Tomaten Galette

Tomaten galette

Een galette, daar zeg ik nooit neen tegen. En al zeker niet tegen deze heerlijke tomaten galette die heel eenvoudig is om te maken. De combinatie van limoen en ricotta zorgt voor de nodige frisheid, de verse tijm en oregano maken het plaatje helemaal compleet. Voor dit recept heb ik een kant-en-klare bladerdeeg gebruikt maar binnenkort ga ik wat recepten uittesten zodat ik voortaan mijn eigen deeg kan maken. Daar is het laatste nog niet over gezegd want deeg maken, dat zit niet echt in mijn vingers. Oefening baart kunst zeggen ze dan?

De eerste nieuwsbrief gaat morgen de deur uit, spannend! Inschrijven op de maandelijkse nieuwsbrief kan helemaal onderaan het blogbericht, zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwe recepten, tips, nieuwtjes en zoveel meer!

Tomaten Galette   Tomaten Galette

Wat heb je nodig?

  • 1 kant- en klare bladerdeeg
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 200 gram ricotta
  • 1/2 limoen, het sap
  • een snufje zout
  • een snufje cayenne
  • enkele takjes verse tijm
  • enkele takjes verse oregano
  • 3 ‘gewone ronde’ tomaten
  • 4 gele kerstomaatjes
  • 4 ‘bijna zwart’ kerstomaatjes
  • 4 rode kerstomaatjes
  • 2 koffielepels balsamicoazijn
  • een koffielepel ahornsiroop
  • olijfolie
  • 150 gram mozzarella

Tomaten Galette   Tomaten Galette

Tomaten Galette   Tomaten Galette

Wat moet je doen?

Verwarm de oven op 220 graden. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en volg de instructies op de verpakking. Neem een bakplaat, bekleed met bakpapier en leg het bladerdeeg in het midden. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg maar blijf 5 cm van de rand, die gaan we straks naar binnen plooien.

Neem een kom en meng de ricotta samen met de knoflook, cayenne, zout, limoensap en verse tijm. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg, blijf opnieuw 5 cm van de rand.

Snijd de tomaten in plakjes en leg apart. Hou van elke kerstomaat eentje opzij, die gaan we dadelijk in zijn geheel op de tomaten galette leggen. Verdeel de schijfjes tomaat over het ricottamengsel en verdeel nu ook de kerstomaatjes die je in zijn geheel liet over de galette. Besprenkel met de balsamicoazijn en ahornsiroop. Vouw de randen naar binnen en druk wat aan. Wrijf tot slot de randen in met wat olijfolie. Plaats de tomaten galette in het midden van de oven en bak in 20 à 25 minuten gaar. Ik heb de ovenstand onder-en bovenwarmte gebruikt zodat het niet te snel zou gaan.

Heel de tomaten galette uit de oven en verdeel de mozzarella over de taart. Werk tot slot af met enkele takjes verse oregano en nog wat extra verse tijm. Eet smakelijk!

Tomaten Galette   Tomaten Galette

*** Nieuwsbrief ***

Wil jij ook graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief (1 x per maand). Tot binnenkort!

 

Tomato Galette

Virginie
Door Virginie

    2 reacties

  1. koos meuldijk 7 oktober 2017 at 08:12 Beantwoorden

    De tomaten galette ga ik zeker uitproberen. De kleuren alleen al, daar word je vrolijk van.

    • Virginie
      Virginie 7 oktober 2017 at 08:33 Beantwoorden

      Hoi Koos!
      Leuk je nog eens te horen! Laat maar weten wat je ervan vond!
      Prettig weekend.
      Xoxo, Virginie

Laat je bericht na