Home Hapjes Moscow Mule zonder alcohol
Moscow Mule zonder alcohol

Moscow Mule zonder alcohol

10 juli 2019
.

Je zal deze cocktail ongetwijfeld al zien passeren hebben. Vaak wordt hij geserveerd in een koperen mug, omdat koper de koude temperatuur van het drankje overneemt. De klassieke Moscow Mule bestaat uit wodka, gemberbier, suikersiroop, limoen en munt.

.

Oorsprong van de Moscow Mule

The Mule kent zijn oorsprong in Manhattan in de jaren ’40. Sophie Berezinski emigreerde vanuit Rusland naar de Verenigde Staten met maar liefst 2000 koperen mokken. Haar vader bezat een koperfabriek in Rusland, beter bekend als de Moscow Copper Co. Sophie liep per toeval binnen in de Cock ‘n’ Bull-pub, uitgebaat door Jack Morgan en John Martin.

John had een Wodka-distilleerderij en Jack brouwde zijn eigen gemberbier, beide zonder al te veel succes. Toen Sophie binnen wandelde leek het wel meant-to-be.  Vergezeld van haar 2000 koperen mokken raakte ze aan de praat met John & Jack. In enkele uren tijd ontwikkelden ze samen een drankje waar de wodka van John, het gemberbier van Jack en de koperen mokken van Sophie volledig tot hun recht kwam.

In die periode waren Amerikanen niet wild van wodka. Vooral bier en Wiskey waren heel populair. Tot men in Cock ‘n’ Bull-pub de perfecte combinatie proefde. De Moscow Mule werd binnen no-time razend populair.

.

Moscow Mule zonder alcohol

.

Moscow Mule zonder alcohol

Intussen bestaan er verschillende varianten op de Moscow Mule. Ik ben zelf ook enorm fan van het drankje. De pittige smaak van gember, daar houd ik van. Het is altijd fijn om een drankje te kunnen aanbieden die alcoholvrij is. En daarmee bedoel ik geen water maar een heerlijke cocktail mocktail! Deze Moscow Mule zonder alcohol zal door velen gesmaakt worden!

Het recept is heel eenvoudig. Pers in ieder glas een halve limoen uit. Voeg vervolgens suiker, enkele schijfjes limoen en verse munt toe. Verdeel een flesje gemberbier over twee glazen en leng aan met bruiswater. Werk af met een stengel citroengras en enkele takjes verse munt. Voeg tot slot nog enkele ijsblokjes toe. De ingrediëntenlijst met het printbare recept vind je onderaan het blogartikel terug.

.

Moscow Mule zonder alcohol

.

Nog meer cocktail inspiratie

Probeer zeker ook eens de Pin’up Cocktail op basis van Pineau des Charentes. Eerder fan van bubbels? Dan is de Easy Prosecco cocktail iets voor jou! Wie graag gin drinkt zal zeker de gin tonic met pompelmoes en tijm weten te waarderen.

.

[SIGNSPOON]

.

Moscow Mule alcoholvrij

Moscow Mule alcoholvrij

.

 

Moscow Mule zonder Alcohol

Print dit recept
Aantal: 2

Ingrediënten

 

 • 1 limoen, gehalveerd
 • 1 limoen, in stukjes gesneden
 • 2 koffielepels kokosbloesemsuiker
 • enkele takjes verse munt
 • 1 stengel citroengras, in de lengte doormidden gesneden
 • 1 flesje gemberbier
 • bruiswater
 • ijsblokjes

 

Instructies

 

 1. Neem twee glazen en pers in ieder glas een halve limoen uit.
 2. Voeg vervolgens de suiker, schijfjes limoen, ijsblokjes en munt toe.
 3. Verdeel het flesje gemberbier over beide glazen.
 4. Leng de rest aan met bruiswater.
 5. Plaats in ieder glas een gehalveerde stengel citroengras en werk af met enkele takjes verse munt.

 

Heb je dit al gelezen?

Laat een reactie na

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.