Home Warme gerechten Halloween pasta
Halloween pasta

Halloween pasta

17 oktober 2015

Dit recept werd onverwacht op tafel getoverd. Ik had nog een pompoen liggen en besloot een pasta te maken met pompoensaus. Als het van mij afhangt eet ik elke dag pasta. Deze pasta met pompoensaus is een leuke afwisseling met de klassieke tomatensaus. Lekker, gezond en makkelijk om te bereiden. Wat moet een mens nog meer hebben? Dit recept is bovendien gluten-, lactose- en suikervrij, perfect voor wie een voedselallergie heeft.

Ik kocht een zakje minestrone groenten om te verwerken in de pompoensaus omdat ik niet veel tijd zin had om lang in de keuken te staan. Af en toe mag je het jezelf ook eens makkelijk maken toch? 😉

 

Zo maak je het

Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de pompoen in de lengte doormidden. Verwijder vervolgens de pompoenpitten met behulp van een lepel. Leg beide pompoenhelften met de vleeskant op het bakpapier. Plaats gedurende 20 à 30 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte van de pompoen. Prik met een mes in de pompoen om te testen of deze gaar is. De schil moet makkelijk verwijderbaar zijn.

Haal de pompoen uit de oven en verwijder de schil met een mes. Leg het pompoenvlees in een kom en prak met een vork. Voeg tot slot olijfolie en rijstmelk toe tot je de gewenste dikte hebt. Mix met een handmixer tot er een smeuïge saus ontstaat.

Neem een kookpot en vul met water. Breng aan de kook met een scheut olijfolie. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Verhit intussen een pan met een scheutje olijfolie. Bak het gehakt rul en voeg tot slot de fijngesnipperde groenten toe. Voeg op het einde de pompoensaus toe en meng alles mooi onder elkaar. Kruid af met peper, zout en Provençaalse kruiden. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Werk tot slot af met de pompoensaus en versnipper indien gewenst verse kruiden over de pasta. Trick or treat! Zo eenvoudig is deze Halloween pasta! Smakelijk! De ingrediëntenlijst en het printbare recept kan je onderaan het blogartikel vinden.

 

Nog meer kookinspiratie

Op zoek naar nog meer pompoen inspiratie? Probeer dan zeker ook het recept pompoenpizza & pompoen lasagne.
De pastaliefhebbers zullen ongetwijfeld fan zijn van de pittige tomatenpasta met burrata en verse oregano.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

 

Halloween pasta

HALLOWEEN PASTA

Print dit recept
Aantal: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 medium pompoen
  • 300 gram kalfsgehakt
  • Olijfolie
  • Rijstmelk (of gewone melk)
  • 300 gram rijstpasta (of gewone pasta)
  • 1 zakje minestrone groenten
    • Wortel, paprika, bonen, rode ui, …
      • Of groenten naar keuze
  • 1 courgette
  • Peper en zout
  • Provençaalse kruiden
  • Olijfolie, om te bakken

Instructies

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pompoen in de lengte doormidden. Verwijder de pompoenpitten met behulp van een lepel. Leg beide pompoenhelften met de vleeskant op het bakpapier. Plaats gedurende 20 à 30 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte van de pompoen. Prik met een mes in de pompoen om te testen of deze gaar is. De schil moet makkelijk verwijderbaar zijn.
  3. Haal de pompoen uit de oven en verwijder de schil met een mes. Leg het pompoenvlees in een kom en prak met een vork. Voeg olijfolie en rijstmelk toe tot je de gewenste dikte hebt. Mix met een handmixer tot er een smeuïge saus ontstaat.
  4. Neem een kookpot en vul met water. Breng aan de kook met een scheut olijfolie. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  5. Verhit een pan met een scheut olijfolie. Bak het gehakt rul en voeg tot slot de fijngesnipperde groenten toe.
  6. Voeg op het einde de pompoensaus toe en meng alles mooi onder elkaar.
  7. Kruid af met peper, zout en Provençaalse kruiden.
  8. Giet de pasta af en verdeel over de borden. Werk af met de pompoensaus en versnipper indien gewenst verse kruiden over de pasta. Trick or treat! Zo eenvoudig is deze Halloween pasta! Smakelijk!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.