Scampi Mango Salsa

Scampi met mango salsa, rijst en sojasaus.

Wat een heerlijk gerechtje is dit! Tot voor deze zomer was ik eigenlijk helemaal geen fan van mango. En sedert midden juli ongeveer kan ik er geen genoeg van krijgen. Elke zondag snijd ik ritueel twee mango’s in blokjes en bewaar ik deze in de koelkast voor bij mijn ontbijt ’s morgens. Hé, efficiëntie is mijn stokpaardje, can’t help it. In de week moet het vooruit gaan en verlies ik liefst zo weinig mogelijk tijd in de ochtend.

Omdat het leven uit meer dan alleen ontbijten bestaat ga ik deze keer voor een smaakbommetje met mango die perfect als lunch of diner kan gegeten worden. En oh ja, het geheel wordt afgewerkt met sesamzaadjes maar tot mijn grote frustratie ben ik deze vergeten voor de foto. Shame on me. Dus vergeet zeker de sesamzaadjes niet 😉

Scampi Mango Salsa   Scampi Mango Salsa

Wat heb je nodig?

Recept voor 2 personen

  • 125 gram rijst, ongekookt gewogen
  • 200 gram scampi’s (ongeveer 18 stuks)
  • 1 limoen
  • 1/2 citroengras
  • 1 blokje gember (ongeveer 1 centimeter)
  • 1 eetlepel currypoeder, of meer naar smaak
  • vetstof om te bakken
  • sojasaus, om af te werken

voor de mango salsa

  • 200 gram mango, in blokjes gesneden
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 plantje koriander
  • 1 avocado, in schijfjes gesneden
  • 100 gram groene paprika, in blokjes gesneden
  • 2 x handvol diepgevroren erwtjes
  • 1 limoen
  • zwarte en witte sesamzaadjes, om af te werken
  • enkele korianderblaadjes, om af te werken

 

Scampi Mango Salsa   Scampi Mango Salsa

Wat moet je doen?

Snijd de mango, rode ui, avocado en groene paprika in kleine blokjes. Leg alles in een schaal en meng onder elkaar. Werk af met wat limoensap, verse koriander en de sesamzaadjes, die ik vergeten ben 😉 .

Kook de rijst zoals op de verpakking. Voeg op het einde van de kooktijd de diepgevroren erwtjes nog eventjes toe. Leg de rijst in een schaal en de erwtjes bij de mango salsa.

Maak de scampi’s schoon indien nodig en verhit wat vetstof in een pan. Bak de scampi’s samen met de currypoeder, geraspte gember en geraspte citroengras. Voeg tot slot het limoensap toe. Haal de scampi van het vuur en snijd in kleine stukjes.

Neem een serveerring en begin met een laagje rijst. Leg vervolgens een laagje scampi. Werk af met de mango salsa. Verwijder voorzichtig de serveerring en werk af met enkele blaadjes koriander en sesamzaadjes. Besprenkel het geheel tot slot met wat limoensap en sojasaus. Je kan ook per persoon enkele partjes limoen op het bord leggen zodat men zelf kan kiezen hoeveel limoensap men wil gebruiken. Eet smakelijk!

Scampi Mango Salsa   Scampi Mango Salsa

Scampi Mango Salsa   Scampi Mango Salsa

Virginie
Door Virginie

    2 reacties

  1. Tamara (Lovely Healthy) 22 januari 2017 at 17:18 Beantwoorden

    Hey Virginie, dat komt op het menu hoor deze week! Ziet er zoooo lekker uit! 🙂
    Veel groetjes & enjoy je zondag! 🙂 ps. vergeet je mango’s niet te snijden he? 🙂 Cheers, Tamara

    • Virginie
      Virginie 22 januari 2017 at 17:55 Beantwoorden

      Hi Tamara!
      Laat maar weten wat je er van vond! De mango’s staan intussen reeds gesneden in de koelkast 😉

      Prettige zondag!
      Groetjes, Virginie

Laat je bericht na