Wonky dips

Wonky dips, de superheld van groenten.

We leven jammer genoeg in een wegwerpmaatschappij. En daar kan ik soms echt over zitten tobben. We hebben zoveel spullen, we kopen zonder nadenken en gooien weg zonder nadenken. Ik ben de laatste jaren veel bewuster gaan leven. Voedsel weggooien vind ik vreselijk. Ik zal er dan ook telkens alles aan doen om alle restjes groenten en fruit weg te werken in een gerecht zodat er niets onnodig verloren gaat. Weggooien om weg te gooien, neen, daar doe ik niet aan mee. In de supermarkt zal ik al sneller een ‘vreemd’ exemplaar groente kiezen die niet snel door iemand anders zal gekozen worden, omdat dit meestal de arme stakkers zijn die uiteindelijk op de vuilnishoop belanden. Zonde. Thuis spring ik ook zuinig om met energie en water, enerzijds omdat je op die manier jouw ecologische voetafdruk kan verkleinen en anderzijds omdat het gewoon voordelig is voor jouw eigen portemonnee. Ik verkoop heel veel kleren tweedehands op het internet of op een rommelmarkt. En doordat ik zelf vaak tweedehands verkoop, koop ik zelf ook geregeld spullen tweedehands. Niet omdat ik gierig ben maar omdat er helemaal niets mis is met tweedehands spullen. En bovendien vind ik het su-per leuk om tweedehandswinkels en websites af te schuimen op zoek naar dat ene leuke spulletje! Maar goed, ik ben aan het afwijken! Het is dus heel eenvoudig, als iedereen zijn steentje bijdraagt aan het milieu worden we er allemaal beter van.

En dat heeft Wonky heel goed begrepen. Toen Helena mij haar visie uit de doeken deed was ik onmiddellijk verkocht. De Wonky dips zitten tsjokvol geredde groenten. Helena is, zoals we dat zo mooi zeggen in Gent, een wree wijze madam! En Helena weet van aanpakken. In dit filmpje vertelt Helena wat meer over Wonky. Ik mag trouwens een pakket weggeven met de twee Wonky dips, lees snel verder hoe je kan deelnemen.

Wonky dips   Wonky dips

Wonky dips   Wonky dips

Wonky werkt samen met Belgische bedrijven in de voedselverwerkende industrie en geeft hun verse voedseloverschotten een tweede leven. De groenten worden normaal gezien weggegooid om esthetische redenen of gewoonweg omdat er een te grote voorraad is. Wonky redt onder andere tomaten’poepkes’, blokjes groenten die niet voldoen aan het ‘standaard formaat’, basilicumsteeltjes, enz… De groenten zijn dus altijd vers. Op de homepage van Wonky staat eveneens een teller met hoeveel kilo groenten ze intussen gered hebben. Intussen staat de teller op 1904 kg ! En dat getal zal alleen maar groeien.

Ik mocht beide dips (gele wortel en gele paprika) proeven en mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de gele wortel dip. Ik ben nu eenmaal een grote fan van wortel. En er is goed nieuws want ik mag een pakket weggeven met de twee Wonky dips! Helena, keep up the good work! Ik zal jouw avonturen op de voet verder volgen en hopelijk ontmoeten we elkaar heel binnenkort eens bij een dipje en een drankje 🙂

Wonky dips   Wonky dips

Wonky dips   Wonky dips


***GIVE AWAY*** Deze actie is intussen afgelopen.

Wil jij graag een pakket winnen met de gele wortel en gele paprika Wonky Dip? Deelnemen kan als volgt:

  1. Like de Facebookpagina van A Spoonful of Happiness
  2. Like de Facebookpagina van Wonky Food
  3. Like de foto van de Give Away op mijn Facebookpagina

De Give Away start op vrijdag 25/08 om 12h00 en loopt ten einde op zondag 27/08 om 18h00. De winnaar wordt op zondagavond bekend gemaakt! Success!

Wonky Dips


*** Nieuwsbrief ***

Wil jij ook graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief (1 x per maand). Tot binnenkort!

Virginie
Door Virginie

Laat je bericht na