Knapperige quinoa

Knapperige quinoa, ovengebakken

Bij het ontbijt hou ik van een crunchy bite in combinatie met iets zoet. Chocolade granola staat dan ook geregeld op het menu maar ik wou iets nieuw proberen. Ik hou van quinoa, zowel gekookt als gepoft. Jammer genoeg is de gepofte quinoa uit de supermarkt helemaal niet krokant. Ooit ondernam ik zelf een poging om quinoa te poffen maar dat was tevergeefse moeite. Hoe krijg je dan in hemelsnaam quinoa knapperig? Easy! Gewoon gekookte quinoa in de oven bakken tot deze helemaal crispy is! Het geluid van de tv luider zetten omdat je chips aan het eten bent en door jouw eigen geknabbel niets meer horen. Herkenbaar? Wel, ZO crispy is deze knapperige quinoa. Just saying 🙂 Vandaag op het menu: Een banana nice cream met frambozencoulis en knapperige ovengebakken quinoa. Tip: strooi de quinoa ook eens over een salade! Hééééérlijk!

Knapperige quinoa   Knapperige quinoa

Wat heb je nodig?

Voor de knapperige quinoa

 • 150 gram quinoa, ongekookt gewogen

Voor de zoetekauwen, extra toe te voegen (optioneel)

 • 1 eetlepel ahornsiroop
 • een snufje zout
 • een snufje kaneel

Voor de banana nice cream

 • bevroren banaan
 • speculaaskruiden
 • een scheutje melk

Voor de frambozencoulis

 • handvol bevroren frambozen
 • een scheutje water

Knapperige quinoa   Knapperige quinoa

Wat moet je doen?

Voor de knapperige quinoa

Was de quinoa indien nodig en kook zoals aangegeven op de verpakking. Verwarm intussen de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verspreid de quinoa over de bakplaat wanneer deze volledig gaar is. Wie net zoals ik de knapperige quinoa wenst te gebruiken bij het ontbijt mag nu de overige ingrediënten mengen met de gekookte quinoa. Meng alles goed onder elkaar en plaats in de oven gedurende 30 minuten. Haal elke 10 minuten de quinoa uit de oven en roer volledig om. Plaats opnieuw in de oven en herhaal na 10 minuten. De knapperige quinoa is klaar wanneer deze mooi goudbruin is. De eerste 20 minuten heb ik mijn oven op de stand onder- en bovenwarmte gezet. De laatste 10 minuten heb ik de stand hetelucht geselecteerd. Opgelet, want dan kan het heel snel gaan. Blijf zeker bij de oven zodat de quinoa niet kan aanbranden. Laat de knapperige quinoa afkoelen en bewaar in een afgesloten pot gedurende een tweetal weken.

Voor de banana nice cream

Het basis recept kunnen jullie HIER vinden. Mix de banaan met de melk in de blender tot er “ijscrème” ontstaat. Voeg eventueel speculaaskruiden toe of bijvoorbeeld kaneel.

Voor de frambozencoulis

Leg de bevroren frambozen in een steelpannetje en giet er een klein scheutje water bij. Breng de frambozen aan de kook en plet met een vork. Haal van het vuur van zodra er frambozencoulis ontstaat en laat afkoelen.

Tot slot…

Verdeel de frambozencoulis over de banana nice cream en werk af met de knapperige quinoa. Smakelijk!

Knapperige quinoa   Knapperige quinoa

Knapperige quinoa   Knapperige quinoa

Virginie
Door Virginie

  2 reacties

 1. Patricia 7 mei 2017 at 10:21 Beantwoorden

  Super, super, superlekker!

  • Virginie
   Virginie 7 mei 2017 at 10:37 Beantwoorden

   Hi Patricia!
   Wat fijn om te horen! Bedankt voor jouw berichtje. Fijne zondag!

   Groetjes,
   Virginie

Laat je bericht na