Home Koude gerechten Aubergine salade
Aubergine salade

Aubergine salade

4 juli 2017

De kruiden en specerijen van Mill & Mortar hebben mijn hart gestolen. Dat konden jullie eerder al lezen in de review die ik vorige week publiceerde. Net zoals bij koffie, thee of wijn speelt kwaliteit een belangrijke rol. Ook bij kruiden en specerijen valt of staat de smaak hiermee. Vandaag staat een aubergine salade op het menu waarbij ik Sumak en Citrus Salt Flakes van Mill & Mortar gebruik. Ik kan je nu al vertellen dat jouw keuken zich gaat vullen met heerlijke geuren.

 

Sumak en citrus wat?

Sumak poeder is een donker rode specerij met een pittige citroen smaak die jouw gerecht van meer diepgang voorziet. De Citrus Salt Flakes zijn zoutvlokken geïnfuseerd met citrusolie en citroentijm, perfect bij groenten en vis. Vroeger was ik eigenlijk helemaal geen fan van aubergine. Maar enkele dagen in Griekenland deed me toch van mening veranderen. We kregen een TO-DIE-FOR gerechtje voorgeschoteld op basis van aubergine waardoor ik deze paarse groente toch heb leren appreciëren.

 

Disclaimer: bestel via de webshop van Mill & Mortar met de kortingscode SPOONFUL10 en ontvang 10% korting op het volledige assortiment. De code kan je invoeren bij het afronden van de bestelling. Ik gebruik uitsluitend nog de kruiden van Mill & Mortar. De kwaliteit ligt zoveel hoger dan de standaard supermarktkruiden waardoor je ook veel minder moet gebruiken.

Zo maak je de aubergine salade

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd eerst de aubergine in blokjes en plaats in de ovenschaal. Voeg vervolgens olijfolie, grof zeezout, komijn en sumak toe aan de aubergine. Roer alles goed om. Neem een tweede ovenschaal en leg hier de tomaatjes in. Besprenkel met wat olijfolie en strooi er wat citrus salt flakes over. Plaats beide ovenschalen 20 minuten in de oven.

Haal de aubergine en de tomaten uit de oven wanneer deze gaar zijn. Knijp vervolgens het sap van een halve sinaasappel uit over de aubergineblokjes. Voeg tot slot de granaatappelpitten, amandelschilfers, feta en fijngesnipperde verse kruiden toe. Meng alles goed onder elkaar. Dit gerecht kan zowel warm als koud geserveerd worden. Tip: Deze aubergine salade is ook lekker in combinatie met een stukje versgebakken brood, wat rucola of quinoa. Smakelijk!

 

 

Nog meer kookinspiratie

Probeer ook het recept pittige tomatenpasta met burrata en verse oregano waarbij ik Chipotle Chili en Rasta Pasta van Mill & Mortar gebruik.

Ook in het recept salade van gegrilde aubergine en courgette en aubergine rolletjes speelt aubergine de hoofdrol.

Zin in nog meer feta-inspiratie? Probeer dan zeker ook eens het recept watermeloen-feta salade deluxe en gevulde zoete aardappel.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

Aubergine salade

Aubergine salade

AUBERGINE SALADE

Print dit recept
Aantal: 2 personen

Ingrediënten

1 grote aubergine
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel sumak (ik gebruik dit merk)
1 koffielepel komijn (ik gebruik dit merk)
10 kleine tomaatjes
een snufje citrus salt flakes (ik gebruik dit merk)
het sap van 1/2 sinaasappel
een handvol verse munt
een handvol verse basilicum
granaatappelpitjes
amandelschilfers
100 gram feta

 

Disclaimer: bestel via de webshop van Mill & Mortar met de kortingscode SPOONFUL10 en ontvang 10% korting op het volledige assortiment. De code kan je invoeren bij het afronden van de bestelling. Ik gebruik uitsluitend nog de kruiden van Mill & Mortar. De kwaliteit ligt zoveel hoger dan de standaard supermarktkruiden waardoor je ook veel minder moet gebruiken.

Instructies

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Snijd eerst de aubergine in blokjes en plaats in de ovenschaal.
  3. Voeg vervolgens olijfolie, grof zeezout, komijn en sumak toe aan de aubergine. Roer alles goed om.
  4. Neem een tweede ovenschaal en leg hier de tomaatjes in. Besprenkel met wat olijfolie en strooi er wat citrus salt flakes over. Plaats beide ovenschalen 20 minuten in de oven.
  5. Haal de aubergine en de tomaten uit de oven wanneer deze gaar zijn.
  6. Knijp vervolgens het sap van een halve sinaasappel uit over de aubergineblokjes.
  7. Voeg tot slot de granaatappelpitten, amandelschilfers, feta en fijngesnipperde verse kruiden toe. Meng alles goed onder elkaar.
  8. Dit gerecht kan zowel warm als koud geserveerd worden. Tip: Deze aubergine salade is ook lekker in combinatie met een stukje versgebakken brood, wat rucola of quinoa. Smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.