Home Hapjes Cocktail N°17 met Pineau des Charentes
Cocktail N°17 met Pineau des Charentes

Cocktail N°17 met Pineau des Charentes

8 december 2019

 

Pineau, het beroemde aperitief dat rechtstreeks uit Frankrijk komt, stelt zijn jongste signature cocktail voor: N°17. Op een terras, met een stel vrienden, in de zon of in de regen, deze nieuwste cocktail is perfect voor de koudere dagen en wordt voorgesteld tijdens de exclusieve « Pineau Party’s » in 5 trendy Belgische zaken. Proef deze verrassende Pineau op een terras, in de regen, onder een dekentje, en op alle andere gezellige momenten!

 

Cocktail N°17 geeft koude dagen extra pit!

Afkomstig uit de regio Charente-Maritime, vandaar zijn naam, is N°17 een frisse, kruidige en heerlijke cocktail die reeds tal van consumenten kon overtuigen. Afgelopen zomer kon je hem ontdekken op het terras van meerdere zaken in Gent, Luik, Antwerpen en Brussel.

Eenvoudig om klaar te maken, kruidig van smaak en niet alcoholrijk. Kortom, alles wat beantwoordt aan de huidige trends, geschikt voor elke generatie en perfect voor elke dag, op elk moment, ideaal om samen van te genieten. Ontdek op de website van Pineau des Charentes nog meer heerlijke cocktails.

 

Recept voor 1 cocktail N°17

 • 5 cl witte Pineau des Charentes
 • 10 cl Ginger Ale
 • 2 ijsblokjes
 • 2 halve schijfjes limoen

Voeg de witte Pineau des Charentes toe aan een glas. Voeg vervolgens de ginger ale, ijsblokjes en schijfjes limoen toe.  Scholl!

WINACTIE

Ik geef maar liefst 5 (!) geschenkmanden van Pineau des Charentes weg.
In deze Pineau geschenkmand zit alles wat je nodig hebt om zelf deze heerlijke N°17 cocktail thuis te maken.

 • Een super zacht comfy dekentje
 • Een doos met een fles Pineau des Charentes, 2 glazen en 2 gouden rietjes.
 • 2 flesjes ginger ale
 • 2 limoenen
 • 1 mooie rieten mand

Deelnemen doe je zo:

 1. Volg A Spoonful of Happiness op Instagram
 2. Volg Pineau des Charentes op Instagram
 3. Tag minstens drie vrienden onder de Instagrampost die deze mand ook wel willen winnen.
 4. Maak extra kans door onder deze blogpost een leuke herinnering te delen over Pineau des Charentes. Hierdoor verdubbel je jouw kansen! Ik ken Pineau als sinds mijn kindertijd. Mijn grootmoeder dronk geregeld een ‘Pineautje’, het was haar lievelingsdrankje.

Deze winactie loopt van 08/12/2019 tot en met vrijdag 13/12/2019. Op vrijdag 13/12/2019 worden de 5 winnaars bekend gemaakt. Succes!

.

[SIGNSPOON]

 

Cocktail N°17

 

 

Heb je dit al gelezen?

19 reacties

Elke Beyers 8 december 2019 - 14:47

Oh dit is zo een heerlijk aperitiefje. Dit is het laatste alcoholische drankje dat ik gedronken heb bij vrienden voordat ik wist dat ik zwanger was. En nu zijn we 7 maand verder. Hihi! Ik ben echt aan het aftellen om terug een gezellig aperitiefje te drinken. Dus ik zou heeel blij zijn met deze mand 😁🤞🏻! In februari verwachten we ons eerste kindje.

Reply
Virginie 9 december 2019 - 11:21

Dat zou dan wel heel fijn zijn inderdaad! Fingers crossed!

Reply
Gwenny hostev 8 december 2019 - 15:31

Zelf nooit gedronken maar weet dat dit een drankje was dat men pepe 💫 super graag dronk. Meegedaan aan de give away , misschien kan ik samen met men mama en oma dit mandje delen en mooie herinneringen ophalen 🥰

Reply
Virginie 9 december 2019 - 11:22

Ah wat leuk! Mijn grootmoeder dronk dit ook heel graag <3
Succes!

Reply
Sam 8 december 2019 - 16:30

Nostalgie…zondag was marktdag bij ons in de buurt en ook de dag dat de familie – na hun wekelijkse inkopen te hebben gedaan – langs kwam voor een weldoend aperitiefje. De tantes gingen hierbij steevast allemaal voor een “pino’ke” .

Reply
Virginie 9 december 2019 - 11:23

Wat een leuke herinnering! Een ‘Pino’ke’ heb ik hier ook van gehoord 😀
Succes!

Reply
Marriet 8 december 2019 - 16:44

Het drankje klinkt heerlijk en ziet er super feestelijk uit!! Heb het niet eerder gedronken maar voor alles is een eerste keer🤗

Reply
Virginie 9 december 2019 - 11:23

Dan duim ik alvast met je mee!

Reply
Shana Vanhoof 8 december 2019 - 16:58

Ik ken dit sinds een vijftal jaar! We gingen altijd naar Frankrijk op vakantie naar de b&b van mijn schoonouders waar we dit dronken 😍 fijne herinneringen nu aangezien ze nu terug in België wonen!

Reply
Virginie 9 december 2019 - 11:24

Wat fijn dat je het drankje toen hebt leren kennen! Wie weet klinken jullie binnenkort opnieuw met een Pineau 😉

Reply
Lucie B 8 december 2019 - 20:06

“Een pineautje” zeg ik altijd als ik iets ga drinken met vrienden.. en moet ik je es iets leuks vertellen? Ons hondje heb ik Pineau genoemd 🐶🙈😂

Reply
Virginie 9 december 2019 - 11:25

Maar wat een geweldige naam voor jouw hondje! Bedankt om te delen!

Reply
Fleur 10 december 2019 - 07:43

Oh Pineau.. dit drankje brengt me volledig terug naar mijn eerste jaar op kot als student🤩 als nieuweling was ik de enige die deze smaak oprecht apprecieerde, net zoals één iemand van de oude garde. Het was de start van een hele mooie vriendschap met een van m’n huidige beste vriendinnen🥰 vanwege de afstand zien we elkaar niet al te vaak, maar wanneer we weer eens afspreken is er gegarandeerd een flesje Pineau bij🌷

Reply
Amy 8 december 2019 - 21:19

Deze wedstrijd lijkt de ideale kans om Pineau te leren kennen. Ik drink het nooit eerder maar de cocktail klinkt veelbelovend, kan niet slecht zijn.

Reply
Virginie 9 december 2019 - 11:25

De cocktail is zeer lekker! Ik duim voor je!

Reply
Amber 10 december 2019 - 14:50

In leerde Pineau voor het eerst kennen op een zalige zomeravond op een terrasje in Retrachement, Nederland. Mijn mama dronk het wel vaker maar ik stond er in mijn jeugd niet echt bij stil tot ik die avond vroeg of ik eens mocht proeven. En ja hoor sinds dien ga ik in elke drankkaart op zoek naar de ‘P’ van Pineau. Héérlijk!

Reply
Joyce Peeters 10 december 2019 - 15:30

Ons mama werd tijdens kerst altijd zat/ of eerder heel plezant tijdens het drinken van dit lekkere drankje (volgens de mama) . Vroeger zaten we tijdens familie altijd aan een grote tafel met een pot konijn 🐇🤗. Lekker was dat want de vava maakte die altijd klaar. Pineau heb ik leren kennen tijdens kerst omdat ons mam dat altijd dronk tijdens deze dagen anders drinkt ze nooit 🥳😋 graag maak ik zelf ook kennis met Pineau 🤞🏻

Liefs Joyce

Reply
Liesbeth Buyse 10 december 2019 - 22:49

Doet me denken aan de talrijke avonden met Caroline… wat hebben we gelachen met ons Pineau-ke in de hand. Heerlijke momenten, cheers!

Reply
Amber 11 december 2019 - 12:07

Ik kende dit lekkere drankje helemaal niet tot ongeveer 1 jaar geleden. Ik had een appartementje gekocht aan zee en men ouders zijn zo lief geweest om dit voor mij helemaal te renoveren volledig tot op de beton! Was me dat een werkje wel… Op een gegeven moment zei ons mama toen het is tijd voor een pauze. Het zonnetje scheen en mijn balkon aan zee is de perfecte plek om even te genieten en tot rust te komen. Ze ging even naar de winkel en had Pineau des Charentes gekocht iets dat ze niet kende. Goed dan moeten we dit uittesten, even later zaten we daar met ons drankje een lekker hapje erbij. Iets teveel gedronken waren we met zen allen in slaap gevallen! Daar ging ons renovatie werk! En de volgende dag was het al helemaal niet een succes… Wel heel goed gelachen en ondertussen genieten we hier samen van in een mooi afgewerkt appartement! Zeker voor herhaling vatbaar!🍹🎄🎁💎🌸🍀😍

Reply

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.