Home Warme gerechten Gevulde zoete aardappel
Gevulde zoete aardappel

Gevulde zoete aardappel

28 oktober 2017

Een gevulde zoete aardappel is voor mij pure comfort food. Correctie, zoete aardappel in elke mogelijke vorm zie ik eigenlijk als pure comfort food. Ik hou van zoete aardappel. En nog geen klein beetje. Het liefst eet ik zoete aardappel gevuld met wat quinoa, feta, geroosterde tomaatjes, linzen, granaatappelpitten en afgewerkt met een pinda-yoghurtsausje. Want de laatste maanden krijg ik geen genoeg van pindakaas. De voorbije weken heb ik namelijk een nieuwe “zonde” ontdekt. Geroosterd bruin brood met een laagje pindakaas, een laagje frambozenconfituur en als finishing touch wat hagelslag om het helemaal compleet te maken. Het zal zo’n fase zijn die zal blijven duren tot wanneer de pindakaas mijn oren uitkomt. Maar vermoedelijk zal ik nog wel enkele potten moeten verslijten alvorens dat gaat gebeuren waardoor dit recept nog geregeld op het menu zal staan de komende weken/maanden.

 

Zo maak je het

Verwarm de oven op 200 graden. Spoel intussen de kerstomaten en de zoete aardappelen goed onder koud stromend water en verwijder eventuele ‘haartjes’ van de aardappelen. Neem een ovenschaal en leg de zoete aardappel en kerstomaten hierin. Besprenkel beide met olijfolie en strooi nog wat grof zeezout over de kerstomaten. Plaats vervolgens in de oven en bak tot ze gaar zijn. Haal de kerstomaten wat vroeger uit de oven want die hebben minder gaartijd nodig. Of plaats de kerstomaten wat later in de oven, dat is ook een optie 🙂

Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking en zet apart wanneer de quinoa gaar is.

Terwijl de zoete aardappel, tomaten en quinoa garen kan je de andere voorbereidingen treffen. Spoel de linzen eerst onder koud stromend water, laat uitlekken in een vergiet en leg apart. Meng de sojayoghurt met de pindakaas en was de veldsla grondig. Verkruimel de feta en leg vervolgens de overige ingrediënten allemaal klaar.

Haal de zoete aardappelen uit de oven wanneer gaat, snijd de bovenkant in en lepel voorzichtig wat van de aardappel uit. Vul een bord met veldsla en leg een zoete aardappel in het midden. Vul de zoete aardappelen met de quinoa, linzen, verkruimelde feta, pompoenpitten en werk tot slot af met de kerstomaatjes, granaatappelpitten, pindastukjes en de pinda-sojasaus. Serveer warm. Eet smakelijk!

 

Nog meer kookinspiratie

Naast de gevulde zoete aardappel is het recept Chili Sin Carne ook één van mijn favoriete comfort food gerechten. Ook de pittige tomatenpasta met burrata staat hier geregeld op het menu.

Wat dacht je van een veggie burger met zoete aardappel? Of zoete aardappel chips als gezonde snack?

 

[SIGNSPOON]

 

Gevulde zoete aardappel

 

GEVULDE ZOETE AARDAPPEL

Print dit recept
Aantal: 2 stuks

Ingrediënten

2 grote zoete aardappelen
50 gram feta
100 gram linzen, voorgekookt uit blik
Handjevol pompoenpitten
2 koffielepels pindakaas
6 eetlepels sojayoghurt
2 handenvol veldsla
3 eetlepels granaatappelpitten
80 gram quinoa, ongekookt gewogen
Handjevol pindanoten, in stukjes gehakt
10 kerstomaatjes
Snuf grof zeezout
Enkele eetlepels olijfolie

Instructies

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Spoel de kerstomaten en de zoete aardappelen goed onder koud stromend water en verwijder eventuele ‘haartjes’ van de aardappelen.
  3. Neem een ovenschaal en leg de zoete aardappel en kerstomaten hierin. Besprenkel beide met olijfolie en strooi nog wat grof zeezout over de kerstomaten.
  4. Plaats in de oven en bak tot ze gaar zijn. Haal de kerstomaten wat vroeger uit de oven want die hebben minder gaartijd nodig. Of plaats de kerstomaten wat later in de oven, dat is ook een optie 🙂
  5. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking en zet apart wanneer de quinoa gaar is.
  6. Spoel de linzen eerst onder koud stromend water, laat uitlekken in een vergiet en leg apart.
  7. Meng de sojayoghurt met de pindakaas en was de veldsla grondig. Verkruimel de feta en leg vervolgens de overige ingrediënten allemaal klaar.
  8. Haal de zoete aardappelen uit de oven wanneer gaat, snijd de bovenkant in en lepel voorzichtig wat van de aardappel uit.
  9. Vul een bord met veldsla en leg een zoete aardappel in het midden.
  10. Vul de zoete aardappelen met de quinoa, linzen, verkruimelde feta, pompoenpitten, en werk tot slot af met de kerstomaatjes, granaatappelpitten, pindastukjes en de pinda-sojasaus. Serveer warm. Eet smakelijk!
Gevulde zoete aardappel

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.