Home Warme gerechten Broccoli-spinaziesoep met verse munt
Broccoli-spinaziesoep met verse munt

Broccoli-spinaziesoep met verse munt

20 september 2016

Lente, zomer, herfst, winter… Het maakt me niet eigenlijk niet uit welk seizoen van het jaar het is want soep lust ik altijd. Deze groene soep heb ik gemaakt met restjes groente, zit boordevol heerlijke groene groenten en de verse munt zorgt voor een heerlijke frisheid in de soep. Op zoek naar nog meer broccoli inspiratie? Probeer dan zeker ook de broccoli sticks als hapje! Fan van brood? Bak dan zeker ook eens het zuiders brood, perfect om te serveren bij de soep!

 

Zo maak je de broccoli-spinaziesoep

Neem een kookpot en verwarm wat boter of olijfolie. Versnipper intussen de ui en pers de teentjes knoflook. Voeg toe aan de kookpot en laat enkele minuten stoven. Schil intussen de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Voeg toe bij de ui en knoflook. Voeg een klein scheutje warm water toe zodat de ui zeker niet kan aanbranden.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en de courgette in kleine blokjes. Voeg toe aan de kookpot en bedek met warm water, tot de groenten net onder water staan. Laat alles koken tot de groenten bijna gaar zijn. Controleer tussendoor met een vork. Voeg tot slot de diepvrieserwten en verse spinazie toe aan de kookpot.
Haal de kookpot na enkele minuten van het vuur en giet indien nodig wat kookvocht af. Giet deze zeker niet weg! Indien de soep te dik is, kan je nog altijd wat kookvocht opnieuw toevoegen.

Voeg de muntblaadjes toe en mix de soep tot een gladde massa. Kruid af met peper en zout.
Verbrokkel wat ricotta in de broccoli-spinaziesoep en werk af met verse muntblaadjes. Serveer in jouw favoriete kom. Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onderaan het blogartikel terug.

Nog meer kookinspiratie

Ook in het recept zalm met noten- en kruidenkorst, pompoenpizza met spinaziesaus, spinazie-quinoa burgers en pompoen spinazie lasagne werd verse spinazie gebruikt.
Zin gekregen in courgette? Probeer dan eens het recept salade van gegrilde courgette, spaghetti van courgette, aubergine rolletjes en mediterrane groenteschotel.
Verse munt is één van mijn favoriete verse kruiden. Ook in het recept watermeloen-feta salade deluxe en aubergine salade werd munt gebruikt.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Broccoli-spinaziesoep

BROCCOLI-SPINAZIESOEP MET MUNT

Print dit recept
Aantal: 2 liter

Ingrediënten

  • 1/2 broccoli, ongeveer 200 gram
  • 1/2 courgette, ongeveer 200 gram
  • 2 aardappelen, ongeveer 350 gram
  • 150 gram verse spinazie
  • 100 gram diepvries erwten
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • handvol verse munt
  • vetstof om te bakken
  • peper en zout
  • ricotta, om af te werken

Instructies

  1. Neem een kookpot en verwarm wat boter of olie.
  2. Versnipper intussen de ui en pers de teentjes knoflook. Voeg toe aan de kookpot en laat enkele minuten stoven.
  3. Schil intussen de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Voeg toe bij de ui en knoflook. Voeg een klein scheutje warm water toe zodat de ui zeker niet kan aanbranden.
  4. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de courgette in kleine blokjes. Voeg toe aan de kookpot en bedek met warm water, tot de groenten net onder water staan. Laat alles koken tot de groenten bijna gaar zijn. Controleer tussendoor met een vork.
  5. Voeg tot slot de diepvrieserwten en verse spinazie toe aan de kookpot.
  6. Haal de kookpot na enkele minuten van het vuur en giet indien nodig wat kookvocht af. Giet deze zeker niet weg! Indien de soep te dik is, kan je nog altijd wat kookvocht opnieuw toevoegen.
  7. Voeg de muntblaadjes toe en mix de soep tot een gladde massa.
  8. Kruid af met peper en zout.
  9. Verbrokkel wat ricotta in de broccoli-spinaziesoep en werk af met verse muntblaadjes.
  10. Serveer in jouw favoriete kom. Eet smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.