Home Warme gerechten Halloween recepten

Halloween recepten

29 oktober 2015

Halloween doet me onmiddellijk denken aan pompoenen, véél pompoenen, héél véél pompoenen! De pompoen is één van mijn lievelingsgroenten dus het spijt me als de pompoen jullie intussen de oren uitkomt want ik som voor jullie 3 Halloween recepten met pompoen op die perfect zijn om te serveren tussen het griezelen door!

Kennen jullie de oorsprong van Halloween? Ik heb het alvast even voor jullie opgezocht! Halloween is afgeleid van Hallow-e’en ofwel All Hallows Eve (Allerheiligenavond). In de Keltische kalender begon het nieuwe jaar op 1 november dus op 31 oktober was het oudejaarsavond. Op 1 november eindigde het oogstseizoen en begon de winter, en daarmee dus ook het nieuwe jaar. Er werd toen een groot oogstfeest gehouden. Naast het oogstfeest geloofden de Kelten dat de deur naar de onderwereld geopend werd waardoor de zielen naar onze wereld terug konden komen. Omdat ook ‘slechte’ zielen langs de deur konden glippen, droegen de Kelten maskers om zich te beschermen tegen het kwade. Hier komt waarschijnlijk de traditie vandaan dat mensen zich verkleden op Halloween. Er werd voedsel voor de woningen gelegd om de zielen aan te trekken van de overledenen. Hier kent “trick or treat” zijn ontstaan.

Halloween heeft de laatste jaren meer en meer bekendheid gekregen in ons land. Kinderen gaan verkleed van deur tot deur om een snoepje te krijgen. Wil je dit jaar ook snoepjes uitdelen aan de “trick or treat” kinderen? Hol zelf een pompoen uit, maak een gezichtje en plaats een kaars in de pompoen! Zo zullen de kinderen weten dat ze bij jou kunnen “trick of treaten”!

Lees snel verder om te ontdekken welke Halloween recepten jou onmiddellijk in de sfeer brengen. Klik op de foto om het recept te ontdekken.

 

[SIGNSPOON]

 

 Pompoen lasagne
Pompoenpizza

Een pompoen lasagne met verse spinazie en ricotta! Deze pompoen lasagne behoort tot één van mijn favoriete recepten! De smaken vullen elkaar perfect aan in dit recept. Dit recept heeft dan ook niet voor niets één van de meeste bezoekers! Om de vingers en duimen van af te likken, al zeg ik het zelf 😉

 

Pompoenpizza
Pompoenpizza

Wat dachten jullie van een pizzabodem op basis van pompoen? Voor de basissaus heb ik gebruik gemaakt van verse spinazie, pistachenoten en basilicum! Lekker, origineel en bovendien super gezond! Deze pompoenpizza is bovendien gluten-, lactose-, en suikervrij! En geef toe, deze kleurrijke pizza doet toch vele buikjes sneller grommen?

 

Halloween pasta

De klassieke tomatensaus kent iedereen! Maar wist je dat je ook van pompoen perfect een pompoensaus kan maken om te serveren bij pasta? Combineer de pompoensaus met fijngesneden groenten naar keuze en serveer met jouw favoriete pasta! Ook dit recept is lactose-, gluten- en suikervrij!

Veel plezier met het uitproberen van deze heerlijke Halloween recepten! Smakelijk!

Halloween pasta

 

Happy Halloween!

 

 

 

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.