Home Hapjes Kerst camembert uit de oven
Kerst camembert uit de oven

Kerst camembert uit de oven

19 december 2017

De kerstboom staat klaar met al zijn fonkelende lichtjes, de verwarming gaat iets hoger en de eerste sneeuw is gevallen. Kerstmis komt nu wel heel duidelijk dichterbij. Wanneer je gasten over de vloer hebt is het niet de bedoeling dat de gastvrouw of gastheer uren in de keuken staat. Daarom wordt steeds meer gekozen voor gerechten die men van te voren kan voorbereiden. Op die manier kan je zelf de avond ontspannen doorkomen. In de oven en hupsakee, opnieuw gezellig verder aperitieven met jouw gasten. Deze Kerst camembert is ook zo’n hupsakee gerechtje. Perfect om te serveren bij het aperitief maar ook bij een kaasavond is deze topper niet weg te denken. De rode kleur van de vruchten en de groene kleur van de verse tijm geven me een instant kerstgevoel. En altijd fijn toch als een gerecht er ineens ook feestelijk uitziet?

 

Klaar in een handomdraai

Verwarm de oven op 180 graden. Verwijder de verpakking van de camembert en leg in een vuurvaste schaal. Maak met behulp van een scherp mesje enkele insnijdingen in de bovenkant van de camembert. Plaats hiertussen enkele takjes verse tijm. Smeer vervolgens wat van de frambozenconfituur op de bovenkant, werk af met de bosvruchten, pecannoten en nog enkele takjes tijm. Plaats de camembert een 20 tal minuten in de oven, tot hij bubbelt. Haal uit de oven en strooit tot slot de granaatappelpitten over de camembert. Serveer de kerst camembert met geroosterd brood, grissini of groentesticks. Smakelijk! De printbare versie van het recept vind je helemaal onderaan.

 

Nog meer kookinspiratie

Kaasjes uit de oven, daar hou ik wel van. Jij ook? Dan is het recept camembert uit de oven en gebakken brie waarschijnlijk ook wel iets voor jou.

Liever feta? Dan ben je aan het juiste adres want hier zijn intussen al enkele receptjes met feta gepasseerd. Denk maar aan het recept watermeloen-feta salade deluxe, feestelijke salade, gevulde zoete aardappel, aubergine rolletjes en vegetarische rode biet burger.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

Kerst camembert

KERST CAMEMBERT

Print dit recept

Ingrediënten

1 camembert
2 handjes vol bosvruchten, diepgevroren
enkele takjes verse tijm
een handje vol pecannoten
suikervrije frambozenconfituur
granaatappelpitten, om af te werken

Instructies

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Leg de camembert in een vuurvaste schaal.
  3. Maak enkele insnijdingen in de camembert. Plaats hiertussen enkele takjes verse tijm.
  4. Smeer frambozenconfituur op de bovenkant
  5. Werk af met bosvruchten, pecannoten en nog enkele takjes tijm.
  6. Plaats de camembert een 20 tal minuten in de oven, tot hij bubbelt.
  7. Strooi tot slot de granaatappelpitten over de camembert.
  8. Serveer de kerst camembert met geroosterd brood, grissini of groentesticks.

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.