Home Travel & Hotspots Lekker eten in Riemst, Haspengouw
Lekker eten in Riemst, Haspengouw

Lekker eten in Riemst, Haspengouw

15 mei 2018

Riemst heeft heel wat streekproducten die bij ons in Oost-Vlaanderen minder bekend zijn. Denk maar aan de Grotchampignons en Grottenbier uit de Mergelgrotten van Kanne, wijnen van Wijnkasteel Genoels-Elderen en nog andere biersoorten.

Ontdek in het blogartikel Overnachten in Riemst wat de leukste adresjes zijn.
Zin in leuke uitstapjes? Dan zal het blogartikel Uitstapjes in Riemst zeker iets voor jou zijn.

 

Brasserie de Waterburcht

We starten ons weekend met een heerlijke lunch in Brasserie de Waterbrucht. We maken kennis met de Zwarte Parel en Rose Parel, mousserende wijnen uit deze streek. Mousserende wijn is bij ons beter bekend onder de naam champagne. Enkel wijnen afkomstig uit de Champagne streek mogen de naam champagne dragen, vandaar dus de naam mousserende wijn. Mijn voorkeur ging uit naar de Zwarte parel, perfect voor bij het aperitief. Ingrid is de perfecte gastvrouw en vraagt of ze ons een een voorgerecht en hoofdgerecht mag serveren die typisch zijn voor deze streek. Natuurlijk mag dat!

 

Typische Streekgerechten

Het eerste streekgerecht is een heerlijk soepje met de typische grotchampignon uit de Mergelgrotten van Kanne. De champignons worden ondergronds geteeld in de groeven. Door deze uitzonderlijke teeltwijze is de champignon van onberispelijke kwaliteit. Zonder twijfel de beste champignonsoep die ik ooit gegeten heb. Voor dit soepje alleen zou ik al terugrijden naar Riemst.

Als hoofdgerecht smullen we van een stoofpotje op basis van Grottenbier, een Belgisch donker bier die gerijpt wordt in de Mergelgrotten van Kanne. Om de duimen en vingers van af te likken! Ik ben niet zo’n bierdrinker maar in een stoofpotje weet ik dit zeker en vast te appreciëren. Door een wat nipte planning sluiten we af met een dessert die we met z’n tweetjes delen want er staat een bezoek op de planning aan het Wijnkasteel Genoels-Elderen.

 

De locatie is een blikvanger die ongetwijfeld veel bezoekers lokt. Het is dan ook heel gezellig vertoeven op het terras. Ingrid is de perfecte gastvrouw die ervoor zorgt dat haar gasten niets tekort komen. 

 

Brasserie Waterbrucht

Bron foto: https://www.riemst.be

RiemstRiemst

RiemstRiemst

De Waterburcht: Kattestraat 22, 3770 Riemst

 


Hoeve Dewalleff

Zaterdagavond mogen we tafelen in het culinaire restaurant Hoeve Dewalleff. Michaël en David Dewalleff, tevens de uitbaters van hotel Twee Broeders waar we overnachten, runnen samen met hun vader het restaurant. Het is een mooie hoeve die prachtig gerestaureerd is met een sfeervolle binnenkoer waar je bij goed weer kan genieten van de heerlijke gerechten. Gastronomie staat centraal en men doet hun uiterste best om je met de nodige zorg te omringen.

We kozen voor de waaier van asperges en gerookte zalm, Tartaar van “bleue des Prés”, tapenade van ansjovis,
kappertjes, tempura van langoustine, Lamsfilet, jus van tijm, tarte Tatin van Cevennen ui,
mousseline van jonge wortel en Filets van jonge eend, sausje van port, tarte Tatin van Cevennen ui,
mousseline van jonge wortel. Omdat zowel de eend als de lamsfilet dezelfde garnituren hadden kreeg ik bij de jonge eend aangepaste garnituren. De wijnen die geserveerd werden waren tip top in orde. Je kan à la carte eten in het restaurant maar ook kiezen voor een menu van 35 euro waarin een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert is inbegrepen.

Grenzend aan het restaurant bevinden zich ook feestzalen waar je terecht kan voor familiefeesten, huwelijken, recepties, …Hieronder enkele sfeerfoto’s van ons diner bij Hoeve Dewalleff.

Hoeve Dewalleff Riemst   Hoeve Dewalleff Riemst

Hoeve Dewalleff Riemst  Hoeve Dewalleff Riemst

Tikkelsteeg 13, 3770 Riemst

 


 K-KANNE resto

Na een rondleiding in de Mergelgrotten van Kanne is het tijd om te gaan lunchen. Hier keek ik eigenlijk het meest naar uit. Waarom? Hun interieur is volledig mijn stijl. De uitbaters van K-Kanne zijn twee jonge sympathieke kerels die duidelijk een visie voor ogen hebben en dat merk je wanneer je de zaak binnenwandelt. Het interieur in industriële stijl maakt een duidelijk statement. De originele muren zijn behouden waardoor de zaak een unieke touch krijgt.

k-kanne resto riemstk-kanne resto riemst

We beginnen met een gin-tonic die netjes afgewerkt is met enkele schijfjes komkommer. Hendrick’s gin en Fever Tree Mediterranean tonic om precies te zijn. Als het op gin en tonic aankomt kan ik soms echt muggenziften. Maar gelukkig werd hij geserveerd zoals ik hem graag heb.

 

Frisse gerechtjes

We bestellen een tartaar van tonijn met radijs en kappertjes en een vitello tonato met tonijnmayonaise. De bordjes waren enorm leuk gepresenteerd. Nog zoiets waar ik heel gevoelig aan ben. Tja, het is toch fijn als jouw maaltijd ook nog eens Instagramwaardig is? 😉 Ik koos voor de tartaar van tonijn en die was top! Helemaal niets op aan te merken. Ik heb even geproefd van de vitello tonato en smaakte zoals een vitello tonato hoort te smaken. Het smaakte naar meer.

 

k-kanne resto riemstk-kanne resto riemst

We hadden niet zo’n grote honger toen we arriveerden. De overkill aan eten de laatste week begon zijn tol te eisen. Maar er is altijd nog wat plaats voor een dessert! We keken ja-knikkend naar elkaar als we moelleux op de kaart zagen staan. Helaas was er op dat moment een stroomonderbreking in de straat waardoor er geen warme gerechten konden gemaakt worden. Jammer, maar aan overmacht kan je nu eenmaal niets doen. We gingen voor de Dame Blanche met veel chocoladesaus. Ik ben wel nog steeds benieuwd naar de moelleux. Misschien moeten we die dan maar proeven als we nog eens een weekendje in Limburg zijn en overnachten in hun B&B K-Kanne.

Er is een hele grote tuin en de ramen kunnen volledig open waardoor het mooi in elkaar overvloeit. De tuin gaat nog enkele transformaties ondergaan zodat ook de allerkleinsten zich kunnen uitleven terwijl mama en papa genieten van nog een extra wijntje. Deze hotspot was de perfecte afsluiter van een fantastisch weekend.

 

k-kanne resto

Bron foto: k-kanne resto

k-kanne resto

Bron foto: k-kanne resto

 

Nog meer leuke plekjes

Staat er een weekendje Gent op de planning? Tijdens warme zomerse dagen kan je de beste pizza eten in Superette RTT naast het water. Zin om te aperitieven? Dan moet je in Oudburg zijn. Ik deel ook enkele van mijn favoriete hotspots in Gent met jullie. Ieder jaar organiseert Gent Smaakt een Culinair festival, probeer deze dus zeker volgende zomer mee te pikken!

In Antwerpen kan je heerlijk lunchen, aperitieven en dineren op het dak van Rooftop Black Smoke. Iedere zomer organiseert Antwerpen Proeft een fantastisch food festival, iets om zeker in jouw agenda te noteren.

[SIGNSPOON]

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.