Home Dessert Chocoladecake in een mok
Chocoladecake in een mok

Chocoladecake in een mok

21 juli 2015

Dit dessert is een heerlijk en eenvoudig recept voor wanneer je onverwacht bezoek over de vloer krijgt. In slechts 5 minuten tover je dit dessert in elkaar. Chocolade is mijn “guilty pleasure” en ik ben ongetwijfeld niet de enige. Ook al eet ik doorgaans heel gezond, dit dessert kan ik nooit weerstaan!

 

Zo maak je het

Doe de chocolade en de boter in de mok en plaats in de microgolf gedurende 30 seconden op 600 watt. Roer nadien om tot er een chocoladesaus ontstaat. Afhankelijk van de soort boter die je gebruikt, is het mogelijk dat je het nog eens 30 seconden extra zal moeten verwarmen in de microgolf.

Voeg vervolgens 2 eetlepels kristalsuiker toe. Roer alles mooi onder elkaar. Voeg nu de zelfrijzende bloem toe en vermeng opnieuw met de vork. Tot slot mag je het ei toevoegen en roeren tot er een egaal beslag ontstaat.

Plaats de mok opnieuw in de microgolf. Hoe langer in de microgolf, hoe vaster de chocoladecake wordt. Elke microgolf is anders. Ik heb de chocoladecake in een mok op 600 watt klaargemaakt. Hieronder kan je lezen hoe stevig de chocoladecake in een mok zal zijn naargelang de tijd die je kiest. Onderstaand is een indicatie wanneer je de microgolf op 600 watt instelt.

 • 60 seconden: De chocoladecake in een mok is vanbinnen nog vrij lopend. Je kan het een beetje vergelijken met een moelleux.
 • 90 seconden: De chocoladecake in een mok is vrij stevig. Mogelijks is hij nog een beetje lopend.
 • 120 seconden: De chocoladecake in een mok is heel stevig.

In begin zal het een aftasten zijn welk resultaat voor jou het beste is. Elke microgolf is anders en iedereen heeft een andere voorkeur.

Tip: De kans bestaat dat de chocoladecake zal overlopen in de microgolf, afhankelijk van welke grootte jouw mok heeft. Plaats een klein bordje onder de mok wanneer je deze opwarmt in de microgolf. Als alles goed gaat zal de chocoladecake rijzen in de microgolf zonder over te lopen. Maar het is altijd beter om op veilig te spelen. De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Recepten met chocolade, ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Probeer zeker ook eens het chocolade bananenbrood, Snickers dadels, healthy Bounty’s, chocolade truffels en chocolade granola.

 

[SIGNSPOON]

Chocoladecake in een mok

 

CHOCOLADECAKE IN EEN MOK

Print dit recept

Ingrediënten

 • 40 gram fondant chocolade, in stukjes
 • 3 eetlepels boter
 • 2 eetlepels kristalsuiker
 • 2 eetlepels zelfrijzende bloem
 • 1 ei

Instructies

 1. Doe de chocolade en de boter in de mok en plaats in de microgolf. Doe dit gedurende 30 seconden op 600 watt. Roer nadien om met een vork tot er een chocoladesaus ontstaat. Afhankelijk van de soort boter die je gebruikt, is het mogelijk dat je het nog eens 30 seconden extra zal moeten verwarmen in de microgolf.
 2. Voeg vervolgens 2 eetlepels kristalsuiker toe. Roer alles mooi onder elkaar. Voeg nu de zelfrijzende bloem toe en vermeng opnieuw met de vork.
 3. Tot slot mag je het ei toevoegen en roeren tot er een egaal beslag ontstaat.
 4. Plaats de mok opnieuw in de microgolf. Hoe langer in de microgolf, hoe vaster de chocoladecake wordt. Elke microgolf is anders. Ik heb de chocoladecake in een mok op 600 watt klaargemaakt. Smakelijk!

 

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.