Home Dessert Banaan ijsjes met chocolade
Banaan ijsjes met chocolade

Banaan ijsjes met chocolade

21 juni 2015

Bananen eet ik dagelijks want ik vind ze super lekker. Om variatie in mijn menu te brengen ga ik altijd op zoek naar nieuwe combinaties. Wanneer ik een smoothie bowl maak gebruik ik altijd bevroren bananen. Waarom geen banaan ijsjes maken dan? Zo gezegd, zo gedaan! Het enige wat je nodig hebt zijn bananen en cacao nibs. Natuurlijk mag je ook gewone chocolade gebruiken maar voor wie het gezond wil houden zijn cacao nibs nog beter!

 

Gebruik een muffinbakblik

Ik heb altijd bananen voorgesneden in de diepvries liggen. Doe je dit ook? Dan mag je de banaan schijfjes uit de diepvries halen en wat zachter laten worden. Voor wie geen bananen in de diepvries liggen heeft, mag ineens naar de volgende stap gaan. Doe de bananen in de foodprocessor en mix tot een smeuïge massa. Wie wenst, kan een scheutje melk of yoghurt toevoegen aan de bananen. Roer vervolgens met een lepel de cacao nibs erdoor. Je kan ook gewone stukjes chocolade nemen natuurlijk.

Neem een muffin bakblik en vet deze in. Schep met een lepel het mengsel in de muffin vormen. Bestrooi tot slot met nog wat extra cacao nibs. Plaats de banaan ijsjes in de diepvries gedurende minimum vier uur of tot de banaan ijsjes hard geworden zijn.

Haal de banaan ijsjes met een mes uit de vormpjes en plaats ze in een bewaardoos die luchtdicht is. Leg vellen bakpapier tussen elke laag en plaats opnieuw in de diepvries. Het bakpapier zal ervoor zorgen dat de banaan ijsjes niet aan elkaar vriezen! Voortaan heb je altijd gezonde ijsjes in voorraad! En de kleintjes zullen er gek op zijn!

 

Nog meer kookinspiratie

En er staan nog meer gezonde ijsjes op de blog. Denk maar aan de kiwi-limoen ijsjes, chocolade-banaan ijscrème, frambozen ijscrème en kiwi-limoen ijsjes.

 

[SIGNSPOON]

BANAAN IJSJES MET CHOCOLADE

Print dit recept
Aantal: 6 stuks

Ingrediënten

  • 3 à 4 rijpe bananen
  • Hoeveelheid cacao nibs naar keuze

Instructies

  1. Ik heb altijd bananen voorgesneden in de diepvries liggen. Doe je dit ook? Dan mag je de banaan schijfjes uit de diepvries halen en wat zachter laten worden. Voor wie geen bananen in de diepvries liggen heeft, mag ineens naar de volgende stap gaan.
  2. Doe de bananen in de foodprocessor en mix tot een smeuïge massa. Wie wenst, kan een scheutje melk of yoghurt toevoegen aan de bananen. Roer vervolgens met een lepel de cacao nibs erdoor. Je kan ook gewone stukjes chocolade nemen natuurlijk.
  3. Neem een muffin bakblik en vet deze in. Schep met een lepel het mengsel in de muffin vormen. Bestrooi tot slot met nog wat extra cacao nibs. Plaats de banaan ijsjes in de diepvries gedurende minimum vier uur of tot de banaan ijsjes hard geworden zijn.
  4. Haal de banaan ijsjes met een mes uit de vormpjes en plaats ze in een bewaardoos die luchtdicht is. Leg vellen bakpapier tussen elke laag en plaats opnieuw in de diepvries. Het bakpapier zal ervoor zorgen dat de banaan ijsjes niet aan elkaar vriezen!

 

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.