Home Hapjes Gemarineerde tomaten
Gemarineerde tomaten

Gemarineerde tomaten

3 mei 2018

Eindelijk. Dit weekend wordt het opnieuw wat warmer dus het buitenseizoen is weer geopend. Er zal weer massaal gebarbecued worden met familie en vrienden. Het leuke aan barbecuen is dat iedereen makkelijk zelf een bijgerecht kan meenemen zodat iedereen gewoon gezellig aan tafel kan schuiven. Zo ben je zeker dat je op zijn minst één bijgerecht zal lusten. Just kidding 😉

Deze gemarineerde tomaten kan je als bijgerecht serveren maar ook bijvoorbeeld als een soort BBQ-tapas. Rooster dan enkele sneetjes brood op de BBQ en werk af met wat van het tomatenmengsel en verse kruiden. Op die manier heb je op een snelle manier bruschetta’s voor bij het aperitief.

 

Zo maak je de gemarineerde tomaten

Neem een grote schaal en zet opzij. Spoel de tomaten grondig onder koud water en snijd in plakjes. Verdeel vervolgens de plakjes tomaat over de bodem van de schaal. Ze mogen elkaar gerust overlappen. Neem een kommetje en voeg de olijfolie, rode wijnazijn, ahornsiroop, knoflook, rode ui, verse tijm, verse basilicum, zeezout en cayennepeper toe. Meng alles goed onder elkaar en giet over de schijfjes tomaten. Laat gedurende enkele uren marineren alvorens te serveren. Je kan dit gerecht ook makkelijk op voorhand maken en een nachtje laten marineren in de koelkast zoals ik vaak doe.

Haal uit de koelkast en werk af met nog wat extra verse tijm en basilicum. Je kan dit gerecht serveren als bijgerecht bij de BBQ maar ook gebruiken als beleg voor een bruschetta bijvoorbeeld. Dan kan je het ook perfect serveren als hapje.  Eet smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onder de foto terug.

 

Nog meer kookinspiratie

Ook het recept tomaten-granaatappelsalade, bulgursalade met geroosterde kikkererwten en Noord-Afrikaanse worteltjes kan je serveren als bijgerecht.

Op zoek naar nog meer inspiratie met tomaten? Probeer dan zeker ook eens het recept Provençaalse Tianshakshuka met aubergine, tomaten galette en pittige tomatenpasta.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

Gemarineerde tomaten

GEMARINEERDE TOMATEN

Print dit recept
Aantal: 1 schotel

Ingrediënten

  • 3 grote tomaten
  • 30 gram olijfolie
  • 20 gram rode wijnazijn
  • 1 koffielepel ahornsiroop
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 kleine rode ui, fijngesneden
  • 1 eetlepel verse tijm
  • 1 eetlepel verse basilicum
  • flinke snuf grof zeezout
  • snufje cayennepeper
  • extra verse tijm en basilicum, om af te werken

Instructies

  1. Neem een grote schaal en zet opzij.
  2. Spoel de tomaten grondig onder koud water en snijd in plakjes. Verdeel de plakjes tomaat over de bodem van de schaal. Ze mogen elkaar gerust overlappen.
  3. Neem een kommetje en voeg de olijfolie, rode wijnazijn, ahornsiroop, knoflook, rode ui, verse tijm, verse basilicum, zeezout en cayennepeper toe.
  4. Meng alles goed onder elkaar en giet over de schijfjes tomaten. Laat gedurende enkele uren marineren alvorens te serveren. Je kan dit gerecht ook makkelijk op voorhand maken en een nachtje laten marineren in de koelkast zoals ik vaak doe.
  5. Haal uit de koelkast en werk af met nog wat extra verse tijm en basilicum. Je kan dit gerecht serveren als bijgerecht bij de BBQ maar ook gebruiken als beleg voor een bruschetta bijvoorbeeld. Dan kan je het ook perfect serveren als hapje.  Eet smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.