Home Food Fotografie

Food Fotografie

Food Fotografie

 

Naast Food Styling en Receptontwikkeling kan je mij ook inhuren voor Food Fotografie. Door de jaren heen staan er al heel wat foto’s op mijn teller. Ik kreeg de kans om mee te werken aan verschillende campagnes en samen te werken met inspirerende bedrijven. Ik ben enorm dankbaar dat ik iedere dag mag doen wat ik het liefste doe.

Nooit eerder had ik een opleiding fotografie gevolgd. Ik heb mijn food fotografie skills ontwikkeld door boeken lezen, filmpjes bekijken en gewoon doen. Want gewoon doen is voor mij de beste leerschool. Hierdoor ben ik ontpopt tot iemand die food fotografie steeds beter en beter onder de knie krijgt. Food Fotografie lijkt misschien makkelijk maar dat is het zeker niet.

Ik heb het genoegen gehad om samen te werken met een aantal geweldige bedrijven die hun passie en ziel in ieder product leggen. En dat drijft me. De ware essentie vastleggen. Eten creëert ervaringen die we willen vasthouden. Intussen word ik vaak ingezet als food fotograaf voor kleinere projecten. De meeste foto’s neem ik bij mij thuis in de studio.

 

Food Fotografie is HOT

Food is more hot than ever before. De hashtags #food en #foodie zijn reeds miljoenen keren gebruikt. Voedselfotografie is een zeer populair onderdeel van social media. Food fotografie verandert een dagelijkse activiteit in een buitengewone ervaring.

 

Eten verbindt al onze zintuigen samen. Het verbindt mensen. Het verbindt momenten.

 

Een zelfbereide maaltijd waar je fier op bent? Snel een foto op Instagram posten. Een nieuw restaurant ontdekt met prachtige gerechten? Snel een foto op Instagram posten. We delen graag. Food Fotografie is een van de meest populaire manieren om klanten te trekken. De ervaring van eten is normaal. Is het gerecht ook nog eens een streling voor het oog? Dan wordt het iets compleet nieuw. Het idee dat je een ervaring van eten kan delen maakt het allemaal zo aantrekkelijk.

 

Het belang van Food Fotografie

Een kookboek zonder foto’s zal ik persoonlijk nooit kopen. Je kan een recept lezen met gedetailleerde instructies maar een prachtige food foto is veel inspirerender dan alleen maar woorden. We houden van eten, maar wanneer het gepaard gaat met iets extra zoals een knappe food foto dan wordt onze nieuwsgierige aard geprikkeld. Eten wordt meer dan enkel voeden, het wordt een ervaring. Het voegt een extra element toe aan de ervaring.

 

Heb je vragen of wens je een vrijblijvende offerte? Contacteer me via virginie@spoonful-of-happiness.be.

 

Liefs,
Virginie

Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram