Home Koude gerechten Iced Tea
Iced Tea

Iced Tea

4 augustus 2016

Sedert ongeveer een half jaartje ben ik overgestapt van koffie naar thee en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad! Mijn lichaam verdraagt thee veel beter en bovendien bestaan er kei leuke, heerlijke en kwalitatieve thee merken die thee drinken nog een tikkeltje spannender maken! Or Tea? behoort voortaan tot één van mijn favoriete theemerken. Eerst en vooral WOW! Hun verpakkingen zien er ongelooflijk formidabel fantastisch prachtig uit! 😮 Ik deed spontaan enkele vreugdedansjes toen ik het pakket in ontvangst mocht nemen! Instant Kerstmis gevoel! Ah, het leven kan toch zo mooi zijn! 😉 In mijn keuken staan intussen enkele blikken te pronken en ’s morgens word ik instant vrolijk wanneer ik mijn ochtendtheetje zet.

Nieuwkomers

Or Tea? heeft twee nieuwe theesoorten gelanceerd en daarom besloot ik er ineens een overheerlijke Iced Tea van te maken. La Vie En Rose is een zwarte thee met rozen. Van zodra je de verpakking opent waan je jezelf in het midden van een zonovergoten bloemenveld, zo heerlijk en intens is de rozengeur! Deze thee is buitengewoon doeltreffend om je humeur naar een niveau hoger te tillen. En psssttttt, zoals Or Tea? het zo prachtig omschrijft op zijn website: “Rozenknoppen accentueren je eeuwigdurende schoonheid 😉 Elke verfrissende slok opent je ogen waardoor je liefde – en het leven op zich – apprecieert in al zijn pracht.” Zucht… Nog redenen nodig om deze thee te ontdekken? Het leuke aan deze thee is dat de rozenbottelschelpjes en rozenknoppen mooi boven blijven drijven! Tiffany’s breakfast is een biologisch ‘English breakfast tea’ om de dag goed te starten. Deze zwarte thee is zacht, gebalanceerd en elegant geparfumeerd.

 

Disclaimer: bestel via de webshop van Tijd voor Thee met de kortingscode SPOONFUL10 en ontvang 10% korting op het volledige assortiment van Or Tea?. 

 

[SIGNSPOON]

 

Iced Tea

 

Ingrediënten

  • 2 gram La vie en rose van Or Tea? (zwarte thee met rozen)
  • 2 gram Tiffany’s Breakfast van Or Tea? (biologische zwarte thee)
  • 40 gram granaatappelpitten
  • 1 liter water
  • ijsblokjes

 

Disclaimer: bestel via de webshop van Tijd voor Thee met de kortingscode SPOONFUL10 en ontvang 10% korting op het volledige assortiment van Or Tea?. 

Instructies

Breng 1 liter water net niet aan de kook. Van zodra de spreekwoordelijke “vissenogen” op de bodem verschijnen heeft het water de juiste temperatuur bereikt en heeft het water dus het kookpunt nog niet bereikt. Giet het water in een glazen kruik en voeg 2 gram thee van Tiffany’s Breakfast en 2 gram thee van La Vie En Rose toe aan het water. Voeg tot slot de granaatappelpitten toe aan het warme water. Kneus de granaatappelpitten zodat de pitjes hun vocht kunnen vrijgeven. Ik ben geen fan van gesuikerde dranken en drink bijgevolg ook nooit drankjes die super zoet zijn. Voor sommigen onder jullie zal deze thee best wat zoeter mogen. Kies dan voor een ongeraffineerde suiker zoals rauwe honing of ahornsiroop. Van zodra de thee is afgekoeld mag je de kruik in de koelkast plaatsen. Serveer de iced tea met ijsblokjes en werk eventueel af met nog wat extra granaatappelpitten en enkele rozenknopjes en rozenbottelschelpjes van La Vie En Rose. Het perfecte verfrissende drankje voor deze zomer! Schol!

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.