Home Travel & Hotspots Black Smoke Rooftop Antwerpen
Black Smoke Rooftop Antwerpen

Black Smoke Rooftop Antwerpen

30 mei 2018

Wie de stairway to heaven betreedt (wees gerust, er is ook een lift) komt terecht op de zesde verdieping van Black Smoke Rooftop. Op 21 meter hoogte en met een uitzicht over de hele stad heerst er een heerlijke urban vibe, terwijl je geniet van frisse biertjes, fancy cocktails en een heerlijke BBQ-lunch of sharing platters. Elke eerste zondag van de maand – en bij goed weer – is er een ‘Sundown Rooftop Session’. (Inter)nationale dj’s zorgen er dan voor lazy tunes.

Van zodra weerman Frank Deboosere droog weer aankondigt, ben je meer dan welkom bij Black Smoke voor een ontspannen lunch, heerlijke drankjes of sharing platters óp het dak. Toch te fris? Voor extra comfort en warmte op het dak zijn er extra kussentje, dekentjes én duurzame warmtelampen voorzien.

Black_Smoke_Rooftop

Bron foto: Black Smoke Rooftop

Black Smoke Rooftop Bar

Black Smoke Rooftop Bar

 

Sundown Rooftop Sessions

Black Smoke pakt deze zomer uit met ‘Sundown sessions’. In de maanden juni, juli, augustus en september vindt er elke eerste zondag van de maand een exclusief en relaxed feestje plaats op de rooftop, met elke keer een andere dj of dj collectief die een 6-uur durende set brengen. Elke maand gaat het om totaal uiteenlopende muzikale concepten: van soul over funk, disco en house. Mood: relaxte sfeer en chille beachvibes.

Tickets voor de Sunday Sessions kosten zestig euro en bestel je op voorhand. In die prijs zit een volwaardig Black Smoke Fingerfood diner (veggie of vlees), twee cocktails en toegang tot het dak van 16u tot 22u.

Aangezien het om een openluchtevent gaat – en we nog steeds in België wonen – wordt er een tweede zondag voorzien later die maand, voor mocht het weer, letterlijk, roet in het eten gooien. Bij slecht weer wordt het event dus een week (of twee)  verschoven en blijven de tickets geldig.

 

The roof, the roof, the roof is on fire!

 

Black Smoke Rooftop Bar

 

Zwarte cocktails door starbartender Donald Simons

Op de Rooftop tref je een full-service bar aan: het team van topbartender Donald Simons shaket en stirred de beste cocktails in de ‘Craftbeer & Cocktailbar’. Donald verdiende zijn strepen al in de internationale cocktailwereld, en mag meerdere prestigieuze awards op zijn naam schrijven. Vorige maand nog won hij de nationale finale van de ‘Marie Brizard Masters 2018’ in het Atomium. Later dit jaar vertegenwoordigt hij België tijdens de internationale finale in Frankrijk.

Voor het nieuwe rooftopseizoen ontwikkelde Donald drie nieuwe huiscocktails. De Bombay Buck kreeg een Black Smoke versie. Ik gok dat de ‘Lynchburg lemonade’ met Jack Daniel’s een absolute zomerhit zal worden. De ultieme verrassing zal echter de pikzwarte Black Daiquiry worden: een exclusieve bottled cocktail die Donald speciaal voor de Black Smoke Rooftop voor het eerst in België op de kaart zet.

In de koelkast en op de tap zitten, hoe kan het anders, de bieren van De Koninck en Brouwerij Duvel-Moortgat.  Maar deze zomer vind je ook bubbels en topwijnen op de kaart.

Black Smoke Rooftop Bar

Black Smoke Rooftop Bar

 

Sharing is caring

Dineren kan dan wel enkel in het restaurant, maar je kan op Black Smoke Rooftop ook heerlijke sharing platters bestellen alsook prachtige stukken vlees, voorgesneden en geserveerd als snack verorberen. Lunchen kan wél op de rooftop. Op de kaart onder andere: ‘California funky avocado’, ‘Key West pink shrimp’ als bits&bites. Bij de ‘Big Bites Selection’ – vleesgerechten die je samen met gezelschap deelt – kan je onder andere kiezen voor Black Aberdeen sliced Cote a l’os en Scottish Black Aberdeen Rib Roast, beiden uit de premium selectie van Luc De Laet. De ‘BBQ galore platter’ of ‘Here fishy fishy… platter’ deel je met twee of vier personen.

Prijzen op de Rooftop variëren tussen de 9 euro (bites) en 75 euro (Scottish Black Aberdeen Rib Roast voor 2 personen) en je vindt er vlees-, vis en vegetarische gerechten.

Black Smoke Rooftop Antwerpen

Black Smoke Rooftop Antwerpen

Black Smoke Rooftop Antwerpen

Black Smoke Rooftop Bar

 

Extra info
  • De Rooftop van Black Smoke heeft plaats voor 99 personen.
  • Je kan er ook unieke feestjes organiseren.
  • Wie een felbegeerd plekje op de Rooftop wil bemachtigen, zal snel moeten zijn én geluk moeten hebben, want reserveren kan niet, behalve voor de lunch.
  • Dineren kan een verdieping lager, in het restaurant (dat trouwens voorzien is van airco).

 

Openingstijden Rooftop (enkel open bij mooi weer)

Woendag en donderdag
BAR open tussen 12u tot 01u
Lunchen kan tussen 12u en 14u30 – daarna is de bar open
Rooftop-barfood tussen 17u30 en 23u

Vrijdag en zaterdag
BAR open tussen 12 tot 02u
Lunchen kan tussen 12u en 14.30 – daarna is de bar open
Rooftop-barfood tussen 17u30 en 23u

Zondag
BAR open tussen 12 tot 01u
Lunchen kan tussen 12u en 15u30 – daarna is de bar open
Rooftop-barfood tussen 17u30 en 23u

Adres: Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen

 

Nog meer leuke plekjes

Iedere zomer gaat het food festival Antwerpen Proeft door, vergeet dit evenement dus zeker niet in jouw agenda te zetten!

In Gent kan je heerlijk aperitieven in de oude volkswijk Oudburg. Voor de lekkerste pizza kan je op warme zomerse dagen terecht bij Superette RTT aan het water. Ook Gent organiseert ieder jaar een culinair festival, schrijf Gent Smaakt nu maar al in jouw agenda!

 

[SIGNSPOON]

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.