Home Koude gerechten Double Chocolate Granola
Double Chocolate Granola

Double Chocolate Granola

29 juni 2018

Granola is de meest geniale uitvinding ooit. Ik hou van granola. Het is intussen het vierde granola recept op de blog en ik moet bekennen dat ik mezelf overtroffen heb. Dit is zonder twijfel het allerlekkerste granola recept die ik tot nu toe online heb staan. En zelf ooit gegeten heb. De granola is omhuld met een laagje chocolade EN er zitten ook nog eens stukjes chocolade in. Need I say more?

 

Zo maak je de Double Chocolate Granola

Verwarm de oven op 150 graden boven-en onderwarmte ovenstand. Neem een grote kom en doe hier de havermout in. Hak de hazelnoten, amandelen en pecannoten grof en doe bij de havermout samen met een flinke snuf grof zeezout. Smelt de kokosolie in een steelpannetje op een gemiddeld vuur. Eens gesmolten mag je ook de ahornsiroop en amandelboter toevoegen. Roer los met een garde tot er een vloeibare massa ontstaat. Draai het vuur uit en giet het mengsel bij de havermout en noten. Roer met een lepel goed onder elkaar zodat alles bedekt is met een laagje. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola over de bakplaat. Plaats in het midden van de oven voor ongeveer 25 minuten. Roer halverwege de baktijd de granola eens om.

Terwijl de granola bakt mag je de chocolade grof hakken. Neem een grote kom en leg hier 80 gram van de chocolade in. Houd de overige 40 gram chocolade apart. Haal de granola uit de oven en stort onmiddellijk in de kom met de chocoladeblokjes. Roer goed om, tot de chocolade volledige gesmolten is en een laagje rond de granola heeft gevormd. Stort opnieuw uit op de bakplaat, verspreid goed en laat afkoelen. Wanneer de Double Chocolate Granola afgekoeld is mag je de overige 40 gram chocoladeblokjes toevoegen. Deze granola kan je makkelijk enkele weken bewaren in een afgesloten pot. Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto’s terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Net zoals ik fan van granola? Intussen staan er al enkele recepten op de blog. Denk maar aan het recept chocolade granola, five spice granola en granola zonder bakken.

 

[SIGNSPOON]

Double Chocolate Granola

Double Chocolate Granola

Double Chocolate Granola

 

DOUBLE CHOCOLATE GRANOLA

Print dit recept

Ingrediënten

 • 160 gram havermout
 • 50 gram hazelnoten
 • 50 gram amandelen
 • 50 gram pecannoten
 • een snuf grof zeezout
 • 20 gram kokosolie
 • 30 gram ahornsiroop (of vloeibare honing)
 • 30 gram amandelboter (of hazelnootboter)
 • 120 gram pure chocolade

Instructies

 1. Verwarm de oven op 150 graden boven-en onderwarmte ovenstand.
 2. Neem een grote kom en doe hier de havermout in.
 3. Hak de hazelnoten, amandelen en pecannoten grof en doe bij de havermout samen met een flinke snuf grof zeezout.
 4. Smelt de kokosolie in een steelpannetje op een gemiddeld vuur.
 5. Eens gesmolten mag je ook de ahornsiroop en amandelboter toevoegen. Roer los met een garde tot er een vloeibare massa ontstaat.
 6. Draai het vuur uit en giet het mengsel bij de havermout en noten. Roer met een lepel goed onder elkaar zodat alles bedekt is met een laagje.
 7. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola over de bakplaat. Plaats in het midden van de oven gedurende 25 minuten. Roer halverwege de baktijd de granola eens om.
 8. Terwijl de granola bakt mag je de chocolade grof hakken. Neem een grote kom en leg hier 80 gram van de chocolade in. Houd de overige 40 gram chocolade apart.
 9. Haal de granola uit de oven en stort onmiddellijk in de kom met de chocoladeblokjes. Roer goed om, tot de chocolade volledige gesmolten is en een laagje rond de granola heeft gevormd. Stort opnieuw uit op de bakplaat, verspreid goed en laat afkoelen.
 10. Wanneer de Double Chocolate Granola afgekoeld is mag je de overige 40 gram chocoladeblokjes toevoegen. Deze granola kan je makkelijk enkele weken bewaren in een afgesloten pot. Eet smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.