The Foodmaker

The Foodmaker, opening Gent: Great food for great people.

“We never ever ever give up to make our food fresher and tastier.”

Vrijdagavond. Rushen van’t werk naar de supermarkt. Rushen van de supermarkt naar huis. Douchen en aankleden in een sneltempo. De vriendinnen aka de straffe madammen verzamelen en richting Gent spurten. Nogal opgejaagd arriveren we in Gent, klaar om The Foodmaker te ontdekken. En toen zagen we eten. En bubbels. En de straffe madammen waren ineens helemaal relaxed. There’s a new food spot in town! Op Facebook konden jullie het al zien: een hip kader en lekker eten waren voldoende om er een geslaagde opening van te maken. Ik had verwacht dat Lieven, de zaakvoerder van The Foodmaker, een speech zou geven waarbij hij het concept zou toelichten. Tot onze grote verbazing kwam Lieven persoonlijk zijn verhaal toelichten. Ik hou van persoonlijkheid. Ik voelde me opeens veel dichter betrokken bij het verhaal. We mochten proeven van verschillende salades, hapjes, wraps en desserts onder begeleiding van enkele glaasjes bubbels. Van de wraps is de Wrap Herby Goat mij het meest bijgebleven. Een must try voor wie een bezoekje brengt aan één van de vestigingen van The Foodmaker.

 The Foodmaker

The Foodmaker    The Foodmaker

 The Foodmaker

Ik ben grote fan van de salade bar. Alle salades staan gepresenteerd in grote bowls waar je zelf lekker kan opscheppen. Het heeft iets gezelligs en huiselijk als je het mij vraagt. De kleurrijke salades nodigen onmiddellijk uit en doen vele buikjes sneller grommen. Hoewel salades eerder een zomerse reputatie hebben konden deze hartige salades me één voor één bekoren. Wat hou ik van veel kleur op mijn bord!

De slogan “Making killer salads since 1925” doet al vermoeden dat Lieven geen beginner is. Biologisch en lekker staan voorop en intussen heeft men eigen velden in beheer waar biologische kruiden voor eigen productie geteeld worden. De overschot van de productie wordt als mest gebruikt voor hun eigen velden waardoor de cirkel helemaal rond is. I like that. Ik werk zelf voor een bedrijf die gespecialiseerd is in milieuoplossingen en ik kan het alleen maar toejuichen wanneer andere bedrijven hun best doen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. We hebben maar één planeet, we kunnen er even goed een beetje zorg voor dragen.

The Foodmaker - Royal Boch

The Foodmaker      The Foodmaker

Cartoonist Jeroom kent iedereen wel. Jeroom is het creatieve brein bij de The Foodmaker en dat trekt zich door in de look van de verpakkingen en de algemene look en feel van het merk. Ik ben helemaal fan van het concept. Ook de tassen die Jeroom ontworpen heeft samen met Royal Boch zijn een schot in de roos. In mijn keuken staat er alvast één tas te pronken. Ik moet en zal en wil de andere vier tassen ook verzamelen 🙂

Goodiebag Foodmaker   Goodiebag Foodmaker

De aanwezige bloggers kregen ook een hele toffe goodiebag mee naar huis met heel veel lekkernijen. “Move over cause I’m carrying fresh and delicious fresh food!”. Een (h)eerlijke slogan die volledig strookt met het concept van de Foodmaker. Deze tas zal voortaan wekelijks staan pronken in mijn winkelkar. Mijn aandacht ging onmiddellijk naar een mooie tinnen doos. Bij het openen van de doos kwam er een hemelse geur van kruiden en specerijen vrij. Ooooooh yes! Tea time! Wie mij een tijdje volgt weet intussen dat ik een fervente theedrinker ben. Mijn absolute favoriet is Rose Tea! Fruitig, fris, precies zoals een thee moet zijn. Ook de kleurrijke samenstelling spreekt tot de verbeelding. De andere blends zijn Bio Tomato (ja echt! tomaat!), Bio Green Tea en Bio Chocolate (need I say more?!). Ook heel lekker maar Rose Tea heeft mijn hart gestolen. I’ll be back soon om mijn voorraad thee aan te vullen 🙂

Samenstelling Rose Tea : appel, peer, roze knoppen en bladeren, braambes, kamille, goudsbloem, framboos, aardbei, korenbloem en zonnebloem. To die for!

Rose Tea Foodmaker   Rose Tea Foodmaker

Ga zeker eens langs bij The Foodmaker in Gent of in één van de andere vestigingen. Het enthousiasme van Lieven werkt aanstekelijk en trekt zich door in het concept. Je kan er ontbijten, lunchen, afhalen of gewoon een koffie drinken. Zin om zelf een kleurrijk bordje samen te stellen? Dat kan al vanaf 5€! Mij zal je er alvast geregeld tegen het lijf lopen! En oooh ja, binnenkort zijn de biomaaltijden van The Foodmaker ook te koop bij Delhaize!

Virginie
Door Virginie

Laat je bericht na