Gevulde zoete aardappel

Gevulde zoete aardappel met een pinda-yoghurtsausje

Een gevulde zoete aardappel is voor mij pure comfort food. Correctie, zoete aardappel in elke mogelijke vorm is eigenlijk pure comfort food voor mij. Ik hou dus van zoete aardappel. En nog geen klein beetje. Het liefst eet ik zoete aardappel gevuld met wat quinoa, feta, geroosterde tomaatjes, linzen, granaatappelpitten en afgewerkt met een pinda-yoghurtsausje. Want de laatste maanden krijg ik geen genoeg van pindakaas. De voorbije weken heb ik een nieuwe “zonde” ontdekt. Geroosterd bruin brood met een laagje pindakaas, een laagje frambozenconfituur en als finishing touch wat hagelslag om het helemaal compleet te maken. Het zal zo’n fase zijn die zal blijven duren tot de pindakaas mijn oren uitkomt. Maar vermoedelijk zal ik nog enkele potten moeten verslijten alvorens dat gaat gebeuren. Tot dan zal dit recept nog geregeld op het menu staan de komende weken/maanden.

Gevulde zoete aardappel   Gevulde zoete aardappel

Wat heb je nodig?

Recept voor twee gevulde zoete aardappelen

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 50 gram feta
  • 100 gram linzen, voorgekookt uit blik
  • Handjevol pompoenpitten
  • 2 koffielepels pindakaas
  • 6 eetlepels sojayoghurt
  • 2 handenvol veldsla
  • 3 eetlepels granaatappelpitten
  • 80 gram quinoa, ongekookt gewogen
  • Handjevol pindanoten, in stukjes gehakt
  • 10 kerstomaatjes
  • Snuf grof zeezout
  • Enkele eetlepels olijfolie

Gevulde zoete aardappel   Gevulde zoete aardappel

Gevulde zoete aardappel   Gevulde zoete aardappel

Wat moet je doen?

Verwarm de oven op 200 graden.
Spoel de kerstomaten en de zoete aardappelen goed onder koud stromend water en verwijder eventuele ‘haartjes’ van de aardappelen. Neem een ovenschaal en leg de zoete aardappel en kerstomaten hierin. Besprenkel beide met olijfolie en strooi nog wat grof zeezout over de kerstomaten. Plaats in de oven en bak tot ze gaar zijn. De kerstomaten zullen vroeger uit de oven moeten dus hou zeker de baktijd in de gaten.

Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking en zet apart van zodra de quinoa gaar is.

Doe intussen de rest van de voorbereidingen. Spoel de linzen goed onder koud stromend water, laat uitlekken in een vergiet en leg apart.
Meng de sojayoghurt met de pindakaas, was de veldsla grondig, verkruimel de feta en leg de overige ingrediënten allemaal klaar.

Haal de zoete aardappelen uit de oven, snijd de bovenkant in en lepel voorzichtig wat van de aardappel uit. Vul een bord met veldsla en leg een zoete aardappel in het midden. Vul de zoete aardappelen met de quinoa, linzen, verkruimelde feta, pompoenpitten, en werk af met de kerstomaatjes, granaatappelpitten, pindastukjes en de pinda-sojasaus. Serveer warm. Eet smakelijk!

Gevulde zoete aardappel   Gevulde zoete aardappel

*** Nieuwsbrief ***

Wil jij ook graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief (1 x per maand). Tot binnenkort!

 

Gevulde zoete aardappel

Virginie
Door Virginie

Laat je bericht na