Pittige tomatenpasta met burrata en oregano

Pittige tomatenpasta met burrata en oregano.

Pasta, what’s not to love? Dit gerecht maak je in no time klaar en voor de tomatensaus gebruik je uitsluitend verse tomaten. Voor deze pittige tomatenpasta met burrata en oregano heb ik opnieuw gekozen om te werken met de kruiden van Mill & Mortar. De Caribbean ge├»nspireerde Rasta Pasta blend gaat perfect bij pasta, rijst en noodles. Chipotle Chili is een milde Mexicaanse gerookte chili met een fruitige, gerookte smaak. Maar mispak je niet aan het woordje mild. Wie net zoals ik niet gewend is om heel spicy te eten kan best beginnen met wat minder kruiden toe te voegen aan de tomatenpasta ­čÖé Lees zeker ook de review die ik schreef over Mill & Mortar want hun assortiment is heel uitgebreid.

Op zoek naar nog meer Mill & Mortar inspiratie? Bekijk dan zeker ook de aubergine salade met Sumak & Citrus Saltflakes.

Pittige tomatenpasta met burrata en oregano   Pittige tomatenpasta met burrata en oregano 22

Wat heb je nodig?

Recept voor 2 personen

  • 500 gram trostomaten
  • een snufje grof zeezout
  • olijfolie
  • 20 gram pijnboompitten
  • 200 gram pappardelle
  • 2 teentjes knoflook
  • 100ml rode wijn
  • 1 koffielepel ahornsiroop
  • 1 koffielepel Rasta Pasta van Mill & Mortar
  • 1 koffielepel Chipotle Chili van Mill & Mortar
  • enkele takjes verse oregano
  • 125 gram burrata
  • vetstof om te bakken

Pittige tomatenpasta met burrata en oregano   Pittige tomatenpasta met burrata en oregano

Wat moet je doen?

Verwarm de oven op 180 graden. Was de trostomaten en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en wat grof zeezout. Plaats in de oven gedurende 20 minuten.
Rooster intussen de pijnboompitten op een hoog vuur en leg apart.
Breng een kookpot met water aan de kook en kook de pasta gaar zoals omschreven op de verpakking.

Verhit wat vetstof in een pan en stoof de geperste look. Voeg de Rasta Pasta & Chipotle Chili kruiden toe aan de look en stoof kort mee tot de geuren vrijkomen. Voeg vervolgens de trostomaten, rode wijn en ahornsiroop toe. Laat het geheel eventjes inkoken tot de saus dikker wordt. Verlaag het vuur en laat nog even verder pruttelen.

Verdeel de pasta en de tomatensaus over twee borden. Werk af met burrata, verse oregano en de geroosterde pijnboompitten. Smakelijk!

Pittige tomatenpasta met burrata en oregano   Pittige tomatenpasta met burrata en oregano

Pittige tomatenpasta met burrata en oregano   Pittige tomatenpasta met burrata en oregano

Virginie
Door Virginie

Laat je bericht na