Home Dessert Blauwe bessen crumble taart
Blauwe bessen crumble taart

Blauwe bessen crumble taart

20 december 2017

Op 13 juni 2016 kwam het recept voor deze bosbessen crumble taart, geïnspireerd op het recept van Bakerita, voor het eerst op de blog. Echter kreeg ik geregeld de opmerking dat de crumble taart te droog is. Dus ik heb het recept zelf opnieuw gemaakt en kwam helaas tot dezelfde conclusie. Er moet dus een foutje in het recept gekropen zijn tijdens het overtypen. Zonde. Mijn oprechte excuses hiervoor.

Het oude recept heeft plaats gemaakt voor een vernieuwde versie waardoor de taart nu helemaal smaakt zoals ze hoort te smaken! Was jij toch fan van het oude recept? Stuur me dan een e-mail en ik bezorg je het recept. Omdat het recept toch een make-over onderging heb ik ineens ook enkele nieuwe foto’s gemaakt. Bij de nieuwste foto’s kan je zien dat ik een combinatie van blauwe bessen en frambozen gebruikt heb, een echte aanrader! Maak bij voorkeur gebruik van een springvorm zodat de bodem kan verwijderd worden. Dat is zowat de enige manier om de bosbessen crumble taart elegant en netjes uit de taartvorm te krijgen.

 

 

Zo maak je de blauwe bessen crumble taart

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de dadels in stukjes, leg in een kommetje en doe er de 2 eetlepels water bij. Laat even weken. Meng het gebroken lijnzaad met de 4 eetlepels warm water in een ander kommetje en zet opzij.

Mix de geweekte dadels in een kleine keukenhakker zodat er een karamelsausje ontstaat. Doe de havermout in de foodprocessor samen met een snufje zout, kaneel, gesmolten kokosolie en havermelk. Voeg het lijnzaadmengel (het moet een dik pakje geworden zijn) en het karamelsausje toe. Mix alles op een hoge snelheid tot het deeg een bal vormt en haal uit de foodprocessor. Je zal ongeveer 350 gram deeg hebben, daarvan mag je ongeveer 130 gram deeg opzij houden (ongeveer 1/3 dus). Vet de springvorm in en verdeel het deeg over de bodem. Druk goed aan met behulp van de achterkant van een lepel. Druk het deeg wat omhoog aan de zijkant tot er een randje ontstaat.

Meng de blauwe bessen met ahornsiroop en stort in de springvorm. Indien je gebruik maakt van diepgevroren fruit verwijder je best het overtollige ijs. Je hoeft het fruit niet de ontdooien.

Doe het overige deeg terug in de foodprocessor samen met de pecannoten en mix kort. Verdeel het kruimeldeeg over de taart en plaats in de oven gedurende 30 à 35 minuten, tot de bovenkant mooi goudbruin ziet. Serveer onmiddellijk met een bolletje ijs of bewaar het voor later. Je bewaart de blauwe bessen crumble taart best in de koelkast. Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept kan je onderaan het blogartikel vinden.

 

 

Disclaimer: bestel via de webshop van Mill & Mortar met de kortingscode SPOONFUL10 en ontvang 10% korting op jouw bestelling. De code kan je invoeren bij het afronden van de bestelling. Ik gebruik uitsluitend nog de kruiden van Mill & Mortar. De kwaliteit ligt zoveel hoger dan de standaard supermarktkruiden waardoor je ook veel minder moet gebruiken. 

 

 

Nog meer kookinspiratie

Het leuke aan deze crumble taart is dat je het zowel kan eten als ontbijt, tussendoortje of als dessert.  Probeer ook eens het recept chocolade bananenbrood (met avocado) en chocolade granola.

Liever een recept waar geen bakken aan te pas komt? Dan kan het recept granola zonder bakken, Snickers dadels en healthy Bounty’s jou ongetwijfeld bekoren.

 

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Blauwe bessen crumble taart

Blauwe bessen crumble taart

Blauwe bessen crumble taart

Blauwe bessen crumble taart

 

BLAUWE BESSEN CRUMBLE TAART

Print dit recept

Ingrediënten

300 gram (diepgevroren) blauwe bessen (of bosvruchten, frambozen, …)
2 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels gebroken lijnzaad
4 eetlepels warm water
200 gram havermout
Een snufje kaneel
40 gram dadels, zonder pit gewogen
2 eetlepels water
Een snufje zout
50 gram kokosolie, gesmolten
60 gram havermelk (of andere plantaardige melk)
Een handje vol pecannoten

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snijd de dadels in stukjes, leg in een kommetje en doe er de 2 eetlepels water bij. Laat even weken.
  3. Meng het gebroken lijnzaad met de 4 eetlepels warm water in een ander kommetje en zet opzij.
  4. Mix de geweekte dadels in een kleine keukenhakker zodat er een karamelsausje ontstaat.
  5. Doe de havermout in de foodprocessor samen met een snufje zout, kaneel, gesmolten kokosolie en havermelk.
  6. Voeg het lijnzaadmengel (het moet een dik pakje geworden zijn) en het karamelsausje toe. Mix alles op een hoge snelheid tot het deeg een bal vormt en haal uit de foodprocessor.
  7. Je zal ongeveer 350 gram deeg hebben, daarvan mag je ongeveer 130 gram deeg opzij houden (ongeveer 1/3 dus).
  8. Vet de springvorm in en verdeel het deeg over de bodem. Druk goed aan met behulp van de achterkant van een lepel. Druk het deeg wat omhoog aan de zijkant tot er een randje ontstaat.
  9. Meng de blauwe bessen met ahornsiroop en stort in de springvorm. Indien je gebruik maakt van diepgevroren fruit verwijder je best het overtollige ijs. Je hoeft het fruit niet de ontdooien.
  10. Doe het overige deeg terug in de foodprocessor samen met de pecannoten en mix kort.
  11. Verdeel het kruimeldeeg over de taart en plaats in de oven gedurende 30 à 35 minuten, tot de bovenkant mooi goudbruin ziet. Serveer onmiddellijk met een bolletje ijs of bewaar het voor later. Je bewaart de blauwe bessen crumble taart best in de koelkast. Eet smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

18 reacties

Avatar
Lieve 17 juli 2016 - 16:55

Deze taart al een paar keer gemaakt. Heel makkelijk om te doen en super lekker. Iedereen enthousiast en het receptje al telkens mogen delen. Een echte aanrader.

Reply
Virginie
Virginie 18 juli 2016 - 20:47

Dag Lieve,
Wat leuk om jouw reactie te lezen! Het doet me deugd dat ik jou tot inspiratie kon zijn!
Groetjes,
Virginie

Reply
Avatar
Daniëlle 27 augustus 2016 - 22:56

Jammer dit leek me zo heerlijk maar hij valt uit elkaar en is super droog. Waarschijnlijk Door de kokosmeel? Je krijgt het haast niet weg. Heb me precies aan het recept gehouden.

Reply
Virginie
Virginie 28 augustus 2016 - 09:40

Dag Daniëlle,
Jammer om te horen dat je de taart niet zo geslaagd vindt. Het is een veganistische taart en bijgevolg ook droger dan een ‘gewone’ taart. Wat trouwens precies zo ook in het blogbericht staat. Ik vrees dat het recept dan gewoon jouw ding niet zal zijn. Ik kreeg al veel positieve reacties maar ook enkele reacties dat de taart te droog is. Het is niet evident om voor iedereen goed te doen 😉 Hopelijk kunnen andere recepten jouw wel bekoren van mijn blog.
Fijne zondag!
Groetjes,
Virginie

Reply
Avatar
Daniëlle 28 augustus 2016 - 09:43

Hoi ik ben bekend met veganistische taarten want al jaren veganist. Volgens mij moet het minder droog kunnen! Ik ga op zoek en zal ook eens bij je andere recepten kijken!

Reply
Virginie
Virginie 28 augustus 2016 - 09:56

Dag Daniëlle,

Laat zeker iets weten mocht je de taart meer naar jouw zin krijgen! Ik eet ze heel graag om deze manier maar sta altijd open voor suggesties!
Groetjes,
Virginie

Reply
Virginie
Virginie 22 december 2017 - 18:08

Hoi Danielle,
Ik kreeg het intussen nog te horen dat de taart te droog is dus besloot ik het recept zelf eens opnieuw te maken. Helaas moest ik tot dezelfde conclusie komen. Ik vrees dat er een foutje in het recept gekropen is. Ik heb ineens van de gelegenheid gebruik gemaakt om het recept volledig te herwerken 🙂 Deze keer smaakt de crumble taart helemaal zoals ze hoort te smaken! Hopelijk kan ik je bij deze overtuigen om het recept een tweede kans te geven 🙂
Alvast prettige feestdagen toegewenst!
Liefs,
Virginie

Reply
Avatar
Patricia 15 januari 2017 - 21:34

Hoi ,
Zou je ook diepvries vruchten kunnen gebruiken in plaats van de bessen

Groetjes Patricia

Reply
Virginie
Virginie 15 januari 2017 - 21:55

Hoi Patricia,

Moet zeker ook lukken met diepgevroren fruit. Laat gerust weten wat het resultaat was!

Groetjes,
Virginie

Reply
Avatar
Inge 2 mei 2017 - 11:51

Hoi Virginie,
Zou je het tapiocameel door iets anders kunnen vervangen?
Groetjes
Inge

Reply
Virginie
Virginie 2 mei 2017 - 12:17

Hoi Inge,

Tapioca kan je vervangen door bijvoorbeeld maizena!
Groetjes,
Virginie

Reply
Avatar
Daniëlle 23 december 2017 - 22:28

Haha wat goed om te horen Virginie! Natuurlijk ga ik hem zeker een tweede kans geven, lijkt me veel te lekker! Bedankt en fijne feestdagen!

Liefs,
Daniëlle

Reply
Virginie
Virginie 29 december 2017 - 13:25

Hoi Daniëlle,

Super! Laat maar horen wat je vindt van het nieuwe recept 🙂
Fijne feestdagen voor jou ook!
Liefs,
Virginie

Reply
Avatar
Rivka 26 december 2017 - 10:04

Echt jammer dat je het oude recept hebt verwijderd! Ik vond hem namelijk wel top! Ik weet alleen nog dat ik half om half de kokos en amandel meel had gedaan? Wel jammer dat ie weg is want wilde hem net gaan maken…. zou je het recept willen sturen naar me?

Reply
Virginie
Virginie 29 december 2017 - 13:14

Hoi Rivka,

Fijn om te horen dat je het oude recept ook top vindt!
Ik stuur je dadelijk een mailtje met het oude recept zodat je meteen aan de slag kan!
Liefs,
Virginie

Reply
Avatar
Priscilla 25 juli 2018 - 14:24

Klinkt heel lekker! Ga hem binnenkort maken voor een familiebezoek! Staat trouwens klein (grappig) spelfoutje in. Best te bewaren in de koeklast hihi.

Reply
Virginie
Virginie 31 juli 2018 - 08:19

Hi Priscilla,

Lat gerust weten wat je van de blauwe bessen crumble taart vond! Ik ben alvast benieuwd.
En bedankt om de spelfout door te geven, ik pas het onmiddellijk aan!
Liefs,
Virginie

Reply
Avatar
Julie 5 oktober 2019 - 14:47

Super simpel & heerlijk van smaak!
Ik las in de reacties dat het vorige recept droger was? Heb je dat recept nog? Ik dacht dat deze iets droger ging zijn en heb dat wel graag!
Groetjes

Reply

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.