Home Dessert ChoFleur – unieke pralines
ChoFleur – unieke pralines

ChoFleur – unieke pralines

3 april 2018

Pieter en Michel, vader en zoon, zijn het meesterbrein van ChoFleur. Drie jaar geleden vatten ze het idee om pralines te maken, maar dan anders dan alle andere pralines. Gedreven door hun ‘muze van de smaak’ hebben ze twee jaar lang geëxperimenteerd in hun atelier met allerlei exotische fruitsoorten en kruiden, op zoek naar unieke en originele recepten. Wat ze ook zeker wisten is dat hun product geen kleurstoffen, bewaarmiddelen of smaakversterkers mag bevatten. Alles puur, zonder additieven. Cacaoboter en melkvetten zijn de enige vetten die je zal terugvinden in de pralines. Geen goedkope en minderwaardige vetstoffen dus.

 

WINACTIE

Ik mag een large verpakking van ChoFleur weggeven met de 36 unieke smaken. Je leest er alles over onderaan het blogartikel!

ChoFleur

 

Waarom ChoFleur?

Er is nagedacht over de naam ChoFleur. Elke praline vormt de knop van een bloem, met op de bloemblaadjes een nummer dat verwijst naar de smaak. Er zijn 36 smaken in totaal, voor ieder wat wils dus. Het is een hemelse éénhapspraline die netjes past tussen jouw smaakpapillen en gehemelte. De allerlekkerste smaken hebben Pieter en Michel voor je ‘gevangen’ in een ChoFLeur.

De verpakking is ook op zijn minst gezegd origineel. De doos klap je open als een bloem met daarin telkens 9 pralines per doosje. Heel leuk gevonden! Dat geeft het proeven van de pralines direct een extra dimensie. Wanneer je de doos opent komt de chocoladegeur jou onmiddellijk tegemoet. Heerlijk! In de verpakking zit een kleine brochure met daarin iedere smaak uitvoerig besproken.

In december 2016 werd hun eerste winkeltje geopened op de Eiermarkt in Antwerpen en sinds september 2017 zijn ze ook te vinden in Galerie Ganache die gelegen is in de Limburgstraat te Gent. Ga er dus zeker eens langs om de smaken van ChoFleur te ontdekken.

 

De ultieme smaaktest

Wie me op Instagram volgt zal via Stories al één en ander zien passeren hebben in foto’s en filmpjes. De ChoFleurs zijn opgedeeld in 6 categorieën: Fruities, Spicies, Caramels, Marzipans, Origins en Praliné. Mijn eerste idee was om direct te grijpen naar de Praliné ChoFleurs maar ik heb me kunnen bedwingen en netjes gestart bij nummer 1 om tot slot te eindigen bij nummer 36.

Wanneer je de praline in de mond neemt past hij inderdaad perfect onder het gehemelte. Zoals aangeraden liet ik de praline zachtjes smelten op de tong. Hierdoor komen alle smaken en aroma’s het best tot hun recht. Welke smaken zijn nu mijn absolute favoriet? Dat is echt moeilijk kiezen. De Praliné & Fruities categorie behoren tot mijn favoriete pralines. Al kon in de Espresso praline van de categorie Spicies en de Marsepein citroen praline van de Marzipans categorie ook wel enorm smaken. Sowieso is er één ding zeker: er zit voor ieder wat wils in het assortiment van ChoFleur.

 

WINACTIE

Ik mag een large verpakking van ChoFleur weggeven met alle 36 unieke smaken. Deelnemen doe je zo:

Facebook
  1. Like A Spoonful of Happiness
  2. Like Chofleur
  3. Tag twee vrienden die net als jij verzot zijn op chocolade.
Instagram
  1. Volg A Spoonful of Happiness
  2. Volg ChoFleur
  3. Tag twee vrienden die net als jij verzot zijn op chocolade.

De winactie loopt van woensdag 4 april 2018 tot en met zondag 8 april 2018 tot 18h00. Dan maak ik de winnaar bekend op Facebook en Instagram. Succes!

ChoFleur

[SIGNSPOON]

 

Heb je dit al gelezen?

4 reacties

Inge Suys 4 april 2018 - 22:50

Prachtig doosje voor prachtige chocolaatjes ⭐️

Reply
Virginie 7 april 2018 - 20:05

Absoluut! Neem zeker deel aan de winactie op Facebook en/of Instagram want morgen maak ik de winnaar bekend!
Liefs,
Virginie

Reply
Inge suys 7 april 2018 - 20:07

Jaaaa heb ik gedaan, en wel meteen nadat ik het zag ❤️?⭐️

Reply
Virginie 7 april 2018 - 20:10

Super! Succes!

Reply

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.