Home Travel & Hotspots Gent Smaakt
Gent Smaakt

Gent Smaakt

10 mei 2018

Het is weer zover! Gedurende 5 dagen gaat het culinaire festival Gent Smaakt door onder de stadshal. Ook deze keer zijn er heel wat leuke standhouder aanwezig zoals Alice, Rooftop Bar & Restaurant Gaston, Café Parti, Edgar Kaasbar, De karper, Bistro Marron, Na’ Guara, Balls & Glory, Poule & Poulette, Madam Bakster, Breydel en zoveel meer. Het lijkt erop dat dit jaar opnieuw een heel geslaagde editie is.  Alle standhouders van Gent Smaakt 2018 kan je HIER vinden.

Ik ging met Nele van Nelicieuse, Stefanie van Foodlove en Evelien van Good Food Good People Good Times op pad om al dat lekkers te ontdekken. Hieronder alvast enkele foto’s van onze culinaire avond.

 

Gent Smaakt

Café Parti – TARTAAR VAN TONIJN, sezamzaadjes, wasabimayo, chutney van gember

Gent Smaakt

De Karper – Zeevruchten bouillon – risotto – gember

Gent Smaakt

Bistro Marron – ASPERGES “VEGGIE” parmesanjus – verveine – rucola

Gent Smaakt

ROOFTOP BAR & RESTAURANT GASTON – HOT DOG
pulled mushroom

Gent Smaakt

Mayana Chocoladebar – KOKOSNOOT COCKTAIL: COQUITO met verse limoencordial + rum

WORKSHOPS

Van woensdag 9 mei tot en met zondag 13 mei kan je er terecht voor lekkere gerechtjes, verfrissende drankjes en live muziek. Bovendien worden er ook leuke workshops georganiseerd door onder andere Balls & Glory for Kids waar Wim Ballieu kinderen leert hoe je zijn verrassende en internationaal beroemde gehaktballen maakt. Ook Madam Bakster leert je tijdens een workshop bakken zonder geaffineerde suiker, lactose, ei of gluten. Inschrijven is een must. Het programma kan je HIER bekijken.

 

Waar?

Gent Smaakt vind je aan de Gentse Stadshal. De Stadshal en de Poeljemarkt herbergen de kookstanden en de centrale bar. Op het Goudenleeuwplein kan je proeven van een aantal (Oost)vlaamse streekproducten, en aan het Belfort kan je aanschuiven bij een aantal foodtrucks.

 

Hoe betalen?

Gent Smaakt is gratis toegankelijk.

Er zijn 2 mogelijkheden om te betalen bij de standhouders:
1. De ‘Gentse Stropkes’ jetons zijn de betaalmunt van Gent Smaakt. Verkrijgbaar aan de 2 kassa’s op het plein en via de jetonautomaat aan de Duvel Bar.
2. Vermijd aanschuiven aan de kassa’s en betaal rechtstreeks bij alle standhouders via Cashfree. Download alvast de app, zo kan u onmiddellijk aperitieven en proeven bij de standhouders.

Er zijn 2 soorten ‘Gentse Stropkes’ jetons: rood en lichtgroen. Voor € 10 krijg je 9 rode jetons. Eén lichtgroene jeton kost € 11 (en heeft dus de waarde van 10 rode jetons). Indien u via Cashfree betaalt heeft u geen ‘Gentse Stropkes’ nodig.

 

Kort samengevat, this is the place to be. Meer info op https://www.gentsmaakt.be.

 

Nog meer leuke plekjes

In Gent kan je heerlijk aperitieven in de oude volkswijk Oudburg. Ik deel ook mijn favoriete plekjes in Gent met jullie waar ik onder andere wat meer vertel over Superette RTT. Hier eet je namelijk de allerbeste pizza op warme zomerse dagen aan het water.

 

[SIGNSPOON]

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.