Home Dessert Cacao balletjes
Cacao balletjes

Cacao balletjes

20 juni 2015

Dadels en cacao? Een vreemde combinatie? Helemaal niet; Deze combinatie is een match made in heaven. Met slechts drie ingrediënten tover je deze cacao balletjes in elkaar. Toen ik de cacao balletjes voor de eerste keer probeerde, waren ze letterlijk binnen 10 minuten op. Voor wie een veganistische levensstijl nastreeft is dit het ideale dessert. Ben je net zoals ik een zoetekauw? Dan heb ik goed nieuws want deze cacao balletjes zijn heerlijk zoet en bovendien een gezond(er) tussendoortje!

 

Zo maak je het

Verwijder de pit van de dadels indien nodig. Meestal kan je gedroogde dadels reeds ontpit aankopen. Snijd vervolgens de dadels in kleine stukjes. Op die manier zal jouw foodprocessor de dadels makkelijker kunnen fijnmalen. Voeg de dadels toe aan de foodprocessor samen met 2 eetlepels cacao poeder. Afhankelijk van de dadels en de kracht van de foodprocessor, kan je gebruik maken van olie om het geheel smeuïg te krijgen. Ik heb gebruik gemaakt van 2 eetlepels olijfolie. Je kan gerust ook kokosolie gebruiken (op kamertemperatuur) of rum voor wie een extra toets wil geven aan de cacao balletjes!

Mix op middelhoge stand het geheel tot er een fijne, korrelige massa ontstaat. Bestrooi een schaal met wat cacao poeder. Schep de massa uit de foodprocessor en draai kleine balletjes met jouw handen. Rol elk balletje door de cacao poeder. De cacao balletjes kan je bewaren in een bewaardoos die luchtdicht is.

Bij mij geraken de cacao balletjes meestal niet in de bewaardoos. Ik vind ze zo lekker dat ik ze onmiddellijk opeet! Hopelijk vinden jullie de cacao balletjes even lekker als ik! De ingrediëntenlijst en het printbare recept kan je onderaan het blogartikel vinden.

 

Nog meer kookinspiratie

Als je fan bent van deze amazeballs zullen de recepten Healthy Bounty’s, Chocolade truffels en Snickers dadels jou ook ongetwijfeld weten te bekoren.

 

[SIGNSPOON]

CACAO BALLETJES

Print dit recept
Aantal: 15 stuks

Ingrediënten

  • 20 gedroogde dadels, ontpit
  • 2 eetlepels cacao poeder, ongezoet
  • 1 à 2 eetlepels olijfolie, kokosolie of rum (optioneel)
  • Extra cacao poeder om de balletjes in te rollen

Instructies

  1. Verwijder de pit van de dadels indien nodig. Snijd vervolgens de dadels in kleine stukjes.
  2. Voeg de dadels toe aan de foodprocessor samen met 2 eetlepels cacao poeder. Afhankelijk van de dadels en de kracht van de foodprocessor, kan je gebruik maken van olie om het geheel smeuïg te krijgen. Ik heb gebruik gemaakt van 2 eetlepels olijfolie. Je kan gerust ook kokosolie gebruiken (op kamertemperatuur) of rum voor wie een extra toets wil geven aan de cacao balletjes!
  3. Mix op middelhoge stand het geheel tot er een fijne, korrelige massa ontstaat.
  4. Bestrooi een schaal met wat cacao poeder. Schep de massa uit de blender en draai kleine balletjes met jouw handen.
  5. Rol elk balletje door de cacao poeder. De cacao balletjes kan je bewaren in een bewaardoos die luchtdicht is.

 

 

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.