Home Travel & Hotspots Mijn favoriete hotspots in Gent
Mijn favoriete hotspots in Gent

Mijn favoriete hotspots in Gent

31 juli 2017

Gent. Mijn lieve Gent. Mijn geboortestad. Ik hou van Gent. De laatste jaren hebben heel wat nieuwe en trendy zaken hun weg gevonden naar Gent en dat kan ik alleen maar toejuichen. Hippe koffiebars, vegan ontbijtzaken, healthy lunchspots, culinaire restaurants, you name it, Gent heeft het. Allereerst een persoonlijk verhaal alvorens ik jullie loods door enkele van mijn favoriete hotspots in Gent waar je mij gegarandeerd ooit eens tegen het lijf zal lopen.

En toen dronk ik terug koffie

Vroeger dronk ik liters koffie. Tot ik opeens geen koffie meer kon verdragen. Mijn maag lag een hele dag in de knoop, misselijkheid om u tegen te zeggen en helse hoofdpijn. Not so much fun. Dus heb ik lang geen koffie meer gedronken en in uitzonderlijke gevallen dronk ik eens cafeïnevrije koffie. Maar de die-hard koffiedrinkers onder ons weten dat dit natuurlijk niet hetzelfde is. Een cappuccino vind ik zo lekker en het doet me altijd zo’n hartzeer om mijn vrienden te zien genieten van een heerlijke kop koffie terwijl ik het moet stellen met, tjah, iets dat geen koffie is. Maar, praise the lord, dankzij onderstaande koffiebar kwam daar verandering in.

Madam Bakster, The Guiltfree Bakery

Op een bewolkte woensdagnamiddag stapte ik voor de eerste keer binnen bij Madam Bakster. Want Madam Bakster kan naar ’t schijnt fantastisch lekkere vegan taartjes bakken en dat moeten we natuurlijk zelf eens onderzoeken. Aan de muur zag ik volgende spreuk hangen: “You wanna hear a joke? Decaff.”. Juist ja… Aarzelend vroeg ik of er echt geen cafeïnevrije koffie te verkrijgen was en het antwoord was volmondig neen.

Onrijpe koffiebessen veroorzaken soms misselijkheid

Ik vertelde aan Kobe, de vriend van Laura aka Madam Bakster, dat ik heel ziek kan worden van koffie en tot mijn grote verbazing kreeg ik een heel uitgebreide uitleg over hoe het komt dat sommige mensen ziek worden van bepaalde koffie. That’s a first. In andere koffiebars kreeg ik in het verleden vaak een nogal kort, zelfs spottend, antwoord waar ik helemaal niets aan had. Maar deze keer niet. Kobe legt uit dat alles ligt aan de kwaliteit van de koffieboon. En van kwaliteit word je niet ziek. Alle bessen worden met de hand geplukt en enkel de rijpe bessen worden uiteindelijk koffiebonen. Van onrijpe bessen kan men ziek worden. Dat maakt dus het verschil.

Cappuccino met huisbereide amandelmelk

Met een beetje twijfel bestelde ik een cappuccino op basis van amandelmelk. Correctie. Huisbereide amandelmelk. Want dat verschil proef je. Ik genoot van elke slok samen met een heerlijk stukje chocolade frambozentaart. Correctie. Raymond. Want zo heet de taart. Alle taartjes hebben bij Madam Bakster hun eigen naam. Love it! Ik hield mijn hart een beetje vast na enkele slokken van mijn cappuccino want meestal voel ik binnen de 30 minuten de eerste misselijkheid opkomen. Maar dat gebeurde niet. De misselijkheid bleef gewoon weg! Dankjewel Kobe, dankzij jou kan ik weer met volle teugen genieten van een kop koffie! Als hij kwalitatief is tenminste. Naar mijn bescheiden mening drink je de beste cappuccino bij Madam Bakster. En een taartje Raymond maakt de beleving helemaal af! Mijn favoriete hotspot om van een cappuccino te slurpen na een bezoekje aan de De Krook bibliotheek.

Adres: Brabantdam 142, 9000 Gent

 

Madam Bakster    Madam Bakster

 

De Superette RTT

Pizzeria De Superette RTT is het kleine broertje van De Superette  (je weet wel, van sterrenchef Kobe Desramaults). De Superette RTT kan je vinden aan de linkerzijde van de oude Belgacomtoren, gelegen tussen sparrenbomen versierd met feeërieke lampjes waar je kan tafelen aan het water. Het concept is heel eenvoudig. Aangezien je enkel buiten kan zitten spreekt het voor zich dat je hier uitsluitend kan smikkelen van hun heerlijke pizza’s wanneer het een droge dag is. Check  dus op voorhand zeker het weerbericht. Na vele positieve reacties wou ik zelf ervaren waarom men zo wild is van deze plek en bij aankomst begreep ik al meteen waarom.

Genieten aan het water

De sparrenbomen, de lampjes, de houten tafeltjes en stoelen, de boomschors op de grond, het uitzicht op het water en de mobiele houtoven achteraan creëren onmiddellijk een gemoedelijke sfeer. De ondergaande zon die een warme gloed over de scène werpt zorgt uiteraard voor de nodige magie. Het bewijs dat je met weinig iets heel moois kan neerzetten die voor iedereen toegankelijk is. We hebben de pizza met lam gedeeld, afgewerkt met gekarameliseerde ui, een yoghurtsausje, munt en peterselie en ik moet bekennen, de pizza was AF! Ongetwijfeld één van mijn favoriete plekjes om deze zomer te smullen van een verrukkelijke pizza met vrienden en te nippen van een glaasje rosé terwijl we genieten van de oranje gloed van de ondergaande zon.

Adres: Keizer Karelstraat, 9000 Gent (linkerzijde van de oude Belgacomtoren)

Superette RTT 1 600   Superette RTT 2 600

Superette RTT 3 600   Superette RTT 4 600

 

Cocotine

There is a new hotspot in town! En wat voor eentje. Niet in het centrum maar net daarbuiten, aan de Muide, vind je Cocotine terug. Perfect, want na 10 dagen Gentse feesten wil je als Gentenaar de stad even ontlopen. We arriveerden rond 15 uur, met een klein hongertje. Ik was onmiddellijk laaiend enthousiast.

Girly interieur

Een girly interieur met pasteltinten, fluffy kussens, kleurrijke stoelen en zeteltjes, hier en daar een ruiker bloemen in combinatie met de ruwe bakstenen en het industriële plafond zorgen ervoor dat iedereen zich hier onmiddellijk thuis voelt. Ik nam plaats in de grote fauteuil zodat ik zicht had op de volledige zaak. Ebru, de gastvrouw, straalt één en al passie uit en bedient je met een glimlach van oor tot oor. Tot mijn grote verbazing is de zaak nog maar enkele weken geopend. Ebru heeft haar hart gevolgd en een zaak uit de grond gestampt om U tegen te zeggen. Zo zie je maar, wie van zijn passie zijn beroep maakt straalt het gewoonweg uit.

Kleine en grote hongertjes

Als je net zoals ik altijd een klein hongertje hebt dan is Cocotine the place to be want hier kan je de hele dag door ontbijten, bruchen of lunchen. We besloten om een breakfast bowl met granola, Griekse yoghurt en vers fruit te delen, want we hadden een klein hongertje, geen groot hongertje. Ebru maakt er duidelijk werk van want de breakfast bowl zag er heel appetijtelijk en gracieus uit. Wanneer ik geen zin heb in het drukke centrum van Gent zal je mij hier ongetwijfeld terugvinden.

Adres: Leithstraat 51, 9000 Gent

Cocotine    Cocotine

Cocotine    Cocotine

 

Clouds in my coffee

Midden in de drukke wijk van de Dampoort vind je Clouds in my Coffee terug. Intussen een gevestigde waarde maar het blijft een leuke plek om te vertoeven. Eens je binnenstapt kom je terecht in een oase van rust met een gezellig groene binnentuin achteraan waarbij de Frida Kahlo-geïnspireerde zitbank het geheel afmaakt. Ik vind het persoonlijk heerlijk om hier buiten te ontbijten of lunchen op zonnige dagen. De felle kleuren van de zitbank in combinatie met de exotische planten zorgen voor tropische vibes. Ook voor heerlijke dagverse taartjes van Les Tartes de Françoises kan je hier terecht. Pluspunt: ik woon hier op enkele minuten vandaan en hoef het drukke centrum niet te trotseren om te genieten van een lekkere kop koffie.

Adres: Dendermondsesteenweg 104, 9000 Gent

Clouds in my Coffee   Clouds in my Coffee

 

Take Five Espressobar

Midden in het drukke centrum vind je Take Five terug. Naast de klassieke koffiebereidingen kan je hier ook terecht voor huisgemaakte limonades en iced-teas. Voor de taartjesliefhebbers onder ons (waaronder mezelf) is er goed nieuws want iedere dag kan je kiezen tussen heerlijke dagverse taartjes (ook vegan!) van Chez Mariette. Het jazzy interieur in combinatie met de artisanale tegels zorgt onmiddellijk voor een ongedwongen sfeer. Ontbijten, brunchen en lunchen kan hier natuurlijk ook. Perfect om even te ontsnappen tijdens een dagje shoppen want deze koffiebar ligt op slechts een boogscheut van de drukke winkelstraat. Mijn favoriete plek wanneer ik even wil wegglippen uit het drukke centrum.

Adres: Volderstraat 10, 9000 Gent

Take Five Coffee   Take Five Coffee

Take Five Coffee

Nog meer leuke adresjes

Uiteraard zijn er nog veel meer hotspots in Gent waar ik graag vertoef. Vind je het net als ik fijn om in de zomer uitgebreid te aperitieven in Gent? In het blogartikel ‘Apero in Oudburg‘ deel ik drie leuke plekjes waar het super gezellig is.

In de Bloesemstreek in Limburg zijn er ook heel wat leuke uitstappen die je kan doen, voor jong en oud. Ik deel ook enkele lekkere adresjes en de beste plekjes om te overnachten met jullie.

 

[SIGNSPOON]

Heb je dit al gelezen?

2 reacties

Casteleyn Annick 3 september 2017 - 16:24

Hey Virginie
Proficiat met je nieuwsbrief, Top! En Madam Bakster is ook mijn favoriet. Doe verder zoals je bezig bent!!! Groetjes Annick je buurvrouw 🙂

Reply
Virginie 7 oktober 2017 - 08:34

Hoi Annick!
Ik heb blijkbaar over jouw berichtje gelezen! Bedankt voor het compliment! En inderdaad, Madam Bakster is top!
Tot in den draai!
Xoxo, Virginie

Reply

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.