Home Dessert Gezonde ijscrème van frambozen
Gezonde ijscrème van frambozen

Gezonde ijscrème van frambozen

4 juni 2015

Kan dit wel? Gezonde ijscrème? Ooooh jawel! Sinds ik de wondere wereld van instagram ontdekt heb, werd ik overspoeld met prachtige en kleurrijke foto’s van nana ice cream of nicecream. Nicecream is gemaakt van bevroren banaan en andere bevroren vruchten. Nicecream smaakt niet hetzelfde als ijscrème. Het smaakt NOG beter dan ijscrème! Samen met de Smoothie Bowl maakt deze gezonde ijscrème deel uit van mijn dagelijks ontbijt. Het is zoooooo makkelijk klaar te maken dat ik het eigenlijk bijna geen recept durf te noemen. Wanneer jullie dit zelf gaan klaarmaken, willen jullie gegarandeerd niets anders meer. Ik kijk nu al enorm hard uit naar jullie reacties en creaties!

 

[SIGNSPOON]

GEZONDE IJSCREME VAN FRAMBOZEN

Print dit recept

Ingrediënten

  • 1 bevroren banaan, in stukjes gesneden
  • Een handvol diepgevroren frambozen
  • Enkele frambozen om af te werken
  • Cacao nibs, om af te werken
  • Scheutje melk (optioneel)

Instructies

Plaats de stukjes banaan in een keukenrobot en mix deze tot een smeuïg geheel. Niet elke keukenrobot is even krachtig. Indien je tussen de 1200 watt en 1500 watt zit, zou je het in principe vlot moeten gemixt krijgen! Twijfel je? Giet een scheutje melk in de blender en voeg telkens een stukje banaan toe. Wanneer het gemixt is kan je een volgende stukje toevoegen. Ik raad iedereen aan om op deze manier te starten indien je twijfels hebt over de kracht van jouw blender! Ik zou het niet op mijn geweten willen hebben dat jouw keukenrobot het zou begeven!

Wanneer de banaan (met de melk) een smeuïge massa geworden is, mag je de diepgevroren frambozen geleidelijk aan toevoegen!

Als resultaat moet je de textuur krijgen van een “gewone” ijscrème! Serveer onmiddellijk en werk af met enkele frambozen en cacao nibs! Uiteraard kan je deze supergezonde ijscrème van frambozen afwerken met om het even welke topping!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.