Home Warme gerechten Buddha Bowl
Buddha Bowl

Buddha Bowl

24 februari 2017

Een kleurrijke en hartverwarmende Buddha Bowl die jouw huis vult met kruidige geuren. Het is een nieuwe gezonde food trend die eigenlijk al lang bestond, enkel krijgt het beestje nu een hippe naam. En geef toe, een Buddha Bowl klinkt wel lekker gezellig.

Say what? Een Buddha Bowl is een “bowl” die een beetje lijkt op de bolle buik van Boeddha omdat die overvol en hartverwarmend is, gevuld met heerlijke en gezonde ingrediënten. Het is een gebalanceerde maaltijd die meestal heel kleurrijk maar vooral gezond en vullend is. Je kan perfect allemaal restjes verwerken in jouw Buddha Bowl, er bestaat geen vast recept. Vandaag deel ik met veel plezier één van mijn favoriete Buddha Bowls met jullie.

Voor de geroosterde jonge worteltjes

Schil de jonge worteltjes met een dunschiller en verwijder het groen. Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Verdeel de jonge worteltjes over de bakplaat en besprenkel met olijfolie, paprikapoeder, grof zeezout en peper. Meng alles goed onder elkaar en zet apart.

Voor de geroosterde kikkererwten

Spoel de kikkererwten onder koud stromend water. Verwijder de vliesjes en spoel nog eens grondig. Neem een kom en leg de kikkererwten hierin. Besprenkel met de olijfolie en kruid met paprikapoeder, garam masala en zeezout. Meng alles goed onder elkaar. Neem een bakplaat, bekleed met bakpapier en verspreid de kikkererwten.

Verwarm de oven op 200 graden. Plaats de jonge worteltjes en kikkererwten in de oven wanneer de oven voorverwarmd is. De baktijd varieert tussen 20 en 30 minuten, afhankelijk hoe dik/groot de jonge worteltjes zijn. De kikkererwten hebben ongeveer 20 minuten baktijd nodig. Roer tussendoor eens zodat alle kanten mooi goudbruin kunnen bakken.

Voor de rode biet couscous

Kook de couscous of quinoa zoals op de verpakking. Maak de rode bieten schoon terwijl de couscous kookt. Rasp de rode biet en hou apart. Giet de couscous af en leg in een ruime kom. Voeg de geraspte rode biet, citroensap, olijfolie, komijn en garam masala toe. Meng alles goed onder elkaar.

Afwerking

Verdeel de geroosterde jonge worteltjes, geroosterde kikkererwten en rode biet couscous over het bord. Werk tot slot af met de sesamzaadjes, pompoenpitten, granaatappelpitten en winterpostelein. Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onderaan het blogartikel terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Wie fan is van rode biet zal zeker ook de vegetarische rode biet burger of quinoa bietenburger weten te appreciëren.

Kikkererwten zitten tjokvol eiwitten en worden vaak gebruikt in chili sin carne.

knapperige quinoa is een echte aanrader. Perfect voor bij het ontbijt of om te strooien over een salade. Als hartige maaltijd is de gevulde zoete aardappel met quinoa een echte topper! In de aubergine rolletjes is de quinoa dan weer heerlijk kruidig. Wist je dat je ook jouw eigen vegetarische burgers kan maken met quinoa, zoals het recept quinoa bietenburger en spinazie-quinoa burger?

 

[SIGNSPOON]

 

Buddha Bowl

 

BUDDHA BOWL

Print dit recept

Ingrediënten

 • 1 zakje (100 gram) couscous, of quinoa
 • 2 kleine rauwe rode bieten
 • het sap van 1/2 citroen
 • 1 eetlepel olijfolie
 • snufje gemalen komijn
 • snufje gemalen garam masala
 • 1 pak jonge worteltjes
 • olijfolie
 • paprikapoeder
 • grof zeezout
 • peper
 • 1 bokaal kikkererwten, uitgelekt
 • 1 eetlepel olijfolie
 • paprikapoeder
 • gemalen garam masala
 • grof zeezout
 • winterpostelein
 • granaatappelpitten
 • pompoenpitten
 • sesamzaadjes

Instructies

Voor de geroosterde jonge worteltjes
 1. Schil de wortels en verwijder her groen.
 2. Verdeel over een bakplaat en besprenkel met olijfolie, paprikapoeder, grof zeezout en peper. Meng alles goed onder elkaar en zet apart.
Voor de geroosterde kikkererwten
 1. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water. Verwijder de vliesjes en spoel nog eens grondig.
 2. Neem een kom en leg de kikkererwten hierin. Besprenkel met de olijfolie en kruid met paprikapoeder, garam masala en zeezout. Meng alles goed onder elkaar.
 3. Neem een bakplaat, bekleed met bakpapier en verspreid de kikkererwten.
 4. Verwarm de oven op 200 graden. Plaats de jonge worteltjes en kikkererwten in de oven. De baktijd varieert tussen 20 en 30 minuten. Roer tussendoor eens zodat alle kanten mooi goudbruin kunnen bakken.
Voor de rode biet couscous
 1. Kook de couscous of quinoa zoals op de verpakking.
 2. Maak de rode bieten schoon terwijl de couscous kookt. Rasp de rode biet en hou apart.
 3. Giet de couscous af en leg in een ruime kom.
 4. Voeg de geraspte rode biet, citroensap, olijfolie, komijn en garam masala toe. Meng alles goed onder elkaar.
Afwerking
 1. Verdeel de geroosterde jonge worteltjes, geroosterde kikkererwten en rode biet couscous over het bord.
 2. Werk tot slot af met de sesamzaadjes, pompoenpitten, granaatappelpitten en winterpostelein.

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.