Home Ontbijt French Press – Leopold Vienna
French Press – Leopold Vienna

French Press – Leopold Vienna

27 januari 2018

Er zijn zo van die momenten dat je iets ziet en denkt: “dat wil ik hebben!
Dat overkwam mij bij deze koperkleurige French Press van Leopold Vienna. Wat een pareltje! Leopold Vienna is een onderdeel van de Bredemeijer Group en staat voor hoogwaardige, stijlvolle en gebruikersvriendelijke producten voor in het dagelijkse huishouden. En daar is de koperkleurige French Press geen uitzondering in.

 

French Press what?

Met een French Press zet je heerlijke robuuste koffie, een beetje op een ouderwetse manier. En toevallig is old fashioned weer helemaal hip. Een French Press wordt ook wel een koffiemaker, cafetière of een coffee maker genoemd. Verschillende benamingen maar de werking is steeds hetzelfde.

Het is helemaal geen rocket-science om een kopje koffie te maken met een French Press. Je doet de gewenste hoeveelheid grof gemalen koffie in de pot. Ik verkies om mijn koffiebonen à la minute te malen met een koffiemolen. Vervolgens giet je heet (niet kokend!) water in de pot in verhouding met de hoeveelheid gemalen koffie. Even roeren met een plastic lepel en plaats de zuiger terug in de koffiepot. Hoe langer je de koffie laat trekken, hoe sterker de koffie wordt. Vervolgens druk je de zuiger zachtjes en voorzichtig in de pot. De koffie is nu klaar om in te schenken. De French Press van Leopold Vienna behoudt de smaak van de koffieboon heel goed waardoor jouw koffie keer op keer heerlijk smaakt.

 

Een dagelijks ritueel van tijd & liefde

We leven in een tijd waarbij een bakje koffie in minder dan 30 seconden op tafel moet staan. Hierdoor gaat er heel wat charme verloren en wordt een kop koffie minder gewaardeerd. Voor mij is het een vanzelfsprekendheid dat een bakje koffie zetten tijd nodig heeft. Door bewuste keuzes te maken ga je automatisch kleine dingen zoals koffie zetten meer gaan appreciëren. Slow coffee is hip en staat voor mij gelijk aan pure quality time. Tijd & liefde zijn kostbaar. En dat geschenk proef je in iedere slok. Mijn bakje koffie wordt dan ook iedere keer opnieuw volgens een bepaald ritueel gezet.

Terwijl ik water aan de kook breng in een steelpannetje maal ik mijn koffiebonen met een koffiemolen. Alleen al voor de geur die op dat moment vrij komt maal ik mijn bonen liever zelf. Vervolgens strooi ik de gemalen koffie in de French press, giet het hete water op de koffie en roer even met een lepel zodat de koffie zich met het water kan vermengen. Terwijl de koffie trekt verwarm ik wat melk in datzelfde steelpannetje die ik nadien met een handmatige melkopschuimer omtover tot een heerlijke cappuccino. Tot slot giet ik de opgeschuimde melk in een glas en giet ik heel voorzichtig de koffie bij de melk zodat de koffie zich nestelt tussen een laag melk en melkschuim.

 

Slow coffee is hip en staat voor mij gelijk aan pure quality time. Tijd & liefde zijn kostbaar. En dat geschenk proef je in iedere slok.

 

French Press Leopold Vienna - Koffiemaker - Cafetière - coffee maker

Tips & tricks

 • Maak geen gebruik van fijngemalen koffie voor de klassieke koffiezet want hierdoor kan de filter verstopt raken. Dat veroorzaakt een te hoge druk bij het omlaag drukken van de zuiger.
 • Gebruik geen metalen lepels want die beschadigen het glas. Dat geldt trouwens ook voor jouw foodprocessor of keukenrobot.
 • Verkies bij voorkeur om de koffiebonen à la minute te malen. Zo blijven de aroma’s goed bewaard en heeft de koffie de juiste maalgraad. Ik maak gebruik van de Bestron elektrische koffiemolen.
 • Als je net als ik graag een lekkere cappuccino (melk, melkschuim en koffie) weet te appreciëren kan ik je de Aerolatte van Caso aanraden. In slechts 30 seconden heb je heerlijk melkschuim. Indien het niet lukt om melkschuim te creëren kies je best voor melk met een hoger vetgehalte.
 • Men gaat uit van de verhouding 8 gram koffie op 120 milliliter water. Wie sterkere koffie wenst voegt meer koffie toe, wie minder sterke koffie verkies voegt wat minder koffie toe.

 

 

!! WIN-ACTIE !! 
Ik mag twee koperkleurige koffiemakers van Leopold Vienna wegschenken.
Onderaan het blogartikel lees je er alles over!

 

 

French Press Copper, een echte eyecatcher

De koperkleurige French Press is een echte eyecatcher in de keuken. Ik kan dan ook niet beslissen waar ik hem wil hebben in de keuken. Vermoedelijk zal hij nog een paar keer verhuizen tot hij het plaatsje gevonden heeft die hij verdient. Het koper, het glas en de subtiele aanwezigheid van zwart zorgt voor een klassevolle uitstraling. Wanneer je bezoek over de vloer hebt kan je ineens 6 kopjes koffie maken en bovendien zorgt de koffiemaker voor extra gezelligheid aan tafel. Het moderne design is voorzien van hittebestendig glas en een RVS (inox) filter. Je kan het glazen gedeelte makkelijk verwijderen uit de koperkleurige houder waardoor het heel makkelijk in onderhoud is. Ook de filter maak je letterlijk in no-time terug schoon. Alleen maar lovende woorden voor de French Press van Leopld Vienna.

 

Waar te koop?

De koperkleurige French Press is in twee uitvoeringen beschikbaar.
De kleinere French Press heeft een inhoud van 350 milliliter (2 kopjes koffie) en bestel je HIER voor 24,95€.
De grote French Press heeft een inhoud van 800 milliliter (6 kopjes koffie) en bestel je HIER voor 32,95€.

Leopold Vienna heeft ook nog andere koffiemakers in hun assortiment. Het overzicht vind je HIER.

 

French Press Leopold Vienna - Koffiemaker - Cafetière - coffee maker

WIN-ACTIE

De win-actie start op vrijdag 2 februari 2018 om 10u00 en loopt ten einde op zondag 4 februari 2018 om 18u00. Op zondagavond zal ik de twee winnaars bekend maken via Facebook en Instagram. Succes!

Ik mag maar liefst 2 koperkleurige koffiemakers wegschenken! Deelnemen is heel eenvoudig:

 1. Like de Facebookpagina van A Spoonful of Happiness
 2. Like de Facebookpagina van Leopold Vienna NL
 3. Vertel onder de foto van de win-actie waarom jij graag een Frech Press wil winnen.

Verdubbel jouw kansen door ook deel te nemen aan de win-actie op Instagram.

 1. Volg A Spoonful of Happiness
 2. Volg Leopold Vienna
 3. Vertel onder de foto van de win-actie waarom jij graag een French Press wil winnen.

Ik zal twee winnaars zelf uitkiezen op basis van de meest originele, liefste, tofste, schattigste … inzendingen.

 

Heb je dit al gelezen?

5 reacties

Rita de geyter 3 februari 2018 - 11:42

Voor mij heeft de Frens Press nu al een andere functie….in gedachten weliswaar! Ik maak er dagelijks een heerlijke gember/citroen drank mee; grote stukken verse gember en citroen,overgoten met kokend water,laten trekken en ben er een hele dag gelukkig mee!

Reply
Virginie 3 februari 2018 - 21:59

Hi Rita,

Daar kan je de French Press natuurlijk ook voor gebruiken 😉 Succes met je deelname aan de win-actie!
Liefs,
Virginie

Reply
Maria De Cocker 4 februari 2018 - 16:17

Wauw! net op tijd de actie gezien. Wij komen zeker in aanmerking vermoed ik en wel om twee redenen:
1. Onlangs heerlijk ruikende koffie cadeau gekregen van de Gentse branderij Ines coffee… maar geen toestel meer in huis door het gemak van Senseo (klinkt voor kenners wellicht als vloeken in de kerk – sorry). Wat zou ik de vele koffiekenners en -genieters rondom mij kunnen verwennen.
2. Dit jaar zijn we veertig jaar getrouwd. Voor ons huwelijk stuurde een Italiaanse collega van mijn schoonvader een expresso-toestel op naar Gentbrugge…. maar het kwam in stukken en brokken toe…desondanks hebben we de brokstukken vele jaren bewaard omdat het een mooi toestel was… tot wanneer kinderen zelf zoveel spullen binnen brachten dat alles wat weinig of geen nut meer had uit huis ging… Deze French-Press riep dus herinneringen op en doet verlangen naar een kopje koffie om van te genieten…

Reply
Virginie 6 februari 2018 - 13:04

Hi Marie Ann,
Ik zie jouw berichtje nu pas. Ik heb jammer genoeg wat problemen met de meldingen van nieuwe reacties op de website. Die krijg ik om één of andere bizarre reden niet meer binnen de laatste maand. Maar de win-actie liep helaas enkel op Facebook en Instagram!
Jouw redenen hadden zeker in aanmerking gekomen om een French Press te winnen! Die koffiebonen moet je zeker wat met gaan doen!
Mocht ik in de toekomst nog zo’n leuke toestelletjes wegschenken dan laat ik het zeker weten!
Liefs,
Virginie

Reply
Maria De Cocker 7 februari 2018 - 10:43

oops…de volgende keer zorgvuldiger lezen dus! Alle succes verder!

Reply

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.