Home Dessert Chocolade amandelbrownie
Chocolade amandelbrownie

Chocolade amandelbrownie

27 februari 2017

Vandaag mag ik 31 kaarsjes uitblazen en daarom trakteer ik op chocolade amandelbrownies!
Ik had nog amandelpulp over van de amandelmelk die ik eerder publiceerde. Ik kon het niet over mijn hart krijgen om de amandelpulp weg te gooien. Het perfecte excuus om wat rondneuzen op Pinterest tijdens een druilige zaterdagnamiddag. En jawel, genoeg inspiratie om aan de slag te gaan.
Ik vond een recept voor een chocolade amandelbrownie, tjokvol kilo’s geraffineerde suikers. Bij de gedachte alleen al zag ik mijn kiezen één voor één uitvallen. Dus ging ik aan de slag om een gezonder alternatief op tafel te toveren. Natuurlijke suikers zijn nog steeds suikers. Overdaad schaadt, dat is met alles zo. Maar uit natuurlijke suikers kan je lichaam tenminste nog wat energie halen en hé, het hoeft niet altijd super healthy skinny food te zijn. Dat hou ik toch voor geen meter vol.

 

Zo maak je het

Verwarm de oven op 190 graden. Smelt de kokosolie op een middelhoog vuur en voeg vervolgens de pure chocolade toe. Roer los met een garde tot alles opgelost is. Draai het vuur uit en giet het chocolademengsel in een kom. Voeg tot slot het zout, cacaopoeder, honing, amandelpulp en eieren toe aan het chocolademengsel. Roer telkens goed met de garde na elk ingrediënt dat je toevoegt zodat er een smeuïge massa ontstaat. Neem een springvorm van ongeveer 20 cm diameter en bekleed met bakpapier. Giet het chocoladedeeg in de springvorm en plaats in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten, tot de chocolade amandelbrownie klaar is. Smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Chocolade, daar kan ik moeilijk neen tegen zeggen. Het recept Chocolade truffels, Healthy Bounty’s en Snickers dadels behoren dan ook tot mijn favoriete chocolade toetjes.

Amandelen zijn ongelooflijk gezond en voedzaam, daarom voeg ik ze ook geregeld toe aan gerechten. Denk maar aan het recept feestelijke salade, chocolade bananenbrood, granola zonder bakken en aubergine rolletjes.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

Chocolade amandelcakeChocolade amandelcake

 

CHOCOLADE AMANDELBROWNIE

Print dit recept

Ingrediënten

  • 150 gram donkere chocolade
  • 70 gram kokosolie
  • een snufje zout
  • 25 gram cacaopoeder
  • 100 gram honing
  • 125 gram amandelpulp, zie recept amandelmelk
  • 3 eieren, lichtjes opgeklopt

Instructies

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Smelt de kokosolie op een middelhoog vuur en voeg vervolgens de pure chocolade toe. Roer los met een garde tot alles opgelost is. Draai het vuur uit en giet het chocolademengsel in een kom.
  2. Doe tot slot alle overige ingrediënten in de kom.
  3. Roer telkens goed met de garde na elk ingrediënt dat je toevoegt zodat er een smeuïge massa ontstaat.
  4. Neem een springvorm van ongeveer 20 cm diameter en bekleed met bakpapier.
  5. Giet het chocoladedeeg in de springvorm en plaats in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten, tot de chocolade amandelbrownie klaar is. Smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

2 reacties

Avatar
Anne 28 februari 2017 - 09:24

Ah, ze zien er waanzinnig goed uit!

Reply
Virginie
Virginie 28 februari 2017 - 21:28

Bedankt Anne!
Groetjes,
Virginie

Reply

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.