Home Dessert Adya, exotische fruitsnacks
Adya, exotische fruitsnacks

Adya, exotische fruitsnacks

27 juli 2017

Exotische en gezonde fruitsnacks zonder toegevoegde smaken of kleurstoffen

Ik heb Karl van Adya ontmoet op de Goed Gevoel Ladies Fair beurs in Gent en na enkele proevertjes was ik onmiddellijk overtuigd van zijn product. Meestal zijn gedroogde of gevriesdroogde vruchten veel te zoet en bevatten bovendien kilo’s toegevoegde suikers en andere zooi. Bij Adya is het heel eenvoudig. What you see is what you get. En daar hou ik van. 100% gevriesdroogd vruchtvlees en niets anders.

Sedert eind 2016 importeert Adya gevriesdroogde vruchten uit India. De filosofie is om alleen het essentiële deel van het fruit te importeren als een gezonde snack, het vruchtafval wordt ter plaatse gerecycleerd. Door de samenwerking met WSSS ondersteunt men de families van lokale boeren die hun kruiden, groenten en fruit organisch telen. Dat vind ik fijn. Deze gezonde snacks kan je perfect als tussendoortje eten maar ook heel lekker bijvoorbeeld als topping bij jouw favoriete granola. En ppssstttt… Ik mag een pakket weggeven met de 5 verschillende soorten exotische fruitsnacks! Onderaan lees je er meer over (deze actie is intussen afgelopen). Maar eerst natuurlijk de ultieme smaaktest!

Mango

De gevriesdroogde stukjes mango zijn afkomstig van de ‘Mango Alfonso’, de koning onder de mango’s. Deze mango is geselecteerd omwille van zijn romige vruchtvlees. Ik ben een echte mangoliefhebber en deze mango snack is hier geen uitzondering in! Niet krokant maar ook niet zacht, ergens tussenin wat ervoor zorgt dat je er blijft van knabbelen. Samen met de Banana Snack is deze zonder twijfel mijn favoriet.

Banaan

De ‘Poovan banana’ wordt gebruikt als snack maar ook om te bakken. Volgens Adya Bio is het kleverige vluchtvlees met een diepe zoete smaak heel typerend voor deze soort banaan. Dit is ongetwijfeld mijn favoriete fruitsnack van Adya Bio. Licht, crispy en lekker zoet.

Adya Bio Mango   Adya Bio Banana

Ananas

Deze ananas is aan beide kanten van de Indische Oceaan te vinden, wordt geoogst in Mauritius maar ook op vrij grote schaal in Zuid-India. Een heerlijke zoete smaak met een licht zure nasmaak en een knapperige bite.

Adya Bio Pineapple

Papaya

Afkomstig uit de Amerikaanse tropen met een bloemig aroma. Dit is voor mij persoonlijk de minst favoriete fruitsnack. Ken je dat, iets lekker vinden maar de structuur van het product niet weten de waarderen? Wel, dat heb ik bij de Papaya Snack. Maar het belangrijkste: op de smaak valt niets aan te merken.

Kokosnoot

De gevriesdroogde blokjes kokosnoot zijn een Zuid-Indische variëteit. Ik hou van kokosnoot en dus ook van deze lekkere snack. De bite is lekker crunchy, mijn persoonlijke favoriet als topping bij het ontbijt.

Adya Bio Papaya   Adya Bio Coconut


*** GIVE AWAY *** Deze actie is intussen afgelopen!

Ik mag een pakket weggeven met de 5 soorten exotische fruitsnacks. Wil jij kans maken? Dit moet je doen:

  1. Like de Facebookpagina van A Spoonful of Happiness
  2. Like de Facebookpagina van Adya
  3. Like de foto van de Give Away op mijn Facebookpagina (die ziet eruit zoals onderstaande foto)

Adya Bio


Intussen kan je deze gezonde snacks in steeds meer winkels terugvinden. HIER kan je een overzicht vinden met alle verdelers in België.

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.