Home Dessert Gezonde bosbessen muffins
Gezonde bosbessen muffins

Gezonde bosbessen muffins

28 mei 2015

Deze gezonde bosbessen muffins zijn superlekker en daarbovenop ook nog eens gezond. Geen lactose, geen gluten en geen suiker. Voor wie een voedselallergie heeft zijn deze gezonde bosbessen muffins het ideale alternatief. Maar niet alleen voor personen met een voedselallergie. Voor wie een gezonde levensstijl hanteert en zo gezond mogelijk wil eten zijn deze gezonde bosbessen muffins perfect als ontbijt, tussendoortje of dessert.

’s Morgens een lekker en snel ontbijt vinden is soms niet evident vind ik. Ik heb graag afwisseling in mijn voeding en s’ morgens heb ik niet altijd veel tijd om een voedzaam ontbijt in elkaar te toveren. Deze gezonde bosbessen muffins kan je gemakkelijk de dag voordien klaarmaken. Ik hou ervan om havermout te verwerken in mijn voeding, maar havermout gewoon met melk ben ik niet bepaald een grote fan van. Voortaan zullen deze gezonde bosbessen muffins vaker deel uit maken van mijn ontbijt. Opnieuw een receptje erbij.

 

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180 graden. Terwijl de oven op temperatuur komt, kan je het deeg maken voor de gezonde bosbessen muffin. Giet de havermout in de foodprocessor en maal deze tot een fijne poeder. Zet deze even apart in een mengkom.

Vervolgens meng de melk, banaan en gedroogde abrikozen in de foodprocessor. Wanneer alles een smeuïge massa is, giet deze dan bij de gemalen havermout. Voeg alvast het bakpoeder en de kaneel toe aan het mengsel en roer even alles om met een lepel. Breek de twee eieren en voeg deze toe aan een mengkom en plaats onder de keukenrobot. Mix tot een luchtig geheel. Dit kan natuurlijk ook met een handmixer!

Vervolgens voeg de opgeklopte eieren toe aan het deeg en mix tot een glad deeg. Leg een muffin bakvorm klaar en plaats de cupcake papiertjes in elke opening. Ik had geen cupcake papiertjes meer in huis, dus heb ik gekozen voor bakpapier als alternatief. Verdeel het beslag over de muffin vormen. Voeg vervolgens de bosbessen toe aan het deeg.

Ik heb 2 a 3 bosbessen per muffin toegevoegd. Roer even onder het deeg en het geheel mag vervolgens in de oven geplaatst worden. Ik heb de gezonde bosbessen muffins gebakken in 25 minuten in een heteluchtoven. Maak gebruik van een tandenstoker en prik even in het deeg om te checken of het deeg niet meer vochtig is.

Laat de gezonde bosbessen muffins tot slot even afkoelen op een rekje. Smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onderaan het blogartikel terug.

 

[SIGNSPOON]

GEZONDE BOSBESSEN MUFFINS

Print dit recept
Aantal: 10 stuks

Ingrediënten

 • 1 banaan
 • 2 eieren
 • 3 gedroogde abrikozen
 • 200 gram havermout, gemalen
 • 125 ml melk
 • 1,5 eetlepel bakpoeder
 • 1 theelepel kaneel
 • Een klein kopje bosbessen, al dan niet diepgevroren

Instructies

 1. Verwarm de oven op 180 graden.
 2. Strooi de havermout in de foodprocessor en maal deze tot een fijne poeder. Zet deze even apart in een mengkom.
 3. Vervolgens meng de melk, banaan en gedroogde abrikozen in de foodprocessor. Wanneer alles een smeuïge massa is, giet deze dan bij de gemalen havermout.
 4. Voeg alvast het bakpoeder en de kaneel toe aan het mengsel en roer even alles om met een lepel.
 5. Breek de twee eieren en voeg deze toe aan een mengkom en plaats onder de keukenrobot. Mix tot een luchtig geheel. Dit kan natuurlijk ook met een handmixer!
 6. Vervolgens voeg de opgeklopte eieren toe aan het deeg en mix tot een glad deeg.
 7. Leg een muffin bakvorm klaar en plaats de cupcake papiertjes in elke opening.
 8. Verdeel het beslag over de muffin vormen. Voeg vervolgens de bosbessen toe aan het deeg. Ik heb 2 a 3 bosbessen per muffin toegevoegd.
 9. Roer even onder het deeg en het geheel mag vervolgens in de oven geplaatst worden. Ik heb de gezonde bosbessen muffins gebakken in 25 minuten in een heteluchtoven.
 10. Maak gebruik van een tandenstoker en prik even in het deeg om te checken of het deeg niet meer vochtig is.
 11. Laat de gezonde bosbessen muffins tot slot even afkoelen op een rekje. Smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.