamzaden
  • 30 gram amazonianoten
  • 5 gram gepofte quinoa
    • of 150 gram noten naar keuze
  • 1 koffielepel Five Spice van Mill & Mortar
  • 1 volle eetlepel vaste honing
  • 4 eetlepels water
  • 50 gram rozijnen

Five Spice Granola   Five Spice Granola

Five Spice Granola   Five Spice Granola

Wat moet je doen?

Verwarm de oven op 160 graden op de stand onder- en bovenwarmte. Neem een kom en voeg de havermout, noten, zaden en kruiden toe. Meng alles goed onder elkaar. Neem een pannetje en verwarm de honing met het water tot er een vloeibare massa ontstaat. Giet het mengsel bij de ingrediënten. Meng alles goed onder elkaar zodat het honing-water mengsel goed verdeeld is. Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Verdeel de five spice granola over de bakplaat en plaats in het midden van de oven. Bak ongeveer 20 à 25 minuten, tot de granola mooi krokant geworden is. Laat afkoelen en voeg tot slot de rozijnen toe. Je kan de five spice granola makkelijk 2 weken bewaren in een goed afgesloten voorraadpot. Eet smakelijk!

Five Spice Granola   Five Spice Granola

Five Spice Granola   Five Spice Granola

 

Virginie
Door Virginie

    2 reacties

  1. Nicole 18 juli 2017 at 14:33 Beantwoorden

    Wat een bijzondere combinatie met de five spices, ik ben heel benieuwd hoe het smaakt. Ik ga het zeker eens uitproberen!

    • Virginie
      Virginie 19 juli 2017 at 20:05 Beantwoorden

      Hi Nicole!
      Het is echt een TOP combinatie! Ik ben heel benieuwd wat je ervan zal vinden!

      Groetjes,
      Virginie

Laat je bericht na