Home Dessert Mijn melkmoment met Sofie Dumont
Mijn melkmoment met Sofie Dumont

Mijn melkmoment met Sofie Dumont

25 september 2019

Zondag 22 september 2019 was het autoloze zondag in Gent. En dat liet mijn geboortestad niet onopgemerkt voorbijgaan. Er vonden tal van activiteiten plaats en ook ik mocht samen met Sofie Dumont lekkere gerechtjes klaarmaken met melk van bij ons. Het was een prachtige dag. De zon scheen, ik mocht koken in een prachtige foodtruck en jullie hadden allemaal honger!

We begonnen met een easy peasy lekker ontbijtje: gepofte tarwe met melk en vers fruit. Ik kwam al snel te weten dat er heel wat mensen zijn die nog steeds melk bij hun ontbijt verkiezen. Denk maar aan een glaasje melk, chocolademelk, cornflakes met melk, havermoutpap, etc…

 

Mijn melkmoment

 

Geniet van elk moment. Geniet van melk.

 

Nadien maakten Sofie en ik een overheerlijke dip van geroosterde pompoen (hieronder vind je het recept). Ik kreeg ook vaak te horen dat sommigen helemaal geen melk gebruiken. Al moesten ze nadien hun mening toch herzien 😉 Want ook in verse kaassaus, yoghurt, kaas en slagroom zit natuurlijk melk verwerkt! Melk maakt met andere woorden een groot deel uit van onze dagelijkse keuken.

Zaterdag 28 september staat de foodtruck van Melkmoment in Hasselt. Tussen 11u en 17u kan je op het Molenpoortplein proeven van de heerlijke melkgerechtjes die Sofie Dumont zal bereiden!

Op zoek naar nog meer melkinspiratie? Neem dan zeker een kijkje op de website van Lekker van bij ons!

Enkele jaren geleden ontwikkelde ik ook een recept voor Mijn Melkmoment campagne. Klik hier voor het recept appelcake met haver- en kokosmeel.

 

Mijn melkmoment

Mijn melkmoment

Mijn melkmoment

Mijn melkmoment

 

[SIGNSPOON]

 

DIP VAN GEROOSTERDE POMPOEN

Print dit recept
Aantal: 4

Ingrediënten

 • 1 kleine pompoen
 • 1 eetlepel lookpoeder
 • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
 • 250 à 300ml melk
 • 2 eetlepels zonnebloemolie
 • peper en zout

Voor de garnituur

 • 2 eetlepels gehakte verse citroentijm
 • 1 eetlepel pompoenpitten
 • hazelnootolie
 • rauwe wortelreepjes
 • bloemkoolroosjes

Instructies

 1. Snijd de pompoen in stukken, leg ze op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met zonnebloemolie, lookpoeder en paprikapoeder. Meng alles goed door elkaar en laat 20 minuten roosteren op 190 °C. Mix met melk tot de gewenste dikte en verdeel over een schaaltje.
 2. Giet enkele druppels hazelnootolie over de dip.
 3. Werk af met pompoenpitten en enkele blaadjes citroentijm. Smakelijk!

 

 

 

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.