Frambozen-tijm-yoghurt ijsjes

Frambozen-tijm-yoghurt ijsjes zonder ijsmachine

Bij tropische temperaturen moeten we voldoende smeren en uiteraard ook voldoende hydrateren. En hydrateren doen we met gezonde frambozen-tijm-yoghurt ijsjes die je zonder ijsmachine maakt. Bij extreme hitte kunnen mijn hersenen maar aan één ding denken: verkoeling! Ijsjes! Ijsjes met tijm! En frambozen! En yoghurt! Et voila, zo snel kan het gaan. Lees snel verder hoe je deze verfrissende popsicles met slechts 5 ingrediënten in no-time klaarmaakt.

Frambozen-tijm-yoghurt ijsjes   Frambozen-tijm-yoghurt ijsjes

Wat heb je nodig?

Recept goed voor 4 frambozen-tijm-yoghurt ijsjes

  • 90 gram frambozen
  • 4 eetlepels volle yoghurt
  • 2 koffielepels verse tijm, fijngesneden
  • 1/2 citroen, het sap
  • 1 koffielepel ahornsiroop, of meer naar smaak

Frambozen-tijm-yoghurt ijsjes   Frambozen-tijm-yoghurt ijsjes

Wat moet je doen?

Doe alle ingrediënten in de keukenrobot en mix tot er een egale massa ontstaat. Neem 4 ijsvormpjes en verdeel het mengsel over de vier vormpjes. Ik heb op het einde nog wat extra yoghurt per vormpje toegevoegd zodat je wat kleurschakeringen krijgt in de ijsjes. Plaats tot slot de houten stokjes in het midden van elke vorm en zet gedurende enkele uren in de diepvries, tot ze volledig bevroren zijn. Houd de ijsjes onder warm stromend water om de frambozen-tijm-yoghurt ijsjes te kunnen verwijderen uit hun vorm. Eet smakelijk!

Frambozen-tijm-yoghurt ijsjes   Frambozen-tijm-yoghurt ijsjes

Frambozen-tijm-yoghurt ijsjes   Frambozen-tijm-yoghurt ijsjes

Virginie
Door Virginie

Laat je bericht na