Home Warme gerechten Mediterrane groenteschotel
Mediterrane groenteschotel

Mediterrane groenteschotel

30 mei 2015

Deze schotel is iedere keer opnieuw een schot in de roos. Wanneer dit gerecht in de oven gaart, is het watertanden door de heerlijke geuren die zich in huis verspreiden. Een mediterrane groenteschotel is dan ook één van mijn favoriete gerechten. Vandaag straalt het zonnetje heerlijk en de afwas staart me aan, maar vandaag heb ik gewoon geen zin om eerst nog een berg afwas te verzetten. Dus die blijft gewoon staan. Een scenario die iedereen wel ongetwijfeld kent. Vandaag heb ik absoluut zin in… Luieren. Ligbed: Check! Fleurige handdoek: Check! Zonnecrème: Check! En natuurlijk ravotten met mijn hondje Louis. Terwijl ik geniett van de zonnestraaltjes geraakt mijn hoofd weer vol van nieuwe ideeën voor recepten. Maar vandaag is een luie dag dus ik kies om iets snel en gezond klaar te maken.

Ik vind nog een courgette, enkele tomaten, zoete aardappelen en een aubergine die binnen enkele dagen zo te zien zijn laatste zucht zal geven. De perfecte combinatie om een heerlijke mediterrane groenteschotel te maken. Terwijl ik een mini vreugdedansje uitvoer begin ik aan de bereidingen voor dit recept.

 

Liefs,
Virginie



Volg A Spoonful of Happiness op de voet via Facebook en Instagram

Mediterrane groenteschotel

Mediterrane groenteschotel

Print dit recept
Aantal: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 à 3 grote tomaten
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 aubergine
  • 2 rode uien
  • 6 lepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Gedroogde rozemarijn
  • Provençaalse kruiden
  • Peper en zout

Instructies

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de courgette, tomaten, zoete aardappel en aubergine in schijfjes van ongeveer 0,5 cm. Snijd de rode ui in ringen.

Neem een ovenschaal. Ik heb gebruik gemaakt van bakpapier omdat ik dit persoonlijk gemakkelijker werken vind. Het is nu eenmaal een luie dag dus ik wil nadien ook zo weinig mogelijk afwassen! Je kan ook gewoon de ovenschaal invetten en de groenten zo in de ovenschaal leggen.

Meng de 6 eetlepels olijfolie samen met een geperst teentje knoflook. Mix de knoflook en de olijfolie kort in een blender of mix even met een handmixer.

Dresseer de groenten in een ovenschaal en zet alles mooi rechtop achter elkaar zodat er een mooie rij ontstaat. De aubergine en courgette schijfjes wrijf ik een beetje in met de knoflookolie alvorens in de ovenschaal te plaatsen.

Kruid af met rozemarijn, Provençaalse kruiden, peper en zout. Indien je gebruik maakt van verse rozemarijn, kan je enkele takjes tussen de groenten steken. Dit zal tijdens het bakken een heerlijk aroma afgeven. Ik had geen verse rozemarijn in huis dus is het dan maar gedroogde rozemarijn geworden. Giet de resterende knoflookolie over de mediterrane groenteschotel. Zet de mediterrane groenteschotel in het midden van de oven en bak ongeveer 40 minuten. Halverwege de baktijd zal de zoete aardappel hier en daar een bruin randje vertonen. Dit kan je eenvoudig oplossen door een vel bakpapier op de mediterrane groenteschotel te plaatsen.

Serveer eventueel met een stukje vlees of wat couscous! Deze mediterrane groenteschotel is ook perfect om te serveren bij een barbecue als bijgerecht

 

Heb je dit al gelezen?

12 reacties

Avatar
Erie 12 juli 2015 - 12:34

Wij hebben voor volgend weekend een bbq gepland, deze groenteschotel zal er zeker bij komen te staan. Bedankt voor het delen!

Reply
Virginie
Virginie 12 juli 2015 - 15:33

Super fijn om te horen!
Geniet van de barbecue en stuur gerust een foto van het resultaat! Ik ben alvast benieuwd!
Groetjes, Virginie

Reply
Avatar
Erie 20 juli 2015 - 17:15

Het is gelukt, hoor en iedereen vond het heeeeerlijk.
Ik zou graag een foto toevoegen, maar dat lukt me niet 🙁

Gr. Erie

Reply
Virginie
Virginie 27 juli 2015 - 01:02

Hoi Erie!

Wat fijn om te horen dat jullie het heerlijk vonden!

Stuur gerust de foto door via mijn e-mail adres! Je kan de gegevens terugvinden onder contact!

Groetjes,

Virginie

Reply
Avatar
Agnita 8 augustus 2015 - 22:33

Dit gerecht ga ik zeker een keer maken! Wat een prachtige kleuren bij elkaar, inspirerend en nodigt uit om te maken en te eten!
Dank voor het recept!

Reply
Virginie
Virginie 11 augustus 2015 - 21:50

Bedankt Agnita!

Laat gerust weten wat je ervan vond!

Groetjes,
Virginie

Reply
Avatar
Koos Meuldijk 16 september 2015 - 12:45

Deze schotel gisteren gemaakt, was heerlijk ook het bezoek heeft er van genoten. Naast dat het smaakvol was is ook de uitstraling van al die kleuren leuk.
Ik blijf je volgen,

P.S. mijn niet aanklagen wegen stalking!!!!

Reply
Virginie
Virginie 16 september 2015 - 13:21

Hoi Koos!
Bedankt voor jouw berichtje! Wat fijn dat je ervan genoten hebt, alsook jouw bezoek!
Ik vind het heel fijn dat je een trouwe volger bent! Blijf vooral volgen! 😉
Fijne middag Koos!
Groetjes,
Virginie

Reply
Avatar
Kristien 19 juli 2017 - 19:52

Lijkt mij een zalig recept. Probeer ik zaterdag uit met de namiliebbq om samen met gegrilde ribeye te serveren. Nu nog hopen dat de zon ons goed gezind is

Reply
Virginie
Virginie 19 juli 2017 - 20:06

Hi Kristien!
Wat heb jij leuke vooruitzichten zeg! Smakelijk alvast voor zaterdag. Laat gerust weten wat jullie ervan vonden!

Groetjes,
Virginie

Reply
Avatar
Van Damme Gisèle 2 augustus 2018 - 17:03

Wat een heerlijke schotel ! Dank voor jou recept.

Reply
Virginie
Virginie 6 augustus 2018 - 14:10

Hi Gisèle,

Wat leuk! Bedankt om dit te laten weten.

Liefs,
Virginie

Reply

Laat een reactie na

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.