Home Koude gerechten Gin tonic met Pompelmoes en tijm
Gin tonic met Pompelmoes en tijm

Gin tonic met Pompelmoes en tijm

30 juli 2018

Ik ben niet zo’n fan van cocktails. Ik vind het ook altijd zo’n gedoe om de lekkerste cocktail op de kaart te kiezen. Vaak eindig ik met een exemplaar die niet echt mijn smaak is. Zonde. Geef mij maar een goed glas wijn of een glaasje bubbels. Wat ik ook kan kan appreciëren is een heerlijke Gin tonic. Een drankje die ik eigenlijk uitsluitend drink bij zonnig weer als ik er zo over nadenk. Er zijn heel wat verschillende soorten gin op de markt maar Hendricks gin is en blijft mijn all-time favorite. En neen, ik word hier niet voor betaald. Ik vind de gin gewoon echt de allerbeste. Gin tonic met pompelmoes is helemaal een schot in de roos.

De zomerse temperaturen zijn er dus dat vraagt om zomerse drankjes. Met deze verfrissende Gin houd je alvast het hoofd koel. Zonder twijfel een vleugje zomer in je glas, perfect voor na het werk of om nog even te genieten van het einde van een zonnige dag. Ik doe je alvast een beetje dagdromen met dit verfrissende recept.

 

 

Zo maak je de Gin tonic met Pompelmoes

Neem een dunschiller en schil de komkommer in de lengte zodat je lange platte slierten krijgt. Leg drie slierten opzij. Pluk enkele takjes verse tijm en leg ook opzij.

Neem een glas en voeg het pompelmoessap toe. Geen fan van pulp? Neem er dan even een zeef bij alvorens je het pompelmoessap in het glas giet. Voeg vervolgens de gin en tonic toe. Werk vervolgens af met enkele sliertjes komkommer en enkele takjes verse tijm. De komkommer slierten mag je eerst oprollen alvorens aan de Gin tonic met Pompelmoes toe te voegen. Voeg tot slot de ijsblokjes toe en serveer onmiddellijk. Het perfecte drankje om bij het aperitief te drinken. Schol! De ingrediëntenlijst en het printbare recept vind je onderaan het blogartikel terug.

 

 

Nog meer kookinspiratie

Ook de alcoholvrije pink smoothie kan voor de nodige verfrissing zorgen. Maak zelf sinaasappel yoghurtijsjes, zo kan je op ieder moment van de dag gezond snacken. Of misschien ben je wel te verleiden met een Queen Berry iced tea met verse munt.

 

 

[SIGNSPOON]

 

Gin tonic met pompelmoes

 

GIN-TONIC MET POMPOELMOES

Print dit recept
Aantal: 1 drankje Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:

Ingrediënten

Instructies

  1. Neem een dunschiller en schil de komkommer in de lengte zodat je lange platte slierten krijgt. Leg drie slierten opzij.
  2. Pluk enkele takjes verse tijm en leg ook opzij.
  3. Neem een glas en voeg het pompelmoessap toe. Geen fan van pulp? Neem er dan even een zeef bij alvorens je het pompelmoessap in het glas giet.
  4. Voeg vervolgens de gin en tonic toe.
  5. Werk vervolgens af met enkele sliertjes komkommer en enkele takjes verse tijm. De komkommer slierten mag je eerst oprollen alvorens aan de Gin-tonic met Pompelmoes toe te voegen.
  6. Voeg tot slot de ijsblokjes toe en serveer onmiddellijk. Schol!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.