Home Privé Workshop Food Fotografie & Styling

Privé Workshop Food Fotografie & Styling

Privé Workshop Food Fotografie & Styling

 

Deze workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is in food fotografie & styling. Voor iedereen die zijn fotografie skills wil ontwikkelen om heerlijke food foto’s te kunnen maken. Voor beginners die op zoek zijn naar een introductie in fotografie.

Misschien ben je een beginnende food blogger? Of vind je het gewoon leuk om zelf food foto’s te nemen en te delen met jouw vrienden en familie? Ben je een actieve Instagrammer? Dan is deze workshop iets voor jou. Tijdens deze privé workshop krijg je het nodige zelfvertrouwen om zelf aan de slag te gaan.

Met een spiegelreflexcamera of systeemcamera heb je de meeste mogelijkheden, maar ook met jouw smartphone ben je ook van harte welkom. Je leert de basis van food fotografie, styling en nabewerking in 3 uur. Je wordt ondergedompeld in de wereld van food fotografie. Na de workshop ga je naar huis met massa’s inspiratie en heel veel handige tips and tricks waarmee je direct zelf aan de slag kan.

Vroeger gaf ik deze workshop in groepjes van vier personen. Ervaring leert me echter dat je het beste resultaat haalt uit deze workshop door 1-2-1 te werken. Hierdoor krijg je mijn volledige onverdeelde aandacht. Dit betekent ook dat de workshop volledig op maat kan gemaakt worden.

 

Food Photography, it is not just about food.

 

Tomaten Galette

 

Wat kan je verwachten? 

 

<<<<< Kennismaking

Na een korte kennismaking overlopen we jouw lijstje met specifieke vragen die ik op voorhand van je kreeg.

 

<<<<< Backdrops & Props 

Welke ondergrond kies je en hoe begin je aan de styling van een gerecht? De keuze is groot als het op servies, bestek en andere props aankomt. Ondergronden, achtergronden en rekwisieten zijn onmisbaar bij food fotografie. Maar waar vind je ze? Hoe geef je weinig geld uit aan prachtige stukken? Op welke details moet je letten?

 

<<<<< Compositie

Hoe creëer je meer diepte in een foto? Op welke manier stel je een setting samen? Hoe vertel je een verhaal? Zijn er standaard regeltjes die je kan toepassen?

 

<<<<< Food Styling 

Waarom ziet hetzelfde gerecht er op de ene foto beter uit dan op de andere? Voorbereiden is alles. Ik geef je tips and tricks over hoe je het best aan een gerecht begint. Hoe zorg je ervoor dat een gerecht er smakelijk uitziet? Hoe ga je te werk met met moeilijkere gerechten? Met welke ingrediënten begin je eerst?

 

<<<<< Let there be light!

Licht is allesbepalend. Zonder licht kan je nu eenmaal geen foto maken. Maar hoe herken je nu precies het beste licht? Welke soort belichting vind je zelf het mooiste? Hoe kan je met goedkope attributen licht verbeteren?

 

<<<<< Let’s work

Alle tips and tricks die je geleerd hebt mag je nu zelf uitproberen.

 

<<<<< Lightroom, where the magic happens

Na de fotosessie gaan we de basis van Lightroom verkennen. Jouw favoriete foto van de dag bewerk ik samen met jou zodat je een idee krijgt van wat Lightroom te bieden heeft.

 

<<<<< Praktisch 

De prijs voor de workshop Food fotografie & styling met camera bedraagt 249€ p.p. incl BTW (excl. BTW met ondernemingsnummer). Van zodra ik het bedrag ontvangen heb op de rekening is jouw plekje verzekerd. Had je graag een factuur gewenst? Geef dan zeker ook jouw gegevens mee bij de inschrijving.

Stuur een mailtje naar virginie@spoonful-of-happiness.be om je in te schrijven.

Zorg dat je jouw camera al aardig kent want ik ga niet in op de technische camera-aspecten. Het enige wat je zelf moet meebrengen is jouw camera en (eventueel) een statief.

 

<<<<< Locatie
Ik woon in een doodlopende straat in Deinze waar je makkelijk de auto gratis kwijt kan. Jouw fiets kan je kwijt op mijn oprit.
Ik geef ook workshops op locatie zoals bij jou thuis of in jouw bedrijf. Dit kunnen we samen bespreken.

 

Begin je liever met een basis workshop? Dan is de Workshop Food Fotografie voor Beginners met Smartphone misschien iets voor jou? In deze workshop leer je Instagram worthy foto’s maken met jouw smartphone waar food centraal zal staan.

 

 

Stuur een mailtje naar virginie@spoonful-of-happiness.be om je in te schrijven.
Opgelet! Jouw plekje is pas verzekerd als ik de betaling ontvangen heb.

 

Tot snel!

Groetjes,
Virginie

 

Foodstyling en food fotografie

Rode biet burger

Chocolade Granola

Warme Yin Yang Chocolademelk

A Spoonful of Happiness - Virginie Schoelinck (2)

Food Styling Food fotografie

Food Styling A Spoonful of Happiness

Easy Prosseco Cocktail

Fit GranOlala, 100% natuurlijk