Over mij

Welkom op mijn food blog! Ik ben Virginie Schoelinck en ik heb A Spoonful Of Happiness opgericht, ontwikkeld en geschreven. Ik leer nog elke dag bij en probeer deze knowhow aan jullie door te geven en op deze manier jullie te inspireren. Ik ben geen professionele kok, gewoon een jonge vrouw die houdt van koken.

Ik hou ervan uren door te brengen in de keuken en ook fotografie heeft me altijd geboeid. De gerechten op mijn website heb ik dan ook allemaal zelf gefotografeerd. Een food blog leek me dan ook de meest logische keuze om mijn twee interesses in te verwerken.

Over mijn food blog

Een passende naam vinden voor mijn food blog bleek een grotere uitdaging dan ik had gedacht. Een naam voor een food blog moet niet alleen makkelijk te onthouden zijn maar moet ook nog eens de essentie van de blog weergeven. Uiteindelijk werd A Spoonful of Happiness geboren.

A spoonful of happiness, een lepeltje vol geluk, dat is iets die je in zoveel kleine dingen kan terugvinden. Voeding kan mij persoonlijk heel gelukkig kan maken. Koken en experimenteren in de keuken is helemaal mijn ding. Bovendien probeer ik zo gezond mogelijk te koken en liefst ook nog eens recepten die makkelijk te bereiden zijn.

A Spoonful of Happiness   A Spoonful of Happiness

Doorheen de jaren is mijn dieet serieus veranderd. In mijn tienerjaren dronk ik liters cola per dag tot ik er opeens genoeg van had. Mijn mond plakte bij wijze van spreken dicht van de zoetigheid en ik vond het allesbehalve een aangenaam gevoel. Dus besloot ik om geen frisdranken meer te drinken en over te schakelen naar water. Intussen zijn we meer dan 10 jaar verder en nog steeds drink ik uitsluitend water of thee overdag. Zoals de meeste van mijn leeftijdsgenoten ben ik opgegroeid met de klassieke vlees-groenten-aardappel maaltijd maar achteraf bekeken is dit een combinatie die me nooit echt heeft aangesproken.

Ik heb geen geraffineerde suikers meer in huis en ik kies er bewust voor om vegetarisch te koken. Hier en daar zal je nog oude recepten op mijn blog terugvinden met geraffineerde suikers, vlees of vis. Ik zou deze recepten kunnen verwijderen omdat het niet meer met mijn huidige visie strookt maar dat doe ik bewust niet. Iedereen evolueert en er is helemaal niets mis met de periode dat mijn visie anders was dan de visie van vandaag.
Ik hou niet van hokjes denken maar om het in hokjestermen uit te drukken: ik ben 99% vegetarisch en 80% veganistisch. Zelf koop ik geen vlees of vis, af en toe koop ik wel een stukje kaas en verder is mijn dieet volledig plantaardig. Wanneer ik buitenshuis ga eten kies ik een gerecht waar ik me op dat moment goed bij voel, al kies ik meestal wel voor een restaurant waar vegetarische of veganistische gerechten op de kaart staan. Wanneer ik bij vrienden of familie een stukje taart aangeboden krijg ga ik niet nadenken wat er allemaal in dat stukje taart zou kunnen zitten. Eten is in de eerste plaats Genieten met hoofdletter G.

Wie weet herschrijf ik deze visie volgend jaar opnieuw, maar op dit moment sta ik voor 100% achter deze visie. Is het mijn doel om volledig veganistisch te worden? Misschien. Ik kies bewust om mezelf geen verplichtingen of restricties op te leggen.

Alle teksten, foto’s en inhoud op mijn website zijn auteursrechtelijk beschermd en uitsluitend bestemd voor deze website.

Heb je vragen, tips of feedback? Bezorg mij deze dan zeker via info@spoonful-of-happiness.be

Xoxo,

Virginie

A Spoonful of Happiness   A Spoonful of Happiness- Virginie Schoelinck (1)

A Spoonful of Happiness- Virginie Schoelinck (2)   A Spoonful of Happiness